Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο συνδυασμός «Δημιουργική Ένωση Πολιτών» προς αποκατάσταση της αλήθειας παραθέτει στοιχεία τα οποία αντικρούουν, τις ψευδείς, συκοφαντικές, παραπλανητικές πληροφορίες που διοχετεύει ο πρώην αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Ραγιάς, ότι δήθεν ο Δήμος Ερέτριας, σκόπευε να αυξήσει τα δημοτικά τέλη το 2014.
Βασίλης Βελέντζας
Βασίλης Βελέντζας

Προς ενημέρωση σας παραθέτουμε τη σχετική εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής καθώς και την απόφασή του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου προκύπτει ότι ουδέποτε έγινε λόγος για αύξηση των δημοτικών τελών.

Αναλυτικότερα, κατά την 23η δημόσια τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ερέτριας, που έγινε στις 2  Οκτωβρίου 2013, (με αριθμό 23/2013), έγινε η εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο, λόγω της δυσχερούς οικονομικής συγκυρίας να μην αυξηθούν τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού έτους 2014. Στην Οικονομική Επιτροπή είναι πρόεδρος ο δήμαρχος Ερέτριας Βασίλης Βελέντζας και ένα από τα  μέλη ο κ. Ραγιάς. Όπως μπορεί  να διαπιστώσει, οποιοσδήποτε πολίτης που είναι σε θέση να διαβάζει την Ελληνική, από τα πρακτικά προκύπτει ότι ο κ. Ραγιάς, όχι μόνο ήταν παρών στη συγκεκριμένη συνεδρίαση αλλά και υπερψήφισε την πρόταση.

Λίγες μέρες αργότερα, στις 7 Οκτωβρίου 2013, συνεδρίασε και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερέτριας, όπου παρουσιάσθηκε η εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής να μην αυξηθούν τα δημοτικά τέλη. Πρόταση, η οποία ψηφίσθηκε ομόφωνα από όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και φυσικά και από τον κ. Ραγιά, ο οποίος ήταν παρών και στη συγκεκριμένη συνεδρίαση.

Επίσης, σε δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Ερέτριας, στις 9 Οκτωβρίου 2013, αναφερόταν ότι στην εισήγηση του δημάρχου Ερέτριας κ. Βασίλη Βελέντζα, την οποία υπερψήφισε σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, με βάση την οποία παγώνουν τα δημοτικά τέλη για το 2014.

Ακολουθεί το σχετικό δελτίο τύπου:

«Παγώνουν» τα δημοτικά τέλη για το 2014 στο Δήμο Ερέτριας. Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013,  κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμαρχος Ερέτριας κ. Βασίλης Βελέντζας στην εισήγησή του με θέμα:

«Καθορισμός των τελών καθαριότητας και φωτισμού έτους 2014  για την αντιμετώπιση των δαπανών παροχής  υπηρεσιών καθαριότητας & φωτισμού καθώς και άλλης δαπάνης από πάγια παρεχόμενες δημοτικές υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα», πρότεινε για το επόμενο έτος να υπάρξει μηδενική αύξηση. «Τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε, ως Δημοτική Αρχή και εγώ προσωπικά ως δήμαρχος θα σταθώ στο πλευρό των κατοίκων του Δήμου Ερέτριας, που όλοι, λίγο πολύ δοκιμάζονται. Προτείνω, λοιπόν να μην υπάρξει αύξηση στα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, κίνηση η οποία αποσκοπεί στη στήριξη των δημοτών μας», δηλώνει ο δήμαρχος Ερέτριας. Την πρόταση του δημάρχου Ερέτριας κ. Βασίλη Βελέντζα, υπερψήφισε σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο.
Δημοφιλή σήμερα

Δράση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τον αυτισμό στη Χαλκίδα

Δράση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τον αυτισμό στη Χαλκίδα

25/03/2017
Μία πολύ όμορφη δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού στις 2 Απριλίου, θα πραγματ...
Ευχαριστεί όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση για το κληροδότημα Μπαφέρου ο Π. Τζαφέρος

Ευχαριστεί όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση για το κληροδότημα Μπαφέρου ο Π. Τζαφέρος

24/03/2017
Ευχαριστήρια επιστολή σε όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση για την ανάγκη δημιουρ...
Aσφαλτοστρώσεις στη Χαλκίδα

Aσφαλτοστρώσεις στη Χαλκίδα

24/03/2017
Ολοκληρώθηκαν σήμερα Παρασκευή 24 Μαρτίου σε περιοχές της Χαλκίδας, οι ασφαλτοστρώσεις που πραγματοποιεί το Τμήμα Έργων Αυτεπιστασίας του Δήμου Χαλκιδέων. ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας