Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με αφορμή την τελευταία κακοκαιρία που προξένησε τεράστιες καταστροφές στην αγροτική παραγωγή, ο Βαγγέλης Αποστόλου, πρώην βουλευτής του Συνασπισμού, άσκησε μέσω γραπτής του δήλωσης, δριμύτατη κριτική σε όσους αφήνουν ανεξέλεγκτη την αισχροκέρδεια που διαδέχτηκε τις σφοδρές χιονοπτώσεις.
Αναλυτικά ο κ. Αποστόλου αναφέρει στη δήλωσή του: "Όσο θα περνούν οι μέρες και τα χιόνια θα λιώνουν στην ύπαιθρο, τόσο θα αποκαλύπτεται το μέγεθος των ζημιών στην αγροτική οικονομία, αλλά και θα δυναμώνουν οι λαϊκίστικες φωνές που θα φορτώνουν, όπως γίνεται κάθε φορά, την αισχροκέρδεια των ημερών και στους αγρότες. Οφείλουμε όμως -για μια ακόμη φορά- να υπενθυμίσουμε στις φωνές αυτές πως αγνοούν ότι:

1. Οι αγρότες εξαρτούν το εισόδημά τους από τις καιρικές συνθήκες, αφού οι αποζημιώσεις που τους χορηγούνται όχι μόνο δεν καλύπτουν τις απώλειες, αλλά και καταβάλλονται με μεγάλη καθυστέρηση. Χιλιάδες τόνοι κηπευτικών αυτής της περιόδου θα σαπίσουν στα χωράφια.

2. Το 35% των αγροτικών νοικοκυριών ζει κάτω από το όριο της φτώχειας και το μέσο αγροτικό - και μάλιστα οικογενειακό - εισόδημα αντιπροσωπεύει το 50% του μέσου ατομικού εισοδήματος της Ε.Ε..

Την ίδια βέβαια στιγμή πρέπει να πούμε ότι οι φωνές αυτές αποσκοπούν στην κάλυψη της ανυπαρξίας ουσιαστικού ελέγχου στην αισχροκέρδεια που βασιλεύει στη διακίνηση των αγροτικών προϊόντων και στην ενίσχυση του κυκλώματος εμπορίας του αγροτικού χώρου λόγω αθρόας εισαγωγής αγροτικών προϊόντων.

Θα γεμίσει η αγορά για μια ακόμα φορά με εισαγόμενα από τρίτες χώρες και με φυτοϋγειονομικά προβλήματα οπωροκηπευτικά και σε τιμές οπωσδήποτε ακριβότερες της προ βαρυχειμωνιάς περιόδου.

Και βέβαια κανείς δεν πρέπει να έχει αντίρρηση στη λήψη μέτρων πάταξης της αισχροκέρδειας. Αρκεί να στοχεύουν στους υπεύθυνους.

Οι πρόσφατες χιονοπτώσεις έδειξαν για μια ακόμη φορά πως οι κάτοικοι της υπαίθρου ξεπερνούν τους πολυήμερους αποκλεισμούς και τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης. Ας μην τους προσθέτουμε κι άλλες δυσκολίες που ενδέχεται να τους οδηγήσουν ακόμη και στην εγκατάλειψη της πατρικής τοΔημοφιλή σήμερα

Αρχίζει η τελευταία φάση του Κτηματολογίου στη Χαλκίδα

Αρχίζει η τελευταία φάση του Κτηματολογίου στη Χαλκίδα

14/12/2017
Η τέταρτη φάση κτηματογράφησης (KTIMA 16) αφορά το 64% της έκτασης της χώρας και 16 εκατ. δικαιώματα (43%)....
Εκτός Nomads η Χαλκιδέα Δήμητρα Φραντζή, ηττήθηκε από την Αποστολία Ζωή

Εκτός Nomads η Χαλκιδέα Δήμητρα Φραντζή, ηττήθηκε από την Αποστολία Ζωή

15/12/2017
Εκτός Nomads βρίσκεται από το βράδυ της Πέμπτης, η Χαλκιδέα Δήμητρα Φραντζή....
Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σλάλομ στη Χαλκίδα

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σλάλομ στη Χαλκίδα

13/12/2017
Η Χαλκίδα θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ένα υπέροχο θαλασσινό θέαμα στον Πορθμό του Ευρίπου, την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017, που θα προσφέρουν οι αθλητές, ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας