Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Κινδυνεύει άμεσα η ευρύτερη περιοχή και ήδη έχει εκκενωθεί ο οικισμός Προσήλι.

 

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά στο Πόρτο Γερμενό, που πλησιάζει τα πρώτα σπίτια. Παραμένει ο φόβος επέκτασης της φωτιάς στην Πάρνηθα. Εν τω μεταξύ πριν από λίγο εκκενώθηκαν οικισμοί. Ο οικισμός Προσήλι έχει περικυκλωθεί από τις φλόγες και απειλούνται τα σπίτια . Αυτή την ώρα η κύρια διέξοδος, ο δρόμος προς τα Βίλια, δέχεται μεγάλο όγκο αυτοκινήτων που φεύγουν από την περιοχή. Η ροή της κίνησης εξελίσσεται ικανοποιητικά.

Απόγνωση και συνεχείς εκκλήσεις για βοήθεια από τους κατοίκους και τις τοπικές αρχές που βλέπουν τη φωτιά να μεγενθύνεται και να λεηλατεί με ταχύτητα μια ιδιαίτερου φυσικού κάλλους περιοχή.

Η φωτιά ξεκίνησε το Σάββατο από την θέση Λιβαδόστρα Βοιωτίας και επεκτάθηκε στο όρος Κιθαιρώνα περνώντας στην Δυτική Αττική. 

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Βιλίων κ. Ρούσση μέχρι στιγμής δεν απειλούνται κατοικίες, αλλά η φωτιά είναι επικίνδυνη λόγω της πυκνής βλάστησης.

Δέκα οχήματα της πυροσβεστικής, υδροφόρες και πεζοπόρο τμήμα, περιμένει την φωτιά στο Πόρτο Γερμενό λόγο του εξαιρετικά δύσβατου της περιοχής.

Στο πύρινο μέτωπο δεν μπορούν να επέμβουν εναέρια μέσα λογω των ισχυρών ανέμων.

Να σημειώσουμε πώς η περιοχή γύρω από το Πόρτο Γερμενό είναι ιδιαιτέρως πυκνόφυτη και συνδέεται με την Πάρνηθα, το όρος Πατέρα και τα Γεράνεια Όρη.

Τουλάχιστον 83 δασικές φωτιές έχουν ξεσπάσει το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα και εξελίσσονται παράλληλα με τη λαίλαπα στη βορειοανατολική Αττική.

Πηγή: Ημερησία
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας