Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή του μεγαλύτερου ίσως αιολικού πάρκου της χώρας στον Καφηρέα της Εύβοιας, περιοχή που ως γνωστόν διαθέτει υψηλό αιολικό δυναμικό, συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 170 Μεγαβάτ που ανήκει στο κοινό σχήμα της Ιταλικής Enel με τον όμιλο Κοπελούζου.
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου

Το έργο έχει λάβει άδεια εγκατάστασης από το Δεκέμβριο του 2011, αλλά η κατάσταση στη χώρα δεν επέτρεπε την εξεύρεση χρηματοδότησης. Τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με πληροφορίες του energypress, φαίνεται ότι έχουν ξεπεραστεί πολλά από τα εμπόδια και έχει συμφωνηθεί με ξένες τράπεζες η χρηματοδότηση και συνεπώς η υλοποίηση του έργου.

Καταλυτικός παράγοντας φαίνεται ότι υπήρξε η συνεργασία με την Γερμανική εταιρεία Enercon που είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές εξοπλισμού για αιολικά πάρκα. Με την δέσμευση για προμήθεια Γερμανικού εξοπλισμού ενεργοποιήθηκε ο Γερμανικός Οργανισμός Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων Hermes, που θα «καλύψει» ασφαλιστικά τα σχετικά δάνεια. Η συνολική επένδυση φτάνει τα 250 εκατ. ευρώ.

Η υλοποίηση της μεγάλης αυτής επένδυσης θεωρείται από την αγορά ως το εναρκτήριο λάκτισμα μιας νέας περιόδου κατά την οποία θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν πολλά ακόμα μεγάλα αιολικά έργα από τους ισχυρούς παίκτες του χώρου, ξένους και έλληνες.

Σημειώνεται τέλος ότι σύμφωνα με στοιχεία της ΡΑΕ, υπάρχουν σήμερα σε ώριμο ή πολύ ώριμο στάδιο αδειοδότησης, αιολικά έργα συνολικής ισχύος  6.610 MW, εκ των οποίων 4200 MW διαθέτουν όρους σύνδεσης, 1623 MW διαθέτουν άδεια εγκατάστασης και 787 MW διαθέτουν σύμβαση αγοραπωλησίας. Τα έργα αυτά αντιστοιχούν σε συνολική επένδυση πάνω από 10 δισ. ευρώ.

Πηγή: energypress.gr
Δημοφιλή σήμερα

Κλειστή η συρταρωτή γέφυρα Ευρίπου

Κλειστή η συρταρωτή γέφυρα Ευρίπου

17/4/2019
Ο Οργανισμός Λιμένων Νομού Εύβοιας ενημερώνει ότι η γέφυρα του Ευρίπου θα κλείσει ένα χρονικό διάστημα, για τις ανάγκες της ναυσιπλοΐας....
Συναυλία με τον Γιάννη Μαρκόπουλο στην Χαλκίδα

Συναυλία με τον Γιάννη Μαρκόπουλο στην Χαλκίδα

16/4/2019
Φέτος ο κορυφαίος μουσικό συνθέτης συμπληρώνει τα 80 του χρόνια. Μεγάλη τιμή για τους Χαλκιδέους η συναυλία....
1ο Πολιτιστικό Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Χαλκίδας

1ο Πολιτιστικό Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Χαλκίδας

17/4/2019
Η ομάδα Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Χαλκίδας διοργανώνει το 1ο Πολιτιστικό Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Χαλκίδας....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας