Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Συνάντηση με θέμα την ενημέρωση και τις εξελίξεις στο θέμα της Δημοτικής αγοράς, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή το μεσημέρι στο Δημοτικό Κατάστημα, έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου Χαλκιδέων. Στην σύσκεψη παρευρέθηκαν, εκτός της πολιτικής ηγεσίας του Δήμου, Βουλευτές της Εύβοιας καθώς και εκπρόσωποι επιστημονικών, επαγγελματικών και άλλων φορέων της πόλης και του Νομού μας.
Συγκεκριμένα το παρόν έδωσαν και τοποθετήθηκαν στο μείζον αυτό πρόβλημα της πόλης μας οι Βουλευτές κα. Κ. Περλεπέ, κ. Δ. Πιπεριάς, κ. Γ. Παπαγεωργίου, καθώς και εκπρόσωποι του Υφυπουργού κ. Λιάσκου και του κ. Μαρκόπουλου. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλείου κ. Ζέρβας, ο πρ. του Επιμελητηρίου κ. Σκουλούδης, ο πρ. του Τ.Ε.Ε. κ. Καμαριώτης, ο πρ. του Εργατικού Κέντρου κ. Τέσκος, ο πρ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου κ. Ρουσόπουλος, η πρ. των Αρχιτεκτόνων κα Πολυδούλη, ο πρ. των Τεχνολόγων μηχανικών κ. Σπανός, ο πρ. των Τοπογράφων Μηχανικών κ. Ιωαννίδης,ο πρ. Πολιτικών Μηχανικών κ. Αφράτης, ο πρ. του Εμπορικού συλλόγου κ. Παπαθεοδώρου, ο πρ. των Γεωργικών Συν/σμών κ. Μπαμπατσούλης, ο πρ. της ΠΟΕΣΕ κ. Κωνσταντινάκης κ.α.
Ο κ. Αναγνωστάκης αφού αναφέρθηκε στην ιστορική εξέλιξη του προβλήματος, κατέληξε στον εμπαιγμό, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, από την πλευρά του Υφυπουργού Πολιτισμού κ. Τατούλη, που ενώ είχε δεσμευτεί από την προηγούμενη χρονιά ότι εντός δεκαημέρου θα έχει βγει απόφαση για το μέλλον της Δημοτικής αγοράς, έκτοτε, αν και έχουν περάσει τρεις μήνες, όχι μόνο δεν έχει προχωρήσει το θέμα, αλλά ούτε και μπορεί να συναντηθεί με τον Γεν. Γραμματέα παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες που έχουν γίνει.
Χαρακτηριστική ήταν η άποψη του Δημάρχου, ότι έτσι όπως εξελίσσεται, θεωρεί το όλο θέμα προϊόν πολιτικής και κομματικής εκμετάλλευσης από "κύκλους" που κάθε άλλο παρά για το καλό της πόλης ενδιαφέρονται. Πιο συγκεκριμένα, όπως ανέφερε, θεωρεί σχεδόν βέβαιο ότι τοπικοί κομματικοί παράγοντες θέτουν προσχώματα στο έργο της Δημοτικής Αρχής προς ενδεχόμενο όφελος πολιτικών αντιπάλων ενόψει των επερχόμενων Δημοτικών εκλογών.
Στην συνέχεια οι παρευρισκόμενοι πήραν τον λόγο και σχεδόν όλοι αναφέρθηκαν με την σειρά τους στην ολιγωρία του Υπουργείου Πολιτισμού και όλοι τάχθηκαν υπέρ μιας άμεσης λύσης στο πρόβλημα για το καλό της πόλης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, με ελάχιστες εξαιρέσεις, όλοι στην ομιλία τους πήραν θέση υπέρ της άμεσης κατεδάφισης του κτιρίου της αγοράς, ενώ εξέφρασαν διαφορετικές απόψεις ως προς την μελλοντική χρήση του χώρου και την στάση που θα πρέπει να κρατήσει Δημοτική Αρχή απέναντι στους σημερινούς καταστηματάρχες της αγοράς.
Η συνάντηση έληξε μετά από δύο ώρες αφού πρώτα όλοι οι παρευρισκόμενοι δεσμεύτηκαν ότι προσυπογράφουν ψήφισμα που θα εμπεριέχει την διαφωνία τους με την  ολιγωρία από την πλευρά του Υπουργείου Πολιτισμού και την ανάγκη πίεσης προς την όποια κατεύθυνση για την άμεση κατεδάφιση της αγοράς εφ όσον η απάντηση του Υπουργείου είναι θετική προς αυτή την εκδοχήΔημοφιλή σήμερα

«Street Festival» στον Πεζόδρομο της Ερμού στη Χαλκίδα

«Street Festival» στον Πεζόδρομο της Ερμού στη Χαλκίδα

13/9/2018
Το πρώτο υπαίθριο Φεστιβάλ στον Πεζόδρομο της Ερμού είναι γεγονός....
Η ταινία «Η καλόγρια» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Η καλόγρια» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

13/9/2018
Η ταινία «Η καλόγρια» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone από την Πέμπτη 20 εώς και την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018....
Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού και ακτής στην Παραλία Αυλίδος

Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού και ακτής στην Παραλία Αυλίδος

18/9/2018
Με το σύνθημα κάνε το καλό βγάλ' το από το γιαλό, την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας