Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο ιστορικός τέχνης Παντελής Τσάβαλος θα βρεθεί την Κυριακή 1η Ιουνίου στις 19:00 στην αίθουσα διαλέξεων του Νομαρχιακού Μεγάρου στη Χαλκίδα, προκειμένου να μιλήσει για το «Εγκυκλοπαιδικό Παλάτι» : 'Ενα αφιέρωμα στην 55η Μπιενάλε Βενετίας.
Το «Εγκυκλοπαιδικό Παλάτι» : Ένα αφιέρωμα στην 55η Μπιενάλε Βενετίας στη Χαλκίδα
Το «Εγκυκλοπαιδικό Παλάτι» : Ένα αφιέρωμα στην 55η Μπιενάλε Βενετίας στη Χαλκίδα

Η ομιλία επικεντρώνεται στο «ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΙΚΟ ΠΑΛΑΤΙ» το μεγάλο και ιδιαιτέρως ενδιαφέρον αφήγημα που οργάνωσε ο διευθυντής της Μπιενάλε Μασιμιλιάνο Τζιόνι.

Ο Παντελής Τσάβαλος επιχειρεί μια προσεκτική και στοχαστική ματιά σε αυτή την Μπιενάλε μέσα από ένα μεγάλο οδοιπορικό στα σημαντικότερα έργα που παρουσιάστηκαν σε αυτή την μεγάλη γιορτή της σύγχρονης τέχνης. Όνειρα και ουτοπίες, παραισθήσεις και οράματα, επιστήμη και επιστημολογία, μαγεία και απομάγευση, έργα τέχνης που δεν έγιναν ως έργα τέχνης, δημιουργοί με ευρύτατη, αλλά και χωρίς καθόλου, εικαστική παιδεία, εθνικές δεσμεύσεις και αποδεσμεύσεις, το συνειδητό και το ασυνείδητο, μυθολογία και τεχνολογία, εξερευνήσεις και διερευνήσεις του μυαλού και του σώματος και πολλά άλλα αποτελούν πρόσωπα, έργα και έννοιες που ευθέως ή εμμέσως συγκροτούν ένα συναρπαστικό εικαστικό πανόραμα σύγχρονης και παλαιότερης τέχνης που παρουσιάστηκε από τον Ιούνιο μέχρι τον Νοέμβριο του 2013 στην 55η Μπιενάλε της Βενετίας.

Ο Παντελής Τσάβαλος είναι Ιστορικός και Θεωρητικός της Τέχνης. Δίδασκε Ιστορία Τέχνης στο Εργαστήρι Τέχνης Χαλκίδας για εννέα χρόνια. Τα τελευταία χρόνια είναι καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης και Κοσμήτορας του Κολλεγίου Βακαλό. Διδάσκει επίσης και σε ορισμένες άλλες σχολές και εργαστήρια τέχνης. Ασχολείται επίσης με την επιμέλεια εκθέσεων και την τεχνοκριτική. Έχει συμμετάσχει σε συνέδρια, συμπόσια και κριτικές επιτροπές. Έχει δημοσιεύσει άρθρα για την Τέχνη και τον Πολιτισμό.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας