Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ερώτηση κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ, μεταξύ αυτών και ο Γιώργος Μαρίνος στην Υπουργό Απασχόλησης για το εργατικό ατύχημα στη ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας με τον έναν νεκρό και τους τέσσερις τραυματίες.

"Μέσα σε ένα μήνα στη βιομηχανία της ΛΑΡΚΟ που οδηγείται στην ιδιωτικοποίηση, έχουμε δύο εγκλήματα με δύο νεκρούς εργάτες και τραυματίες.
Ένας 38χρονος εργάτης στις 2 Αυγούστου κάηκε ζωντανός, αφού περιλούστηκε με καυτό μέταλλο, και ο άλλος, 26 χρονών, στις 26 Αυγούστου,  σκοτώθηκε με παρόμοιο τρόπο λόγω προβλήματος της ηλεκτροκαμίνου νούμερο 5, που ήταν γνωστό από πολλές μέρες στη διοίκηση της επιχείρησης και παρ’ όλα αυτά με ευθύνη της συνεχιζόταν η τροφοδοσία της ηλεκτροκαμίνου με σιδηρονικέλιο. 
Η τραγική αυτή κατάσταση βγάζει γενικότερο πρόβλημα ασφάλειας των καμινιών και των  εγκαταστάσεων του εργοστασίου και έλλειψη των αναγκαίων, των κατάλληλων μέτρων, προειδοποιώντας ότι υπάρχουν γενικότεροι κίνδυνοι για την ασφάλεια και τη ζωή και των άλλων εργαζομένων.
Συνολικά, μέσα στο 2009, σκοτώθηκαν 56 εργάτες.
Μέσα στο 2008 σκοτώθηκαν 142 εργάτες.
Από το 2000 μέχρι σήμερα σκοτώθηκαν πάνω από 1.277 εργάτες στους χώρους δουλειάς. 
Η κατάσταση είναι τραγική, οι ευθύνες της κυβέρνησης της Ν.Δ, αλλά και οι ευθύνες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματικές.
Οι εργάτες δολοφονούνται από το καθεστώς της εκμετάλλευσης, από την ανάπτυξη και την πολιτική που έχει κριτήριο τα κέρδη της εργοδοσίας, δολοφονούνται και σακατεύονται από τις άθλιες συνθήκες δουλειάς, την εντατικοποίηση και την έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας που αντιμετωπίζονται σαν κόστος, σαν εμπόδιο στην κερδοφορία των επιχειρήσεων. 
Η κατάσταση χειροτερεύει και θα γίνει  πιο επικίνδυνη και οδυνηρή με την κατάργηση του θεσμού των Βαρέων – Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων που επιχειρεί η κυβέρνηση, με την επέκταση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, με την ένταση του βαθμού εκμετάλλευσης και την επιθετικότητα της εργοδοσίας που προσπαθεί με όλα τα μέσα να φορτώσει τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων. 
Η εργατική τάξη απαιτεί την αποκάλυψη των πραγματικών αιτιών και τον καταλογισμό των ευθυνών των υπευθύνων, την τιμωρία της εργοδοσίας, την τιμωρία των πολιτικών  και συνδικαλιστικών ηθικών αυτουργών, πλήρη-σταθερή εργασία με σύγχρονα δικαιώματα και την εφαρμογή ουσιαστικών μέτρων προστασίας της Υγείας, της Ασφάλειας και της ζωής των εργαζομένων. ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός αν η κυβέρνηση προτίθεται να σταματήσει την απόκρυψη των πραγματικών αιτιών, τη συγκάλυψη των ευθυνών της και των υπευθύνων για τα εργοδοτικά εγκλήματα, τη διαιώνιση της εγκληματικής κατάστασης που υπάρχει στους χώρους δουλειάς;"
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας