Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο Γ.Γ. της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ανακοίνωσε την ένταξη στο ΕΣΠΑ Λιμενικών έργων του Νομού Εύβοιας ύψους 18,3 εκατ. Ευρώ. Την άμεση δημοπράτηση των Λιμενικών έργων από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Εύβοιας ζήτησε ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας.
Ο Π.Σκλιάς στην Εύβοια
Ο Π.Σκλιάς στην Εύβοια

Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Παντελής Σκλιάς παρουσίασε σήμερα Πέμπτη 03 Σεπτεμβρίου 2009 τα λιμενικά έργα του Νομού Εύβοιας που εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ προς χρηματοδότηση στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 02 «Υποδομές & Υπηρεσίες προσπελασιμότητας Στερεάς Ελλάδας» του Επιχειρησιακού προγράμματος «Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας-Ηπείρου 2007-2013», στην κατηγορία δράσεων έργων υποδομών και αναβάθμισης υφιστάμενων λιμένων.

Παρουσιάζοντας αναλυτικά τα έργα που εντάχθηκαν για το Νομό Εύβοιας ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας ανέφερε:

«Επισκέφθηκα σήμερα τον Νομάρχη Εύβοιας κύριο Θανάση Μπουραντά, παρουσία των Δημάρχων Κύμης, Καρύστου και  Κηρέως καθώς και των Προέδρων των Δ.Σ. των αντίστοιχων Λιμενικών Ταμείων για να του παραδώσω τις Πράξεις Ένταξης στο ΕΣΠΑ των Λιμενικών Έργων του νομού Εύβοιας συνολικού προϋπολογισμού 18,3 εκατ. Ευρώ. Τα έργα που εντάσσονται είναι τα ακόλουθα:

A.     «Βελτίωση και επέκταση προσήνεμου Μώλου Λιμένος Καρύστου», προϋπολογισμού 3.300.000,00 Ευρώ, με δικαιούχο τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Εύβοιας.

Τα έργα περιλαμβάνουν:

1.              τη βελτίωση και ανακατασκευή τμήματος της επίστρωσης μήκους 500,0 μέτρων του υφιστάμενου προσήνεμου Μώλου

2.              επέκτασή του με εσωτερική κρηπίδωση σε μήκος 120,0 μέτρων

3.              εκβάθυνση της Λιμενολεκάνης πλησίον του προσήνεμου μώλου και της εισόδου του λιμένα, ηλεκτροφωτισμός

4.              τοποθέτηση pillars πυρόσβεσης στην επέκταση των 120 μέτρων του προσήνεμου μώλου.

B.     «Βελτίωση και επέκταση Λιμένος Μαντουδίου», προϋπολογισμού 8.100.000,00 Ευρώ, με δικαιούχο τη νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Εύβοιας.

Τα έργα περιλαμβάνουν:

1.              την επέκταση μήκους 90,0 μέτρων του υφιστάμενου προσήνεμου μώλου με εσωτερική κρηπίδωση, με υποδομή ηλεκτροφωτισμού, παροχής νερού-ρεύματος και πυρόσβεσης

2.              την επέκταση κατά 108,0 μέτρα του υφιστάμενου τμήματος του παραλιακού κρηπιδώματος συνολικού μήκους 131,5 μέτρων.

Γ. «Τροποποίηση και Εκσυγχρονισμός Λιμένος Κύμης», προϋπολογισμού 6.900.000,00 Ευρώ, με δικαιούχο τη Διεύθυνση Δημοσίων Έργων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Τα έργα περιλαμβάνουν:

1.              την επίχωση έκτασης 11.500 τ.μ. νότια του καταφυγίου τουριστικών σκαφών ώστε να διαμορφωθεί χώρος για στάθμευση, συντήρηση και διαχείμαση σκαφών, εξοπλισμένος με νηοδόχο και απαραίτητες υποδομές για την εξυπηρέτηση πολλών τύπων σκαφών.

2.              Την κατασκευή κρηπιδωμάτων συνολικού μήκους 302 μέτρων και τη δημιουργία χερσαίου χώρου επιφανείας 14.000 τ.μ. με επίχωση μεταξύ των κρηπιδωμάτων και του υφιστάμενου μώλου. Τα κρηπιδώματα θα εξυπηρετούν τα επιβατηγά πλοία της ακτοπλοΐας (Ε/Γ, Ο/Γ), κρουαζιερόπλοιων και πλοίων μεταφοράς εμπορευμάτων

Με τα ενταγμένα αυτά λιμενικά έργα αναβαθμίζονται  ουσιαστικά οι λιμενικές υποδομές στο Νομό Εύβοιας με ιδιαίτερα θετικές επιπτώσεις, στις μεταφορές, το εμπόριο και τον τουρισμό.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Νομάρχη Εύβοιας κύριο Θανάση Μπουραντά και τις υπηρεσίες του, για την ετοιμότητα που επέδειξε και που οδήγησε στην υποβολή ώριμων προτάσεων στην πρόσκληση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για έργα υποδομών και αναβάθμισης υφιστάμενων λιμένων στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.

Επίσης, να ευχαριστήσω το Δήμαρχο Κύμης για τη συνεισφορά του στη διαδικασία ωρίμανσης της μελέτης για τον εκσυγχρονισμό του Λιμένος της Κύμης. Καθώς επίσης και τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας και της Διαχειριστικής Αρχής για την ετοιμότητα και την επαγγελματική ευσυνειδησία που επέδειξαν με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε σε αυτή την ιδιαίτερα ευχάριστη θέση σήμερα.  

Αξίζει να τονίσω ότι η ένταξη των παραπάνω λιμενικών έργων αποτελεί τμήμα του ευρύτερου σχεδιασμού για την ανάπτυξη των υποδομών προσπελασιμότητας της Εύβοιας:

Να σας υπενθυμίσω την ένταξη του έργου αναβάθμισης του Λιμένος Μαρμαρίου και της βελτίωσης της οδού σύνδεσης του Λιμένος Μαρμαρίου με το Νότιο Οδικό Άξονα της Εύβοιας στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, προϋπολογισμού 6,5 και 2,0 εκατ. Ευρώ αντίστοιχα.

Επίσης την ένταξη του Αλιευτικού καταφυγίου της Λιχάδας και τα έργα βελτίωσης του Οδικού Άξονα «Άγιος Νικόλαος Αιδηψού – Γιάλτρα – Λιχάδα» προϋπολογισμού 2,0 και 8,0 εκατ. Ευρώ αντίστοιχα

Στο πλαίσιο αυτού του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χρηματοδοτούνται στην Εύβοια συνολικά 12 έργα υποδομής όπως οδικοί άξονες με έμφαση σε παραμελημένες εδώ και δεκαετίες περιοχές, παρακάμψεις αστικών κέντρων, λιμένες συνολικού προϋπολογισμού 45,0 εκατ. Ευρώ.

Το σύνολο των έργων υποδομής που προβλέπονται στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα έχει ήδη λάβει κωδικό και εγγραφεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, δηλαδή στον κρατικό προϋπολογισμό, με συγκεκριμένες διαθέσιμες πιστώσεις για το 2009. Εντός των επόμενων ημερών και σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση πρόκειται να πραγματοποιηθεί τεχνική συνάντηση εργασίας με σκοπό να προχωρήσουμε άμεσα σε δημοπρατήσεις.

Επίσης να σημειώσω την πολύ πρόσφατη υπογραφή σύμβασης του έργου «Οδός Ραπταίοι-Ν. Στύρα-Στύρα» και την Ένταξη του έργου στο Μέτρο 3.1 του ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας, με επιλέξιμο προϋπολογισμό 20.811.607,95 Ευρώ, ενισχυμένο κατά 3,5 εκατ. Ευρώ σε σχέση με τον αρχικό. Με αυτήν την απόφαση ένα κομβικό έργο για τη Νότια Εύβοια μπήκε πλέον στο δρόμο της υλοποίησης αφού απεμπλέχθηκε η κατασκευή του, ολοκληρώνοντας ένα κεντρικό οδικό άξονα της Νότιας Εύβοιας, προσθέτοντας ακόμη μια σημαντική δράση για το νομό.

Στον ιδιαίτερα ευαίσθητο για το νομό τομέα της βελτίωσης των οδικών αξόνων σημαντικά έργα για το Νομό Εύβοιας σύντομα παραδίδονται στους πολίτες όπως ο αυτοκινητόδρομος «Σχηματάρι-Χαλκίδα» ενδεικτικού συνολικού κόστους 33,0 εκατ. Ευρώ. Παράλληλα, έχουν ήδη δημοπρατηθεί από το ΥΠΕΧΩΔΕ οι μελέτες του άξονα 077, δηλαδή Χαλκίδα – Ιστιαία - Λουτρά Αιδηψού ύψους 9,0 εκατ. Ευρώ, καθώς επίσης και η μελέτη του άξονα Χαλκίδα - Κύμη ύψους 3,0 εκατ. Ευρώ.

Την ίδια στιγμή με χρήση ώριμων μελετών που χρηματοδοτήθηκαν από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, δημοπρατήθηκαν τα έργα της Παράκαμψης Βασιλικών (26,0 εκατ. Ευρώ) και η Παράκαμψη Αμαρύνθου (30,0 εκατ. Ευρώ). Γίνεται αντιληπτή η πορεία υλοποίησης και σχεδιασμού βασικών οδικών αξόνων στο νομό Εύβοιας καλύπτοντας κενά δεκαετιών.

Η Κυβέρνηση με σχέδιο και συμπληρωματική δράση όλων των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων παρεμβαίνει δραστικά και παρέχει στους πολίτες και τους επισκέπτες του Νομού Εύβοιας σύγχρονες και λειτουργικές Υποδομές κάνοντας πράξη τις δεσμεύσεις της…»
Δημοφιλή σήμερα

Βαθιά σιωπή των τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις πλημμυρισμένες περιοχές της Χαλκίδας

Βαθιά σιωπή των τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις πλημμυρισμένες περιοχές της Χαλκίδας

19/4/2019
Ο πρώην Υπουργός Κώστας Μαρκόπουλος για τις πλημμυρισμένες περιοχές σ...
Πρόγραμμα Ιερών ακολουθιών Μεγάλης Εβδομάδος στην πόλη της Χαλκίδος

Πρόγραμμα Ιερών ακολουθιών Μεγάλης Εβδομάδος στην πόλη της Χαλκίδος

18/4/2019
Οι Ακολουθίες του Νυμφίου την Κυριακή των Βαΐων, Μεγ. Δευτέρα, Μεγ. Τρίτη και Μεγ. Τετάρτη θα αρχίζουν στις 19:00....
Δωρεά ελαστικών στον Ερυθρό Σταυρό Χαλκίδας από την εταιρεία Φ.Σταθόπουλος

Δωρεά ελαστικών στον Ερυθρό Σταυρό Χαλκίδας από την εταιρεία Φ.Σταθόπουλος

19/4/2019
Η επίσημη αντιπροσωπεία των εταιρειών Volkswagen και Audi στην Χαλκίδα, Φίλιππος Σταθόπουλος ΑΒΕΕ προσ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας