Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με πρωτοβουλία του Νομάρχη Εύβοιας κ. Θανάση Μπουραντά  πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009 στη Χαλκίδα και στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου κοινή συνάντηση εκπροσώπων όλων της συλλόγων των Ευβοέων Ομογενών της Αυστραλίας, του Καναδά και της Αμερικής.
Απόδημοι Ευβοείς
Απόδημοι Ευβοείς
Σκοπός της συνάντησης ήταν η  ανταλλαγή απόψεων, η σύσφιξη των σχέσεων, η συνεργασία και η αλληλοενημέρωση μεταξύ των ομογενών μας.
Μέσα σε συγκινησιακό κλίμα  ο κ. Νομάρχης καλωσόρισε τους ομογενείς, ανέφερε ότι, αν και πολύ θα το ήθελε, δεν ήταν δυνατόν λόγω χρόνου να οργανωθεί ένα ανοιχτό πολυμελές συνέδριο όπως τα προηγούμενα και γι΄ αυτό προτιμήθηκε  αυτή η μικρή κοινή συνάντηση. Στη συνέχεια ο Νομάρχης ανέπτυξε τα προβλήματα και τα έργα υποδομής που γίνονται για την ανάπτυξη της Εύβοιας. 
Το παρών έδωσε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδας- Ιστιαίας και  Β. Σποράδων  κ. Χρυσόστομος, ο οποίος  μίλησε με κολακευτικά λόγια για τους αγώνες των ομογενών και τις προσπάθειες που καταβάλλουν να διατηρήσουν ζωντανά την πίστη,  τα ήθη και τα έθιμα του τόπου τους στις νέες τους πατρίδες.
 Οι ομογενείς Ευβοιώτες  μίλησαν με θερμά λόγια για την πρωτοβουλία της συνάντησης, την επιθυμία τους  να έρχονται σε πιο συχνή επαφή με τη Νομαρχία και μεταξύ  τους, την  αγάπη τους για την πατρίδα  και κυρίως  την αγωνία για τη νεολαία της ομογένειας και την ανάγκη να διατηρηθεί η ελληνική γλώσσα και στη τρίτη γενιά.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν μεταξύ των άλλων:
1.  Ο συντονισμός, η συνεργασία και η επικοινωνία μεταξύ Νομαρχίας και ομογενών
2. Οι Προοπτικές συνεργασίας μεταξύ των συλλόγων του εξωτερικού
3. Η Νέα γενιά και οι σχέσεις της με την πατρίδα
4. Προγράμματα φιλοξενίας παιδιών, νέων και ηλικιωμένων Ευβοέων ομογενών
Στη συνάντηση επανήλθε το θέμα της Αμφικτιονίας  της σύνδεσης δηλαδή όλων των ευβοϊκών συλλόγων του εξωτερικού υπό ενιαίο φορέα, ως μια ευκαιρία για γερούς δεσμούς. «Να ενωθούμε όλοι κάτω από μία ομπρέλα» είπε κάποιος ομογενής.  Επειδή αυτό απαιτεί χρόνο και συντονισμό  συμφωνήθηκε  να υπάρξει κατά αρχήν  ηλεκτρονική σύνδεση μεταξύ Νομαρχίας και Ευβοϊκών συλλόγων
Η  Νομαρχία  αναλαμβάνει να  φιλοξενήσει εκθέσεις έργων ευβοέων  ομογενών καλλιτεχνών και να οργανώσει συναυλίες με έλληνες του εξωτερικού. Επίσης θα γίνουν προσπάθειες και συντονισμός ώστε του χρόνου  η Νομαρχία και η Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδας να φιλοξενήσουν στις κατασκηνώσεις  της Ιεράς Μητρόπολης ή σε ξενοδοχεία παιδιά, νέους και ηλικιωμένους ομογενείς Ευβοιώτες.
 Ο σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Χαλκίδας - Ιστιαίας και  Β. Σποράδων  κ. Χρυσόστομος προσκάλεσε τους ομογενείς και τους σύνεδρους σε παράκληση στον Ιερό ναό Ευαγγελισμός της Θεοτόκου τη Δευτέρα 3 Αυγούστου και κατόπιν μέσα σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον στο προαύλιο του ιερού ναού παρέθεσε  δείπνο.
 Σους αποδήμους προσφέρθηκαν τοπικά παραδοσιακά προϊόντα και το Άλμπουμ της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης  με τις ομορφιές της Εύβοιας
          Η 4η συνάντηση των αποδήμων Ευβοέων έλαβε  τέλος με την επιθυμία όλων, ακόμα και αν για διαφόρους λόγους δεν οργανώνεται  συνέδριο, να καθιερωθεί μια ημερομηνία στο τέλος Ιουλίου  κάθε  χρόνου  που θα πραγματοποιείται κοινή συνάντηση  δύο εκπρόσωποι των συλλόγων που θα βρίσκονται στην Εύβοια.                                                
                                                                      Δημοφιλή σήμερα

Ακόμη τέσσερα άτομα στην παράταξη του Χρήστου Παγώνη

Ακόμη τέσσερα άτομα στην παράταξη του Χρήστου Παγώνη

21/1/2019
Ο νυν και υποψήφιος Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, ανακοίνωσε ακόμη τέσσερα άτομα για την στελέχωση του ψηφοδελτίου του....
Ο Χρήστος Παγώνης θα παρουσιάσει τον συνδυασμό του «Γέφυρα προόδου και ελπίδας»

Ο Χρήστος Παγώνης θα παρουσιάσει τον συνδυασμό του «Γέφυρα προόδου και ελπίδας»

17/1/2019
Ο νυν δήμαρχος Χαλκιδέων και υποψήφιος δήμαρχος στις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου 2019 Χρήσ...
Δύο ακόμη άτομα ανακοίνωσε ο Φάνης Σπανός

Δύο ακόμη άτομα ανακοίνωσε ο Φάνης Σπανός

21/1/2019
Ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας και υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ανακοίνωσε ακόμη δύο άτομα για το ψηφοδέλτιο του....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας