Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Η Τοπική Οργάνωση ΠΑΣΟΚ Ερέτριας έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της, την απάντηση του Υπουργού Πολιτισμού στην Κ.Περλεπέ, η οποία είχε καταθέσει ερώτηση για το θέμα του έργου αναστήλωσης του Αρχαίου Θεάτρου Ερέτριας αναφορικά και με τις εξαγγελίες του Κ.Μαρκόπουλου:
Αρχαίο Θέατρο Ερέτριας (πηγή: Υπουργείο Πολιτισμού)
Αρχαίο Θέατρο Ερέτριας (πηγή: Υπουργείο Πολιτισμού)

Στην απάντησή του ο Υπουργός Πολιτισμού αναφέρει μεταξύ άλλων για το Αρχαίο Θέατρο Ερέτριας: "Η διεύθυνση αναστήλωσης αρχαίων μνημείων έχει συντάξει πρόταση για την προστασία αποκατάσταση και ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου της Ερέτριας. Η πρόταση αυτή προβλέπει σε πρώτη φάση την αποκατάσταση του κοίλου του θεάτρου στις 8 πρώτες σειρές που σώζονται in situ, του σκηνικού οικοδομήματος, των αναλημμάτων. του Ευρίπου και των θολωτών διόδων του μνημείου. Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου οι προτάσεις αυτές αποτελούν ΕΝΑ ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ, για την υλοποίηση των οποίων θα προηγηθεί κατά περίπτωση η εκπόνηση επιμέρους μελετών για καθένα από τα μέρη του θεάτρου καθώς και εξειδικευμένες μελέτες (γεωτεχνική μελέτη, στατική μελέτη, μελέτη συντήρησης). Επισημαίνεται ότι ο χρόνος που χρειάζεται για την αναστήλωση ενός αρχαίου θεάτρου καθορίζεται από ποικίλους παράγοντες, όπως τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, η κατάσταση διατήρησης, το υλικό και η παθολογία του μνημείου. Επισημαίνουμε επίσης ότι δεν απαιτείται για όλα τα θέατρα ο ίδιος χρόνος αποκατάστασής τους, ο οποίος σε κάθε περίπτωση δεν είναι δυνατόν να προκαθοριστεί με ακρίβεια..."


Απο την πλευρά της η Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Ερέτριας σχολιάζει:

ΥΓ: "Μόνο ότι το κόστος θα είναι 3 εκατ ευρώ γνωρίζουμε αλλά και πως η επιτροπή αναστήλωσης θα αποτελείται από 7 άτομα. Όλα τα υπόλοιπα (μελέτες, χρονοδιαγράμματα κτλ) είναι είτε ανύπαρκτα είτε απροσδιόριστα..."
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Σχόλια

[1]
ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ (26/8/2009 1:43:26 μμ)
Συγχαρητήρια σύντροφοι. Οι όρκοι σιωπής, άμα το πέρας των επιχειρήσεων, μοάζει να μην ισχύει για όλες τις φυσικές καταστροφές. Μια από αυτές βρήκε και το πάλαι ποτέ κίνημα της σύγκλισης με το άκουσμα της έναρξης της διαδικασίας για την αναστήλωση του αρχαίου θεάτρου της Ερέτριας. Οι ερωτήσεις των ανησυχούντων στόχευσαν (με την κοινή λογική του euro) στο που θα βρεθούν τα λεφτά και που είναι οι μελέτες εξάλλου έτσι σας είχαν συνηθίσει μελέτη = έργο στην προσμετρήσιμη πλευρά της σοσιαλιστικής σας συνείδησης, μόνο που κανείς σας δεν σκέφτηκε συντρόφια ότι στο μνημείο που τόσο συμπονάτε είναι αδύνατον να προϋπολογίσεις το εύρος της καταστροφικής σας αδιαφορίας. Πάντως για καλό και για κακό να κατστήσουμε το θέατρο πευκόφυτο, ώστε με τα γνωστά μέσα όταν αποκτήσεται αυτό που τόσο επιθυμείται με προσφιλείς μεθόδους να το ξεαναστηλώσετε.
Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη του EVIAPORTAL.GR. Σε κάθε περίπτωση όμως το EVIAPORTAL.GR διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας