Ήθελε Επικρατείας και όχι υποψηφιότητα στην Α΄Αθηνών ή Ά Πειραιώς, ο πρώην Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης.

Εκτός των συνδυασμών του ΠΑΣΟΚ, εν όψει των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου, μένει ο Κώστας Σημίτης, καθώς δεν υπήρξε συμφωνία μεταξύ του πρώην πρωθυπουργού και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου, για την υποψηφιότητά του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιπποκράτους, ο κ. Σημίτης απέρριψε το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος στην Α’ Αθήνας ή στην Α’ Πειραιά και ζήτησε να είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, κάτι που δεν έγινε δεκτό από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Κατόπιν της εξέλιξης αυτής, όπως όλα δείχνουν, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ θα τεθεί ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λουκάς Παπαδήμος, με τον οποίο, οι πληροφορίες που δεν έχουν διαψευσθεί αναφέρουν ότι υπήρξαν επαφές τις προηγούμενες ημέρες.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φαίνεται να επιδιώκει την τοποθέτηση του κ. Παπαδήμου στη θέση αυτή προκειμένου να σηματοδοτήσει έτσι ότι η οικονομία θα είναι η πρώτη προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης. Οι ίδιες πηγές εκτιμούσαν μάλιστα ότι ο κ. Παπαδήμος θα είναι ο νέος υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ.

Πηγή: www.in.gr

Ακολουθείστε μας στο Google News