Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Μία πολύ όμορφη έκθεση ζωγραφικής έχει ξεκινήσει από τις 10 Μαΐου στο Κόκκινο Σπίτι στη Χαλκίδα. Η έκθεση έχει τίτλο «My blue» και οι πίνακες είναι του ζωγράφου Σπύρου Πανουργιά.
Έκθεση ζωγραφικής μετά μουσικής στο Κόκκινο Σπίτι στη Χαλκίδα
Έκθεση ζωγραφικής μετά μουσικής στο Κόκκινο Σπίτι στη Χαλκίδα

Ο Σπύρος Πανουργιάς γεννημένος στην Αθήνα αλλά μόνιμος κάτοικος Χαλκίδας εκθέτει έργα του τα τελευταία τρία χρόνια, τα οποία είναι εμπνευσμένα από τη μαγεία των Κυκλάδων, παράλληλα με μια αναδρομή σε έργα προηγούμενων ετών. Ο Σπύρος μαζί με τον Χρήστο Πικρίδα, καταξιωμένο επαγγελματία μουσικό, ιδρυτή και ιδιοκτήτη του Modern Music School της Χαλκίδας, αποφάσισαν να φτιάξουν την ομάδα Art me η οποία έχει ως κύριο στόχο το συνδυασμό 2 τεχνών δηλαδή μουσικής και ζωγραφικής.

Ερωτώμενος ο Σπύρος Πανουργιάς για αυτή την πρωτότυπη έκθεση ζωγραφικής με τη συνοδεία μουσικής δήλωσε:  «Αυτό είναι ένα project που γεννήθηκε στο δικό μου μυαλό και το οποίο είχε ως αφετηρία τη θέληση μου μία στατική έκθεση ζωγραφικής να πάρει ζωή. Μαζί με το Χρήστο παντρέψαμε τις ιδιότητες μας, μουσική και ζωγραφική, στήσαμε το χώρο και επί 12 ημέρες κάθε βράδυ παράλληλα με την έκθεση έχουμε και ένα διαφορετικό live. Έντεχνα, ροκ, blues, jazz κ.α κομμάτια πλαισιώνουν μουσικά την έκθεση μας. Θέλαμε και θέλουμε πολύ πέρα από την παντρειά των 2 τεχνών όλη αυτή η προσπάθεια να γίνει θεσμός».

Όσον αφορά την απήχηση που έχει αυτή η προσπάθεια, ο Σπύρος Πανουργιάς δήλωσε: «Ο κόσμος της Χαλκίδας το έχει αγκαλιάσει και μάλιστα τις τελευταίες 12 ημέρες την έκθεση την έχουν επισκεφθεί τουλάχιστον 3.000 άτομα».

Επισκεπτόμενος κάποιος την έκθεση μπορεί να δει σε κάθε δωμάτιο και ένα διαφορετικό concept. Για παράδειγμα σε ένα δωμάτιο υπάρχουν μουσικά όργανα με αντίστοιχους πίνακες ζωγραφικής. Σε ένα άλλο κυρίαρχο θέμα είναι το εξωτερικό και ο έρωτας. Αυτό όμως που κυριαρχεί είναι το μπλε, που συμβολίζει το υπέροχο καλοκαίρι και τα νησιά που έχει η Ελλάδα.

Σίγουρα αξίζει μία επίσκεψη μιας και η έκθεση θα λειτουργεί μέχρι και τις 31 Μαΐου από τις 10:00-14:00 το πρωί και από τις 18:00-22:00 το απόγευμα, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη. Άλλωστε τι καλύτερο κάποιος να χαζεύει τους πίνακες ζωγραφικής και σε συνδυασμό με τη μουσική να μπορεί να ταξιδέψει και να ξεφύγει λίγο από την καθημερινότητα.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας