Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Το ταξιδιωτικό πρακτορείο Λύση exclusive tours & transport διοργανώνει πενθήμερη πολιτιστική οδική εκδρομή στην Κύμη, το μπαλκόνι του Αιγαίου.
ΛΥΣΗ EXCLUSIVE TOURS & TRANSPORT
ΛΥΣΗ EXCLUSIVE TOURS & TRANSPORT

Οι προγραμματισμένες αναχωρήσεις από Χαλκίδα και Αθήνα θα γίνουν τις ακόλουθες ημέρες:

 • Δευτέρα 30 Ιουνίου
 • Δευτέρα 7 Ιουλίου
 • Δευτέρα 14 Ιουλίου
 • Δευτέρα 21 Ιουλίου

Η τιμή είναι 225€ το άτομο και περιλαμβάνει δίκλινο δωμάτιο, ημιδιατροφή και περιηγήσεις.

Το πρόγραμμα των περιηγήσεων είναι το ακόλουθο:

1η Ημέρα

Άφιξη στο Ξενοδοχείο Kymi Palace και τακτοποίηση στα δωμάτια.

Μεσημεριανό γεύμα εντός του ξενοδοχείου.

Βραδινή βόλτα στην παραλία Κύμης με προαιρετικό δείπνο  στο παραθαλάσσιο   Εστιατόριο  “Το Αιγαίο” ( δήλωση συμμετοχής στη reception του ξενοδοχείου).

2η Ημέρα

Πρωινό 08:30 – 10:00.

Αναχώρηση από το ξενοδοχείο 10:30 με προορισμό:

 • Tον Αγροτικό Συνεταιρισμό Κύμης (Σύκα Κύμης).
 • Platanenhof  ( επισκέψιμη φάρμα αλόγων με καφέ)

Επιστροφή στο ξενοδοχείο για μεσημεριανό γεύμα και ξεκούραση.

Ελεύθερη ημέρα.

3η Ημέρα

 • Πρωινό 08:30 – 10:00.

Αναχώρηση από το ξενοδοχείο 10:30 με προορισμό:

 • Το Μοναστήρι του Σωτήρος.
 • Χωνευτικό.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο για μεσημεριανό γεύμα και ξεκούραση.

Ζωντανή μουσική βραδιά (21:30)  με έντεχνα και λαϊκά τραγούδια δίπλα στην πισίνα του ξενοδοχείου.

4η Ημέρα

Πρωινό 08:30 – 10:00.

Αναχώρηση από το ξενοδοχείο 10:30 με προορισμό:

 • το Λαογραφικό Μουσείο Κύμης
 • Χωριό  της Κύμης με τα  γραφικά σοκάκια, τα παλιά Αρχοντικά και τον παραδοσιακό μπακλαβά της Κύμης.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο για μεσημεριανό γεύμα και ξεκούραση.
(18:00)  - Αναχώρηση για την Ποταμία & επίσκεψη στο Μουσείο – Λιοτρίβι Κασομούλη.

5η Ημέρα

Πρωινό 08:30 – 10:00.

Αναχώρηση από το ξενοδοχείο 10:30 με προορισμό:

 • Επίσκεψη στο Μοναστήρι του Μάντζαρη.
 • Επίσκεψη στον Πολυχώρο Hani ( Παραδοσιακά Προϊόντα ).

Επιστροφή στη Χαλκίδα / Αθήνα.

Αναλυτικές πληροφορίες για τα σημεία επίσκεψης

Ιερά Μονή Μεταμόρφωσης του Σωτήρα

H γυναικεία Μονή Σωτήρος βρίσκεται 4 χιλιόμετρα βόρεια της Κύμης, σε ένα απόκρημνο και ερημικό περιβάλλον, 250 μέτρα πάνω από τη θάλασσα. Ανεγέρθηκε το 1643 και η εκκλησία πιστεύεται ότι είναι βυζαντινή. Το μοναστήρι καταστράφηκε από τους Τούρκους λόγω της ενεργού δράσης των μοναχών του στην επανάσταση του 1821.  Σημαντική ήταν επίσης η συμβολή των μοναχών στην εθνική αντίσταση, 1941-1944.

Η μονή έχει αξιόλογα εκκλησιαστικά συγγράμματα του 18ου και του 19ου αιώνα, καθώς και ξεχωριστός είναι ο χρυσοκέντητος επιτάφιος της Αποκαθήλωσης  ( 1635) που έχει μεταφερθεί από διαλυμένο μοναστήρι, μάλλον της μονής Κλιβάνου, όπως και τα δύο άγια ποτήρια της μονής Κλιβάνου, που μεταφέρθηκαν μετά τη διάλυσή της και εκποίηση της περιουσίας της το 1926.

Η μονή είναι ένα πολύ μεγάλο κτιριακό συγκρότημα. Έχει όψη φρουρίου και περιβάλλεται από τέσσερις πτέρυγες κτιρίων. Μέσα στο ναό φυλάσσονται λειψανοθήκες με λείψανα Αγίων και Μαρτύρων, όπως Αγίου Τρύφωνα, Νικολάου, Χαραλάμπους, Αγίας Παρασκευής.

Ιερά Μονή Μάντζαρη (Οξύλιθος)

Η εκκλησία είναι κτισμένη τον 11ο αιώνα. Η Μονή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ή Μονή «Μάντζαρη» είναι γυναικεία μονή. Βρίσκεται 15 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Κύμης.

Όπου δεν έχουν πέσει οι σοβάδες του ασβέστη φαίνονται οι παλιές αγιογραφίες, ξεθωριασμένες από το χρόνο και σκαλισμένες με οξύ εργαλείο, για να κολλάει ο ασβέστης που επικολλήθηκε. Το τέμπλο στολίζουν οι τρεις βυζαντινές εικόνες της Παναγίας, του Χριστού και του Ιωάννη του Προδρόμου, που ανάγονται στο 16ο αιώνα. Στη μονή διατηρείται μια μεγάλη ξύλινη ανάγλυφη σφραγίδα του Αγίου Γεωργίου, εξαίρετης τέχνης. Η βιβλιοθήκη της είναι πολύ φτωχή, γιατί τα παλιά βιβλία ή καταστράφηκαν ή υπεξαιρέθηκαν.

Το 1834 είχε προσωπικό από 10 μοναχούς. Τον 19ο αιώνα σημειώθηκε μεγάλη πρόοδος ενώ στη συνέχεια έπεσε σε μαρασμό και το 1910 έγινε μετόχι της μονής Σωτήρος Κύμης

To Λαογραφικό Μουσείο Kύμης

Στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό κτίριο της πόλης και ιδρύθηκε το 1981 από το Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Κύμης. Θεωρείται το καλύτερα οργανωμένο λαογραφικό μουσείο της Εύβοιας και ένα από τα καλύτερα στο είδος του της χώρας, με συλλογή που αριθμεί περί τα 1600 αντικείμενα. Περιλαμβάνει είδη λαϊκής τέχνης, ενώ στους χώρους του διοργανώνονται διαλέξεις, σεμινάρια, εικαστικές εκθέσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα. Στον κήπο του έχει κατασκευαστεί υπαίθριο θέατρο και η πλούσια συλλογή του ανανεώνεται συνεχώς.

Αγροτικός Συνεταιρισμός Περιφέρειας Κύμης

Ο συνεταιρισμός μας Ιδρύθηκε το 1980 και αποτελείται από 800 περίπου μέλη που προέρχονται από 22 κοινότητες της περιοχής Κύμης του Ν. Ευβοίας. Οι βασικές λειτουργίες του συνεταιρισμού είναι η συγκέντρωση, η επεξεργασία, η συσκευασία και η διάθεση του σύκου Κύμης στην αγορά. To σύκο Κύμης είναι παραδοσιακό προϊόν αναγνωρισμένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ). Οι επισκέπτες θα ξεναγηθούν στο χώρο.

Παλιό Λιοτρίβι του Κασομούλη – Ανω Ποταμιά

Επίσκεψη στο παλιό λιοτρίβι του Κασομούλη ,που έχει αναπαλαιωθεί και διαμορφωθεί ως μουσειακός επισκέψιμος χώρος, όπου θα γνωρίσετε την παραδοσιακή και χρονοβόρα διαδικασία παραγωγής του λαδιού χάρη στα καλοδιατηρημένα παλιά μηχανήματα που υπάρχουν εκεί και χρησιμοποιούνταν για την παραγωγή του ελαιολάδου στην προβιομηχανική Ελλάδα.

Επίσκεψη στην αρχαιολογική συλλογή της Άνω Ποταμίας (λειτουργεί δίπλα από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου) που περιλαμβάνει τα ευρήματα της αρχαιολογικής σκαπάνης - όπως νομίσματα, εργαλεία και αντικείμενα - που πραγματοποιήθηκε στον λόφο Καστρί και στον οποίο τοποθετείται η ακρόπολη της Αρχαίας Κύμης. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στα εκπληκτικά σοκάκια του παραδοσιακού οικισμού της Άνω Ποταμιάς, από τα παλαιότερα χωριά της περιοχής, η οποία είναι αμφιθεατρικά χτισμένη, με θέα στο πέλαγος και διατηρεί στοιχεία παραδοσιακής νησιώτικης αρχιτεκτονικής!

ΙΑΜΑΤΙΚΗ ΠΗΓΗ ΧΩΝΕΥΤΙΚΟΥ

Σχεδόν 2 χλμ. βορειοδυτικά της Κύμης βρίσκεται η καταπράσινη τοποθεσία Χωνευτικό, με την ιαματική πηγή της περιοχής . Η πηγή του Χωνευτικού καθιερώθηκε ως ιαματική από τα μέσα περίπου το 19ου αιώνα από την αναμφισβήτητη θετική επίδρασή της στους νεφροπαθείς. Με το Προεδρικό Διάταγμα 80 (ΦΕΚ 92, 11-5-1999) η πηγή «Χωνευτικό» ανακηρύχθηκε ως θεραπευτική και κατατάχθηκε στην κατηγορία των «Ιαματικών πηγών τοπικής σημασίας».

Platanenhof

To Platanenhof είναι ένας ιδιόκτητος καταπράσινος χώρος με πολλά πλατάνια, δίπλα στο ποτάμι. Διαθέτει cafe/bar και φάρμα αλόγων όπου προσφέρονται μαθήματα ιππασίας.  Βρίσκεται  9 χλμ. πριν την Κύμη στον κεντρικό δρόμο Κύμη - Χαλκίδα. Πρόκειται για ένα πανέμορφο μέρος για επίσκεψη, μέσα στη φύση.

Κουκουλάριακα Κύμης

Πιστές στην παράδοση οι κουμιώτισες, περνούν από γενιά σε γενιά μέσω του Γυναικείου Παραδοσιακού Συνεταιρισμό Κύμης,  την επεξεργασία του κουκουλιού. Στον συνεταιρισμό μπορείτε να δείτε από κοντά τα παραδοσιακά Κουκουλάρικα Κάδρα της περιοχής, φτιαγμένα από κουκούλι μεταξοσκώληκα, όπως και εκλεκτά τοπικά προϊόντα.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδρομή, στο ταξιδιωτικό πρακτορείο Lisi Exclusive Tours & Transport στην οδό Τραπεζουντίου και Ισσαίου15 στη Χαλκίδα στο τηλέφωνο 22215.50826 και στην Αθήνα στο τηλέφωνο 210.7487827.

Fax +30.22215.50829

email: [email protected]
Δημοφιλή σήμερα

Επιδείνωση του καιρού με ψύχος και χιόνια στην Εύβοια από το Σάββατο

Επιδείνωση του καιρού με ψύχος και χιόνια στην Εύβοια από το Σάββατο

19/2/2019
Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία νέο κύμα κακοκαιρίας, με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας θα επικρατήσει το Σα...
Η Νατάσα Παζαΐτη χάρισε δύναμη και αισιοδοξία στις γυναίκες του δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού

Η Νατάσα Παζαΐτη χάρισε δύναμη και αισιοδοξία στις γυναίκες του δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού

17/2/2019
Μια ανθρώπινη εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού με ομιλήτρια τη χειρουργ...
Κόπηκε στα δύο το χωριό Μακρυχώρι του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

Κόπηκε στα δύο το χωριό Μακρυχώρι του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

18/2/2019
Διακοπή κυκλοφορίας στο δρόμο Μακρυχωρίου-Μανίκια για λόγους ασφαλείας....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας