Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Δημοπρατήθηκε το πρώτο έργο του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ο Περιφερειακός άξονας της Λαμίας.
Ανακοινώθηκε κατά τη συνάντηση του Γ.Γ. της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με το Δήμαρχο Λαμιέων.

Σήμερα, Τετάρτη 02 Σεπτεμβρίου 2009 ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Παντελής Σκλιάς συναντήθηκε με το Δήμαρχο Λαμιέων κ. Γιώργο Κοτρωνιά. Ο κ. Σκλιάς ανακοίνωσε τη δημοπράτηση του Περιφερειακού Άξονα της πόλης της Λαμίας, συνολικού προϋπολογισμού 4.970.000 Ευρώ. Το έργο χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας καθώς ήταν ένα από τα έργα που εξειδικεύτηκαν για το νομό Φθιώτιδας
Πρόκειται για οδικό έργο μήκους 4.716,0 μέτρων από το ύψος του ΤΕΛ μέχρι το εργοστάσιο παραγωγής Γάλακτος του Συνεταιρισμού Λαμίας. Το οδόστρωμα θα έχει συνολικό πλάτος 12,0 μέτρων και αναμένεται να ανακουφίσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης της Λαμίας.
Μετά τη συνάντηση με το Δήμαρχο Λαμιέων ο κ. Σκλιάς δήλωσε:
«βρισκόμαστε στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι δημοπρατήθηκε ήδη το πρώτο έργο που χρηματοδοτείται από το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα του Στόχου 2 για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ένα σημαντικό έργο για το Δήμο της Λαμίας, η Περιφερειακή οδός της Λαμίας. Το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα του Στόχου 2 για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έρχεται να καλύψει, όπως γνωρίζετε, με Εθνικούς Πόρους έργα υποδομών τα οποία ενδεχομένως δεν θα καλυφθούν από το ΕΣΠΑ λόγω της ένταξης της περιφέρειάς μας στο Στόχο 2, ανέρχεται σε 150,0 εκατ. Ευρώ και καλύπτεται αποκλειστικά από Εθνικούς Πόρους.
Θέλω να ευχαριστήσω το Δήμαρχο Λαμιέων κ. Κοτρωνιά καθώς επίσης τις Υπηρεσίες του Δήμου Λαμιέων γιατί κινήθηκαν με ιδιαίτερη ταχύτητα και αποτελεσματικότητα και είμαστε σήμερα σε θέση να ανακοινώνουμε ότι υπάρχει πλέον δημοπρατηθέν έργο.
Να υπενθυμίσω το εξής. Την 1η Ιουνίου του 2009, παρουσία του Υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Θανάση Μπούρα,  εξειδικεύσαμε σε ειδική παρουσίαση τα έργα που χρηματοδοτούνται από το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Στερεάς Ελλάδας για το Νομό Φθιώτιδας.
Την  26η Ιουνίου 2009 ανακοινώσαμε ότι με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Παπαθανασίου, ολοκληρώθηκε η διαδικασία ένταξης στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του κρατικού προϋπολογισμού για το σύνολο των 33 έργων του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος για τη Στερεά Ελλάδα, ύψους 150 εκ. ευρώ.
Σήμερα, δύο μήνες μετά είμαστε και πάλι εδώ για να ανακοινώσουμε τη δημοπράτηση ενός από τα έργα που εξειδικεύτηκαν για το Νομό Φθιώτιδας και χρηματοδοτείται από το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα.  Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν έργα με ώριμες ολοκληρωμένες μελέτες που μπορούν να δημοπρατηθούν και να ξεκινήσουν άμεσα. Όμως είναι ξεκάθαρο ότι διατίθενται και οι κατάλληλοι εθνικοί πόροι, και μάλιστα σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία, με σκοπό την πλήρη υλοποίηση των δεσμεύσεών μας.
Μετά και από αυτό το σημαντικό βήμα απομένει να ζητήσω από το Δήμαρχο Λαμιέων την επιτάχυνση της κατασκευής του έργου αυτού, ώστε οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Λαμίας να ωφεληθούν άμεσα από τα πλεονεκτήματα που αυτές οι σημαντικές αναπτυξιακές παρεμβάσεις τους παρέχουν.
Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αξιοποιούμε τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που παρέχει η συνεργασία με τους φορείς της Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Μέσα από συγκεκριμένα χρηματοδοτικά εργαλεία, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, σε συγκεκριμένο πλαίσιο δουλειάς και πόρους φέρνουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα προς όφελος όλων των πολιτών της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με στόχο να καλύψουμε το αναπτυξιακό έλλειμμά της και να την οδηγήσουμε σε αναπτυξιακή τροχιά με ακόμη πιο ταχείς ρυθμούς…»

 
Δημοφιλή σήμερα

Ο χειμώνας έρχεται, πέφτει έως 10 βαθμούς η θερμοκρασία

Ο χειμώνας έρχεται, πέφτει έως 10 βαθμούς η θερμοκρασία

18/12/2017
Η εβδομάδα μπήκε με κρύο και θα είναι έντονα χειμωνιάτικη με κύρια χαρακτηριστικά τους ψυχρούς βοριάδες, την πτώση της θερμοκρασίας έως και ...
Αλλαγή πορείας οχημάτων στην περιοχή Αλωνάκι στη Χαλκίδα

Αλλαγή πορείας οχημάτων στην περιοχή Αλωνάκι στη Χαλκίδα

15/12/2017
Ο Δήμος Χαλκιδέων ενημερώνει ότι λόγω εργασιών επέκτασης του δικτύου αποχέτευσης ομβρίων, η οδός Αντιγόνου στην περιοχή «Αλωνάκι» Χαλκίδας...
Διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες στο Πάρκο του Λαού στη Χαλκίδα

Διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες στο Πάρκο του Λαού στη Χαλκίδα

16/12/2017
Η Ένωση Προστασίας καταναλωτών Στερεάς Ελλάδας διοργανώνει διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες στο Πάρκο του Λαού στη Χαλ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας