Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Η Κομματική Οργάνωση Νότιας Εύβοιας του ΚΚΕ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση σχετικά με τις πυρκαγιές σε Κάρυστο και Σκύρο:
ΚΚΕ
ΚΚΕ

"Για μία ακόμη χρονιά παρακολουθούμε να αποτεφρώνονται τεράστιες εκτάσεις με πράσινο. Επιβεβαιώνονται με τον πιο τραγικό τρόπο οι ελλείψεις σε μέσα και ανθρώπινο δυναμικό που το Κ.Κ.Ε. επισήμαινε πριν από την έναρξη της θερινή περιόδου, αλλά και μετά από τη φωτιά στη Ριτσώνα τον Ιούνιο.

Οι καταστροφές των τελευταίων ημερών στην Κάρυστο και στη Σκύρο, φέρνουν στην επιφάνεια τις τεράστιες ευθύνες των γαλαζοπράσινων κυβερνήσεων της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ.. Είναι οι κυβερνήσεις που κατάντησαν το πυροσβεστικό σώμα να προσπαθεί να αντιμετωπίσει πυρκαγιές με ελλιπή ή απαρχαιωμένα μέσα και με προσωπικό που κάθε χρόνο απολύεται και μένει στην ανεργία για αρκετούς μήνες.

Οι κυβερνώντες μας δουλεύουν «ψιλό γαζί» όταν μας μιλάνε για ετοιμότητα, για έκτακτα μέτρα κ.τ.λ.. Όσο υπάρχον ελλείψεις δεν μπορεί να υπάρχει ετοιμότητα ούτε στην πυροσβεστική, ούτε στα νοσοκομεία, ούτε σε άλλους τομείς της δημόσιας διοίκησης.

 Η Κομματική Οργάνωση Νότιας Εύβοιας του Κ.Κ.Ε. καλεί:

τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ να πρωτοστατήσουν στην οργάνωση της λαϊκής παρέμβασης για πυροπροστασία. Τους εργαζόμενους και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα σε μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση ώστε να απαιτήσουμε:

Μονιμοποίηση των εποχικών πυροσβεστών, προσλήψεις ώστε να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά.
Προμήθεια μέσων πυρόσβεσης που να μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες που υπάρχουν.
Ενιαίος μηχανισμός δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι διασπασμένος.
Καταγραφή των ζημιών, να αποζημιωθούν οι πληγέντες με πλήρη αποζημίωση για καμένα δέντρα και καλλιέργειες, με αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος.
Άμεσα μέτρα για να μην καταπατηθούν οι καμένες εκτάσεις.
Άμεση αναδάσωση των καμένων δασών και δασικών εκτάσεων.
Με ευθύνη του κράτους, δημιουργία αντιπλημμυρικών έργων και άλλων αναγκαίων υποδομών για τα προβλήματα που θα προκληθούν μετά τις πυρκαγιές.
Για να υπάρχει προστασία του περιβάλλοντος πρέπει τα δάση, οι παραλίες , το νερό να μην ξεπουλιούνται σε ιδιώτες για να αυξάνουν τα κέρδη τους".


 
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας