Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο Δήμος Κύμης παρέδωσε πυροσβεστικό όχημα και αντιπυρικά άρβυλα στην εθελοντική ομάδα Κονιστρών.

Μια αναγκαία πρωτοβουλία που θωρακίζει περαιτέρω την περιοχή έναντι του κινδύνου  των πυρκαγιών πήρε ο Δήμος Κύμης φέτος το καλοκαίρι, στο πλαίσιο της ευρύτερης πολιτικής του για την προστασία του περιβάλλοντος.

Σε εκδήλωση που έγινε στο  Δημοτικό Διαμέρισμα Ταξιαρχών  και συγκεκριμένα στο γήπεδο  δίπλα από τον πολυχώρο του χωριού, ο Δήμαρχος Κύμης Δημήτρης Θωμάς παρέδωσε στην εθελοντική ομάδα δασοπυρόσβεσης  Κονιστρών ένα πυροσβεστικό όχημα.

Πρόκειται για ένα όχημα 4Χ4  διπλοκάμπινο, μαζί με το βυτίο και τις μάνικες. Είναι το δεύτερο πυροσβεστικό όχημα του Δήμου Κύμης. Το πρώτο, το οποίο δώρισε πέρσι η Τράπεζα Κύπρου στο Δήμο, βρίσκεται σε καθημερινή περιπολία σε δάση, καλλιέργειες και ελαιώνες, με οδηγό τον συμπατριώτη μας κ. Γιάννη Λύκο, ο οποίος προσφέρει τις υπηρεσίες του αφιλοκερδώς.  Ο Δήμαρχος, μαζί με το όχημα χάρισε στην πυροσβεστική ομάδα και 18 ζεύγη αντιπυρικά άρβυλα για προστασία, όταν βρίσκονται στον τόπο των πυρκαγιών.

Στην εκδήλωση που οργάνωσε  ο Δήμος Κύμης, σε συνεργασία με τον εξωραϊστικό σύλλογο Ταξιαρχών, η ομάδα δασοπυρόσβεσης πραγματοποίησε στο γήπεδο με δικό της όχημα άσκηση ετοιμότητας, σε περίπτωση πυρκαγιάς. Ακολούθησε δίωρο σεμινάριο πρώτων βοηθειών για περιπτώσεις τραυμάτων και εγκαυμάτων από διασώστη του ΕΚΑΒ ειδικά εκπαιδευμένο.

Κατά την ώρα της παράδοσης ο Δήμαρχος Κύμης Δημήτρης Θωμάς συνεχάρη τους δασοπυροσβέστες για την προσφορά τους στην πρόληψη και κατάσβεση των πυρκαγιών, τόνισε ότι η ομάδα αυτή έχει ενταχθεί στο Συντονιστικό Όργανο του Δήμου Κύμης για την πρόληψη των πυρκαγιών, υπογράμμισε ότι είναι θετικό και πρέπει οι νέοι άνθρωποι να ασχολούνται με τα προβλήματα και να λαμβάνουν μέρος στην επίλυσή τους και απηύθυνε έκκληση στους Δημότες να πυκνώσουν την εθελοντική ομάδα του  Δήμου Κύμης και να συμμετάσχουν στις  βάρδιες περιπολίας, ώστε να προλαμβάνουν την εκδήλωση πυρκαγιάς για την έγκαιρη κατάσβεσή της.

Στη συνέχεια μίλησαν οι κάτοικοι  των Ταξιαρχών και οι κάτοικοι  άλλων Δ.Δ, οι οποίοι τόνιζαν ότι  νιώθουν πιο ασφαλείς όταν γνωρίζουν, ότι περιφρουρείται η ύπαιθρος και ότι το Συντονιστικό του Δήμου Κύμης, μαζί με τις εθελοντικές ομάδες,  βρίσκονται σε ετοιμότητα και σε συνεργασία με την πυροσβεστική υπηρεσία για την πρόληψη και έγκαιρη κατάσβεση των πυρκαγιών.
Δημοφιλή σήμερα

Μπαίνουν οι υπογραφές για την Δημοτική Αγορά Χαλκίδας

Μπαίνουν οι υπογραφές για την Δημοτική Αγορά Χαλκίδας

15/12/2017
Αφού ξεπεράστηκαν πολλά εμπόδια - υπογραφές αρμόδιων Υπουργών, συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων και ενστάσεις - την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου μπαίνουν ο...
Αρχίζει η τελευταία φάση του Κτηματολογίου στη Χαλκίδα

Αρχίζει η τελευταία φάση του Κτηματολογίου στη Χαλκίδα

14/12/2017
Η τέταρτη φάση κτηματογράφησης (KTIMA 16) αφορά το 64% της έκτασης της χώρας και 16 εκατ. δικαιώματα (43%)....
Εκτός Nomads η Χαλκιδέα Δήμητρα Φραντζή, ηττήθηκε από την Αποστολία Ζωή

Εκτός Nomads η Χαλκιδέα Δήμητρα Φραντζή, ηττήθηκε από την Αποστολία Ζωή

15/12/2017
Εκτός Nomads βρίσκεται από το βράδυ της Πέμπτης, η Χαλκιδέα Δήμητρα Φραντζή....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
Ιχθυοπωλείο Νικόλας - Χαλκίδα

Αρχή της σελίδας