Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Η επιθετικότητα είναι κάτι φυσιολογικό για όλα τα όντα. Κάθε πλάσμα σε αυτό τον πλανήτη μπορεί να γίνει επιθετικό με τον ένα ή άλλο τρόπο. Η διαφορά είναι στο πότε και γιατί κάποιος εκδηλώνει επιθετικότητα. Μερικοί γίνονται επιθετικοί πολύ πιο γρήγορα και για ασήμαντη αιτία σε σχέση με άλλους.

Παρόλο που η επιθετικότητα μπορεί να είναι κάτι το φυσιολογικό, προσωπικά την απεχθάνομαι. Η επιθετικότητα μπορεί να είναι φυσιολογική αλλά εγώ δεν θέλω τα σκυλιά μου να είναι επιθετικά προς εμένα ή οποιονδήποτε άλλο αν τύχει και περάσω δίπλα τους την ώρα που μασάνε το αγαπημένο τους κόκαλο ή όταν συναντάμε ένα άλλο σκυλί στον δρόμο. Αυτή η συμπεριφορά είναι κατά την γνώμη μου απαράδεκτη αν και το σκυλί μάλλον έχει άλλη γνώμη. Δέχομαι την γνώμη του, έτσι πρέπει να κάνω, αλλά θα συνεργαστώ μαζί του για να του αλλάξω την γνώμη (ελπίζω να τα καταφέρω).
Όπως είπα μισώ την επιθετικότητα και την λαμβάνω πολύ σοβαρά υπόψη μου. Δεν θέλω να βλέπω επιθετικά σκυλιά και θα πέθαινα ευτυχισμένος αν μπορούσε η επιθετικότητα να εξαλειφθεί πλήρως (μάλλον θα περάσει καιρός).
Κανείς δεν μπορεί να μου αλλάξει την γνώμη για την επιθετικότητα στα σκυλιά και εννοώ ιδιαίτερα εκείνη την επιθετικότητα που ο άνθρωπος τους την "καλλιεργεί" για να καλύψει τις δικές του αδυναμίες και ανασφάλειες. Όπως επίσης για να δικαιολογήσει τις προκαταλήψεις του και να βγάλει τα κάθε είδους απωθημένα του. Την μισώ τελεία και παύλα.
Λέγοντας την μισώ δεν εννοώ ότι μισώ το σκυλί που την εκδηλώνει. Απεναντίας νοιώθω μεγάλη συμπάθεια προς το ζώο. Πραγματικά μου αρέσει να δουλεύω με επιθετικά σκυλιά και να βρίσκω ένα τρόπο να τους δείχνω ότι δεν είναι απαραίτητο να είναι επιθετικά. Η καρδιά μου ραγίζει όταν τα βλέπω να φοβούνται πράγματα, ανθρώπους και καταστάσεις που λογικά δεν υπάρχει κανένας λόγος να φέρονται έτσι.
Θέλω τα σκυλιά να περπατούν με εμπιστοσύνη στο εαυτό τους και στο περιβάλλον (ζωικό και φυσικό). Θέλω να νοιώθουν ότι τα προστατεύουμε, τα νοιαζόμαστε και τα αγαπάμε. Θέλω η ταραγμένη ψυχούλα τους να βρει την ηρεμία και την γαλήνη που ταιριάζει σε κάθε πλάσμα του θεού.

Από το βιβλίο του Εκπαιδευτή Σκύλων Γιάννη Αραχωβίτη "Θετική Εκπαίδευση για Κουτάβια και Νεαρά Σκυλιά", εκδόσεις StarDogs Positive Training.


Για την αντιγραφή
Λίνα Μαρμαρά
Για το ΖΩΟΦΙΛΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ " ΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ"   
Δημοφιλή σήμερα

Εγκαίνια νέου καταστήματος Sugarfree στη Χαλκίδα

Εγκαίνια νέου καταστήματος Sugarfree στη Χαλκίδα

13/10/2017
Η γνωστή ελληνική εταιρεία Sugarfree σας προσκαλεί στο νέο της κατάστημα στην Χαλκίδα, Αβάντων 20 σε ένα fashion street event....
Η Κυριακή Λυμπέρη παρουσίασε τη νέα ποιητική της συλλογή στη Χαλκίδα

Η Κυριακή Λυμπέρη παρουσίασε τη νέα ποιητική της συλλογή στη Χαλκίδα

20/10/2017
Ποιητική βραδιά πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου και ώρα 19:00μμ. στην αίθουσα του ΔΟΑΠΠΕΧ, Αβάντων 50. ...
Νέα δημοτική πολιτική παράταξη στον Δήμο Κύμης-Αλιβερίου

Νέα δημοτική πολιτική παράταξη στον Δήμο Κύμης-Αλιβερίου

20/10/2017
Μια Ομάδα Πολιτών του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου, ανέλαβε την πρωτοβουλία δημιουργίας νέας ανεξάρτητης, Δημοτικής Παράταξης στο Δήμο Κύμης-Αλ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
Ιχθυοπωλείο Νικόλας - Χαλκίδα

Αρχή της σελίδας