Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Το έργο χρηματοδοτήθηκε με 6.900.000 ευρώ. Ο Δήμος Κύμης με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση ανακοινώνει την επιτυχή κατάληξη της διεκδίκησης χρηματοδότησης για το λιμάνι της Κύμης.
Λιμάνι Κύμης
Λιμάνι Κύμης

Την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2009, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Παντελής Σκλιάς ανακοίνωσε την ένταξη του έργου : «ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΑ ΚΥΜΗΣ» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα : ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ – ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΗΠΕΙΡΟΥ 2007 – 2013 και την χρηματοδότησή του με το ποσό των 6.900.000 ευρώ. Ένα έργο τεράστιας σημασίας, που θα αλλάξει την πορεία ανάπτυξης όχι μόνο της Κύμης αλλά και ολόκληρης της Εύβοιας.
 
Από τον Δήμο συντάχθηκε εγκαίρως η μελέτη του έργου και πάρθηκαν όλες οι απαραίτητες εγκρίσεις , ώστε να είναι ώριμο και να κατατεθεί ολοκληρωμένη πρόταση στο ΕΣΠΑ. Αρχικά, ανατέθηκε η μελέτη σκοπιμότητας, με την οποία έγινε διερεύνηση από τεχνική, οικονομική και περιβαλλοντολογική άποψη της σκοπιμότητας και εφικτότητας ανάπτυξης του λιμένα Κύμης, καθώς και οι τέσσερις φάσεις ανάπτυξης του.

Για την πρώτη φάση, που αφορά την παλιά λεκάνη του λιμανιού με την οποία προβλέπεται η ανάπτυξη του επιβατικού –τουριστικού λιμένα, συντάχθηκε από τον Δήμο η οριστική μελέτη, η οποία και χρηματοδοτείται. 

Απο την πλευρά του ο Δήμος Κύμης και ο Δήμαρχος, Δ.Θωμάς μετά απ' αυτή την κατάληξη εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση:
 
Απαιτήθηκε κόπος, προσπάθεια και συστηματική δουλειά. Ως Δήμος καταβάλαμε όλες μας τις δυνάμεις για την επίτευξη αυτού του στόχου, εξασφαλίζοντας συμμαχίες από όλη την Ελλάδα, με φορείς και πρόσωπα εντός και εκτός Νομού, που πρέπει να τονιστεί η μεγάλη συμβολή τους. 
 
Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε δημόσια την Πολιτεία, τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Σκλιά, όπως και τον προκάτοχο του κ. Σκορδά, καθώς και την Διαχειριστική Αρχή και τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας, οι οποίοι αντιλαμβανόμενοι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει μια περιοχή όπως η Εύβοια, αλλά και την αναπτυξιακή αξία αυτής της παρέμβασης, ανταποκρίθηκαν θετικά και συνέβαλαν αποφασιστικά στην επίτευξη αυτού του στόχου.

Όπως προβλέπεται από τον Εθνικό Χωροταξικό Σχεδιασμό, ο λιμένας της Κύμης ως Διεθνούς ενδιαφέροντος –Εθνικής Σημασίας αναμένεται να θέσει σε τροχιά ανάπτυξης την ευρύτερη περιοχή.

Λόγω της θέσης του, χαρακτηρίστηκε Λιμένας – Διεθνής πύλη εξόδου της χώρας, που μπορεί και πρέπει να αποτελέσει κομβικό σημείο και να συνδέσει την Κεντρική Ελλάδα με τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, τη Βόρεια Ελλάδα και τα παράλια της Ανατολικής Μεσογείου, προσφέροντας τη δυνατότητα ενός ταξιδιού προς οποιονδήποτε μακρινό προορισμό, με τις λιγότερο δυνατές πλεύσιμες ώρες. Θα εξυπηρετεί πλήθος κόσμου που θέλει να ταξιδέψει από και προς Βόρειες Σποράδες και Βόρειο Αιγαίο, Λήμνο, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη, Χίο, Μυτιλήνη, Εύξεινο Πόντο και Μικρασιατικά παράλια.

Με το έργο αυτό που σύντομα πλέον θα δημοπρατηθεί προβλέπονται:
 
α) Η κατασκευή κρηπιδωμάτων στον προσήνεμο μώλο (μπροστά από το «Ρίχτυ»), για την εξυπηρέτηση επιβατηγών πλοίων της ακτοπλοΐας (Ε/Γ, Ο/Γ) και κρουαζιερόπλοιων, τα απαραίτητα κτίρια χώρων αναμονής των επιβατών, εκδοτηρίων, χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων, αναψυκτήρια και γραφεία.

β) Το μπάζωμα μεγάλου τμήματος του παλιού λιμανιού για στάθμευση - συντήρηση και διαχείμαση σκαφών, με τις απαραίτητες υποδομές για την εξυπηρέτηση πολλών τύπων σκαφών.

γ) Εκβάθυνση της λεκάνης σε βάθος 8.50 μέτρων για την υποδοχή μεγάλων σκαφών. 
 
Παράλληλα, ολοκληρώνεται από το ΥΠΕΧΩΔΕ η μελέτη του οδικού άξονα Χαλκίδα – Κύμη προϋπολογισμού 2.000.000 €.

Ως Δήμος Κύμης είμαστε ικανοποιημένοι που η πρώτη φάση των πρωτοβουλιών μας ολοκληρώθηκε με πλήρη επιτυχία, με την εξασφάλιση συνολικά περίπου 9.000.000 ευρώ για την υλοποίηση δυο τόσο σημαντικών αναπτυξιακών έργων που αφορούν άμεσα την περιοχή μας.

Έργα, που «μιλούν» από μόνα τους και «απευθύνονται» σε όλους.

 
Δημοφιλή σήμερα

To 1ο «Chalkida Street Food Festival» είναι γεγονός!

To 1ο «Chalkida Street Food Festival» είναι γεγονός!

19/2/2019
Η μεγαλύτερη γιορτή φαγητού έρχεται για πρώτη φορά στην πόλη της Χαλκίδας από την Παρασκευή 3 έως και την Κυριακή 5 Μαΐου 2019 μπροστά στο Κόκκινο...
Έχασε την ζωή του σε τροχαίο ο Παναγιώτης Σίμωσης

Έχασε την ζωή του σε τροχαίο ο Παναγιώτης Σίμωσης

20/2/2019
Πέθανε ο πρώην πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας και επιχειρηματίας κ. Παναγιώτης Σίμωσης....
Επιτακτική ανάγκη να λυθεί το πρόβλημα της πρόσβασης από και προς τη Χαλκίδα

Επιτακτική ανάγκη να λυθεί το πρόβλημα της πρόσβασης από και προς τη Χαλκίδα

20/2/2019
Συνάντηση με την υποψήφια περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κατερίνα Μπατζελή είχε η δήμαρχος Ιστιαίας...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας