Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς και ο ανάδοχος του έργου, υπέγραψαν την Τετάρτη 28 Μαίου, τη σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και εργολήπτριας επιχείρησης για την κατασκευή του έργου με πλήρη τίτλο «Βελτίωση οδού Άγιος Νικόλαος – Γιάλτρα – Άγιος Γεώργιος Λιχάδας με παράκαμψη Γιάλτρων».

Το έργο αφορά το τμήμα των παρακάμψεων των οικισμών των Γιάλτρων και των Λουτρών Γιάλτρων στο Δήμο Αιδηψού, υλοποιείται από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, και χρηματοδοτείται από το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας, με προϋπολογισμό 10.500.000 € και συμβατική δαπάνη 6.568.018 €.

Η κατασκευή αφορά βελτιωτικές παρεμβάσεις σε μήκος 5,8 χιλιομέτρων που αναβαθμίζουν το επαρχιακό οδικό δίκτυο της Βόρειας Εύβοιας, αναβαθμίζοντας τις συνθήκες προσπέλασης και την ασφάλεια της κυκλοφορίας.

Όπως επισημαίνει ο Περιφερειάρχης «Σήμερα, με την υπογραφή της σύμβασης, σηματοδοτούμε την κατασκευή ενός σημαντικού οδικού έργου στη Βόρεια Εύβοια, που αφορά δύο παρακάμψεις : στα Γιάλτρα και στον παραλιακό οικισμό Λουτρά Γιάλτρων. Το έργο αυτό εντάσσεται σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό που αφορά τη βελτίωση όλης της επαρχιακής οδού από τον Άγιο Νικόλαο Αιδηψού έως τον Άγιο Γεώργιο Λιχάδας.

Είναι προφανές πως πρόκειται για έναν δρόμο που δέχεται σημαντικό κυκλοφοριακό φόρτο, ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο, αφού η περιοχή είναι από τους πιο όμορφους και ελκυστικούς προορισμούς της Στερεάς Ελλάδας. Στόχος μας είναι, με τη βελτίωση αυτή, καθώς και με το σύνολο των παρεμβάσεων που σχεδιάζονται, να δημιουργηθούν οι οδικές υποδομές για την τόνωση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής, καθώς και για την καλύτερη διασύνδεση των οικισμών και την εξυπηρέτηση των κατοίκων.

Βεβαίως το μεγάλο και κρίσιμο θέμα για την Εύβοια είναι οι διαμπερείς άξονες : ο διαμήκης (Βόρεια και Νότια) και ο Κεντρικός (προς Κύμη). Κι αυτό το θέμα αποτέλεσε προτεραιότητά μας στη διάρκεια της Περιφερειακής μας θητείας. Με πρωτοβουλίες μας έχει ήδη ενταχθεί ο διαμήκης άξονας στα Διευρωπαϊκά δίκτυα, γεγονός που διαμορφώνει νέες δυνατότητες για τη χρηματοδότηση της κατασκευής του, ενώ παράλληλα προχωρά και η σύνταξη των τευχών δημοπράτησης της παράκαμψης Χαλκίδας (Νέα Λάμψακος – Ψαχνά, μήκους 16,6 χλμ και προϋπολογισμού 160 εκ. €).

Παράλληλα, η Περιφέρεια μέσα από τα δικά της προγράμματα και υπό δεδομένες συνθήκες οικονομικής στενότητας, προχωρά στη βελτίωση του επαρχιακού οδικού δικτύου της Εύβοιας, συμβάλλοντας με τις δικές της δυνατότητες στην κατασκευή χρήσιμων και σημαντικών έργων για τον τόπο και τους πολίτες»

Ακολουθείστε μας στο Google News