Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
ΓΛΥΦΑ - ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ Δρομολόγια
Με αφορμή την τελευταία κακοκαιρία που προξένησε τεράστιες καταστροφές στην αγροτική παραγωγή, ο Βαγγέλης Αποστόλου, πρώην βουλευτής του Συνασπισμού, άσκησε μέσω γραπτής του δήλωσης, δριμύτατη κριτική σε όσους αφήνουν ανεξέλεγκτη την αισχροκέρδεια που διαδέχτηκε τις σφοδρές χιονοπτώσεις.
Αναλυτικά ο κ. Αποστόλου αναφέρει στη δήλωσή του: "Όσο θα περνούν οι μέρες και τα χιόνια θα λιώνουν στην ύπαιθρο, τόσο θα αποκαλύπτεται το μέγεθος των ζημιών στην αγροτική οικονομία, αλλά και θα δυναμώνουν οι λαϊκίστικες φωνές που θα φορτώνουν, όπως γίνεται κάθε φορά, την αισχροκέρδεια των ημερών και στους αγρότες. Οφείλουμε όμως -για μια ακόμη φορά- να υπενθυμίσουμε στις φωνές αυτές πως αγνοούν ότι:

1. Οι αγρότες εξαρτούν το εισόδημά τους από τις καιρικές συνθήκες, αφού οι αποζημιώσεις που τους χορηγούνται όχι μόνο δεν καλύπτουν τις απώλειες, αλλά και καταβάλλονται με μεγάλη καθυστέρηση. Χιλιάδες τόνοι κηπευτικών αυτής της περιόδου θα σαπίσουν στα χωράφια.

2. Το 35% των αγροτικών νοικοκυριών ζει κάτω από το όριο της φτώχειας και το μέσο αγροτικό - και μάλιστα οικογενειακό - εισόδημα αντιπροσωπεύει το 50% του μέσου ατομικού εισοδήματος της Ε.Ε..

Την ίδια βέβαια στιγμή πρέπει να πούμε ότι οι φωνές αυτές αποσκοπούν στην κάλυψη της ανυπαρξίας ουσιαστικού ελέγχου στην αισχροκέρδεια που βασιλεύει στη διακίνηση των αγροτικών προϊόντων και στην ενίσχυση του κυκλώματος εμπορίας του αγροτικού χώρου λόγω αθρόας εισαγωγής αγροτικών προϊόντων.

Θα γεμίσει η αγορά για μια ακόμα φορά με εισαγόμενα από τρίτες χώρες και με φυτοϋγειονομικά προβλήματα οπωροκηπευτικά και σε τιμές οπωσδήποτε ακριβότερες της προ βαρυχειμωνιάς περιόδου.

Και βέβαια κανείς δεν πρέπει να έχει αντίρρηση στη λήψη μέτρων πάταξης της αισχροκέρδειας. Αρκεί να στοχεύουν στους υπεύθυνους.

Οι πρόσφατες χιονοπτώσεις έδειξαν για μια ακόμη φορά πως οι κάτοικοι της υπαίθρου ξεπερνούν τους πολυήμερους αποκλεισμούς και τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης. Ας μην τους προσθέτουμε κι άλλες δυσκολίες που ενδέχεται να τους οδηγήσουν ακόμη και στην εγκατάλειψη της πατρικής τοΔημοφιλή σήμερα

Αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι από τη Δημοτική Χορωδία «Δώδεκα Απόστολοι» στην Αρτάκη

Αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι από τη Δημοτική Χορωδία «Δώδεκα Απόστολοι» στην Αρτάκη

22/9/2018
Την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε συναυλία με τη δημοτική χορωδία «Δ...
Πανηγυρίζει για δεύτερη φορά ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος στο Προκόπι

Πανηγυρίζει για δεύτερη φορά ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος στο Προκόπι

24/9/2018
Την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018, εορτάζει τη δεύτερη ετήσια Πανήγυρη του, το Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου, σ...
Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος στην μικρή Ενορία της Γαλατσώνας Ιστιαίας

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος στην μικρή Ενορία της Γαλατσώνας Ιστιαίας

24/9/2018
Από νωρίς το πρωί οι λιγοστοί κάτοικοι του χωριού, με τον ιερέα τους π. Ιωάννη Σούρα, προσήλθαν στον Ιερό Ναό, ώστε να υ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας