Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Επιστολή απέστειλε το Εργατικό Κέντρο με αφορμή το Δελτίο Τύπου του Σωματείου εργαζομένων Ελληνικών Σωληνουργείων (πρώην Τσαούσογλου), για την έκδοση Δικαστικής απόφασης που ξάφνιασε δυσάρεστα άπαντες.
Στέφανος Μπασινάς
Στέφανος Μπασινάς

Το εν λόγω Δικαστήριο, το οποίο εξέδωσε αυτή την απόφαση, άγνωστο γιατί, ή δεν διάβασε ή διαστρέβλωσε ή αγνόησε, πιστεύουμε όχι από πρόθεση, βασικότατα και ουσιαστικά στοιχεία της  αίτησης των εργαζομένων του Σωματείου.

Η συγκεκριμένη απόφαση για πολλούς λόγους, όπως αναφέρουν στην έφεση που έχουν καταθέσει οι εργαζόμενοι ενώπιον του Εφετείου Εύβοιας, θίγει καίρια τα συμφέροντα των εργαζομένων και πλήττει βάναυσα τη Δικαιοσύνη.

Η απόφαση του Δικαστηρίου έδωσε το δικαίωμα σε μια Εταιρία που φέρεται απατεωνίστικα και δεν σέβεται το παραμικρό δικαίωμα των εργαζομένων αλλά πάνω από όλα την ηθική και αξιοπρέπειά τους, να θριαμβολογεί  και να αυθαδιάζει, συνεχίζοντας την απάνθρωπη πολιτική της επικαλούμενη δικαίωση στις αυθαιρεσίες και στις εγκληματικές εις βάρος των εργαζομένων, αντεργατικές ενέργειές της από τη Δικαιοσύνη.

Αναμένουμε δικαίωση από το Εφετείο και από όλους τους εμπλεκόμενους θεσμικούς φορείς.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του σωματείου Τσαούσογλου το οποίο κατατέθηκε στην αίτηση και απορρίφθηκε με την απόφαση του δικαστηρίου, επί της οποίας ασκείται έφεση είναι το ακόλουθο:

Με το εν λόγω δελτίο επιθυμούμε να γνωρίσουμε στην κοινή γνώμη, εάν και δεν είναι στις προθέσεις μας ούτε και στις συνήθειές μας να σχολιάζουμε δικαστικές αποφάσεις, αλλά επειδή η εκδοθείσα με αριθμ. 32/2014 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Χαλκίδας μας ξάφνιασε δυσάρεστα με το σκεπτικό της στην εκδίκαση της αίτησής μας για πτώχευση της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΑΕ και την οποία απέρριψε με την προαναφερθείσα απόφαση επιθυμούμε να γνωρίσουμε στην κοινή γνώμη για το πώς και με ποια σοβαρότητα κάποια δικαστήρια λειτουργούν στον τόπο μας.

Το εν λόγω Δικαστήριο το οποίο εξέδωσε την υπ΄αριθμ. 32/2014 απόφασή του άγνωστο γιατί ή δεν διάβασε ή διαστρέβλωσε ή αγνόησε πιστεύουμε όχι από πρόθεση βασικότατα και ουσιαστικά στοιχεία της υπό κρίση αίτησής μας.

Συγκεκριμένα το εν λόγω Δικαστήριο αν και τα αποδεικτικά στοιχεία και οι αποφάσεις που ήδη έχουν καταστεί αμετάκλητες και που προσκομίσαμε και επιμόνως επιτονίζαμε ανέφεραν ότι η οφειλή της εταιρείας προς τους εργαζόμενους ξεπερνούσε το ποσό  μετά των τόκων του 1.000.000 Ευρώ για δεδουλευμένες αποδοχές των ετών 2011, 2012 και 2013,  το εν λόγω Δικαστήριο με μοναδική επιπολαιότητα και ανευθυνότητα προσδιόρισε αυτή στο ποσό των 157.968 Ευρώ όση ήταν δηλαδή η οφειλή προς μια εργαζόμενη και συγκεκριμένα στην Σοφία Ζάχου, καταδεικνύοντας με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι το εν λόγω δικαστήριο εξέδωσε την εν λόγω απόφαση χωρίς καν να διαβάσει την υπό κρίση αίτησή μας και διαστρέβλωσε τα στοιχεία κατά τέτοιο προκλητικό τρόπο ώστε να μην υπάρχει και η παραμικρή αληθοφάνεια στο σκεπτικό της.

Παράλληλα θα θέλαμε να κάνουμε γνωστό πως το εν λόγω Δικαστήριο κατά τρόπο μοναδικό και απαράδεκτο δεν έλαβε υπόψιν το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η υπό πτώχευση εταιρεία είχε να καταβάλει κάποιο χρηματικό ποσό στους εργαζόμενους από το Φεβρουάριο του 2013, αντίθετα έλαβε υπόψιν κάποιες πληρωμές που είχε κάνει η εταιρεία το έτος 2011 και θεώρησε το χρονικό διάστημα εκδίκασης της υπό κρίση αιτήσεως (6-3-2014) ότι η εν λόγω εταιρεία δεν είχε παύσει τις καταβολές προς τους εργαζόμενους ή προς τους τρίτους πιστωτές.

Η εν λόγω απόφαση και για πολλούς άλλους λόγους που αναφέρουμε στην έφεση που έχουμε καταθέσει ενώπιον του Εφετείου Ευβοίας και ευθύς αμέσως μετά την έκδοσή της, θίγει καίρια τα συμφέροντα των εργαζομένων και πλήττει βάναυσα τη δικαιοσύνη. ΄Ηδη όλοι οι εργαζόμενοι τους οποίους η πολιτική και η αδιαφορία της εταιρείας τους έχει φέρει σε κατάσταση  αδιέξοδη βρίσκονται ήδη σε πλήρη απελπισία και απόγνωση αφού τα τελευταία τέσσερα χρόνια με την ανοχή της πολιτείας και την προφανή συμπαράσταση όλων των θεσμικών φορέων στερούνται και αυτών των βασικών ειδών διατροφής με συνέπεια  ή να τρέφονται αρκετοί από εμάς από τα συσσίτια της Εκκλησίας ή να αποπειραθούν ν΄αυτοκτονήσουν.

Τέλος θα θέλαμε να επισημάνουμε πως η εν λόγω απόφαση έδωσε το δικαίωμα σε μια εταιρεία η οποία μέχρι σήμερα δεν σεβάστηκε στο παραμικρό τα δικαιώματα των εργαζομένων και τα αιτήματα των εργαζομένων η οποία έχει ποδοπατήσει τα ιερά και όσια των εργαζομένων και που γνωρίζει πολύ καλά πως η επαναλειτουργία του εργοστασίου με τις σημερινές οικονομοτεχνικές συνθήκες και το υφιστάμενο χρηματοδοτικό σύστημα στο οποίο η εν λόγω εταιρεία είναι απόλυτα έκθετη και της έχει αποκοπεί κάθε χρηματοδότηση, να θριαμβολογεί και να αυθαδιάζει επικαλούμενη δικαίωση στις αυθαιρεσίες και στις εγκληματικές εις βάρος των εργαζομένων αντεργατικές ενέργειές της από τη Δικαιοσύνη.
Δημοφιλή σήμερα

Έναρξη Θαλασσινού Καρναβαλιού Χαλκίδας 2018 με θέμα ο «Τρωικός Πόλεμος» – Δηλώσεις συμμετοχής

Έναρξη Θαλασσινού Καρναβαλιού Χαλκίδας 2018 με θέμα ο «Τρωικός Πόλεμος» – Δηλώσεις συμμετοχής

10/01/2018
Όπως κάθε χρόνο και φέτος ο Δήμος Χαλκιδέων διοργανώνει μια σειρ...
Η Έλενα Ράπτη για την παιδική σεξουαλική κακοποίηση στο 21ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας

Η Έλενα Ράπτη για την παιδική σεξουαλική κακοποίηση στο 21ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας

17/01/2018
Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 21ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας διοργανώνει ομιλί...
Έφυγε από την ζωή ο Ευβοιώτης πρώην υπουργός Βασίλης Κεδίκογλου

Έφυγε από την ζωή ο Ευβοιώτης πρώην υπουργός Βασίλης Κεδίκογλου

16/01/2018
Ο Βασίλης Κεδίκογλου, γεννημένος στην Ιστιαία της Εύβοιας, υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και επί χρόνια βουλευτής και υ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας