Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο συνδυασμός «Δημιουργική Ένωση Πολιτών» προς αποκατάσταση της αλήθειας παραθέτει στοιχεία τα οποία αντικρούουν, τις ψευδείς, συκοφαντικές, παραπλανητικές πληροφορίες που διοχετεύει ο πρώην αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Ραγιάς, ότι δήθεν ο Δήμος Ερέτριας, σκόπευε να αυξήσει τα δημοτικά τέλη το 2014.
Βασίλης Βελέντζας
Βασίλης Βελέντζας

Προς ενημέρωση σας παραθέτουμε τη σχετική εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής καθώς και την απόφασή του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου προκύπτει ότι ουδέποτε έγινε λόγος για αύξηση των δημοτικών τελών.

Αναλυτικότερα, κατά την 23η δημόσια τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ερέτριας, που έγινε στις 2  Οκτωβρίου 2013, (με αριθμό 23/2013), έγινε η εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο, λόγω της δυσχερούς οικονομικής συγκυρίας να μην αυξηθούν τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού έτους 2014. Στην Οικονομική Επιτροπή είναι πρόεδρος ο δήμαρχος Ερέτριας Βασίλης Βελέντζας και ένα από τα  μέλη ο κ. Ραγιάς. Όπως μπορεί  να διαπιστώσει, οποιοσδήποτε πολίτης που είναι σε θέση να διαβάζει την Ελληνική, από τα πρακτικά προκύπτει ότι ο κ. Ραγιάς, όχι μόνο ήταν παρών στη συγκεκριμένη συνεδρίαση αλλά και υπερψήφισε την πρόταση.

Λίγες μέρες αργότερα, στις 7 Οκτωβρίου 2013, συνεδρίασε και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερέτριας, όπου παρουσιάσθηκε η εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής να μην αυξηθούν τα δημοτικά τέλη. Πρόταση, η οποία ψηφίσθηκε ομόφωνα από όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και φυσικά και από τον κ. Ραγιά, ο οποίος ήταν παρών και στη συγκεκριμένη συνεδρίαση.

Επίσης, σε δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Ερέτριας, στις 9 Οκτωβρίου 2013, αναφερόταν ότι στην εισήγηση του δημάρχου Ερέτριας κ. Βασίλη Βελέντζα, την οποία υπερψήφισε σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, με βάση την οποία παγώνουν τα δημοτικά τέλη για το 2014.

Ακολουθεί το σχετικό δελτίο τύπου:

«Παγώνουν» τα δημοτικά τέλη για το 2014 στο Δήμο Ερέτριας. Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013,  κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμαρχος Ερέτριας κ. Βασίλης Βελέντζας στην εισήγησή του με θέμα:

«Καθορισμός των τελών καθαριότητας και φωτισμού έτους 2014  για την αντιμετώπιση των δαπανών παροχής  υπηρεσιών καθαριότητας & φωτισμού καθώς και άλλης δαπάνης από πάγια παρεχόμενες δημοτικές υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα», πρότεινε για το επόμενο έτος να υπάρξει μηδενική αύξηση. «Τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε, ως Δημοτική Αρχή και εγώ προσωπικά ως δήμαρχος θα σταθώ στο πλευρό των κατοίκων του Δήμου Ερέτριας, που όλοι, λίγο πολύ δοκιμάζονται. Προτείνω, λοιπόν να μην υπάρξει αύξηση στα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, κίνηση η οποία αποσκοπεί στη στήριξη των δημοτών μας», δηλώνει ο δήμαρχος Ερέτριας. Την πρόταση του δημάρχου Ερέτριας κ. Βασίλη Βελέντζα, υπερψήφισε σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο.
Δημοφιλή σήμερα

Η Εύβοια ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο μέσω της τηλεόρασης του Star

Η Εύβοια ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο μέσω της τηλεόρασης του Star

20/04/2018
Ο νομός Εύβοιας και τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα παρουσιάστηκαν σε αφιέρωμα της εκπομπής του STAR Channel «Γυρίσματα στην...
Ανοιξιάτικες εκπτώσεις 2018. Ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή 6 Μαΐου στη Χαλκίδα

Ανοιξιάτικες εκπτώσεις 2018. Ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή 6 Μαΐου στη Χαλκίδα

19/04/2018
Ανοιχτά θα είναι την Κυριακή 6 Μαΐου 2018, όλα τα εμπορικά καταστήματα, στην Χαλκίδα...
Β.Αποστόλου: Αύξηση των εξαγωγών στη μεγάλη αγορά της Ινδίας επιδιώκει η χώρα μας

Β.Αποστόλου: Αύξηση των εξαγωγών στη μεγάλη αγορά της Ινδίας επιδιώκει η χώρα μας

19/04/2018
Η ανάγκη επικαιροποίησης του μνημονίου συνεργασίας που είχαν υπογράψει οι δύο χώρες παλα...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας