Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με απόφαση που εκδόθηκε τη Δευτέρα 10/11/2014, το Πρωτοδικείο Χαλκίδας κρίνει παράνομη και καταχρηστική την απόλυση της προέδρου της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας Ασημίνας Καραμπέτσου από το ξενοδοχείο Avantis Suites Hotel στην Ερέτρια στην οποία είχε προχωρήσει τον Ιούλη του 2013 ο ξενοδόχος Γεώργιος Κάλφας, γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Εύβοιας.
Ασημίνα Καραμπέτσου
Ασημίνα Καραμπέτσου

Η απόλυση της συναδέλφου είχε ξεσηκώσει εκείνη την περίοδο κύμα αντιδράσεων από δεκάδες σωματεία και φορείς της περιοχής αλλά και πανελλαδικά.

Πραγματοποιήθηκαν πολλές δυναμικές κινητοποιήσεις τόσο στο ξενοδοχείο όσο και στην πόλη της Ερέτριας, στα γραφεία του Επιμελητηρίου Εύβοιας και της Ένωσης Ξενοδόχων Εύβοιας. Ψηφίσματα αλληλεγγύης έστειλαν δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις και οργανώσεις του μαζικού κινήματος.

Με τη συγκεκριμένη απόφαση επιβεβαιώνεται η θέση των σωματείων Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας και Ξενοδοχοϋπαλλήλων Εύβοιας, καθώς και όλων των άλλων σωματείων που βρέθηκαν αλληλέγγυα, ότι η απόλυση της συναδέλφου έγινε για συνδικαλιστικούς λόγους.

Η απόφαση του Πρωτοδικείου:

  • Αναγνωρίζει την ακυρότητα της απόλυσης.
  • Υποχρεώνει την εταιρία να καταβάλει μισθούς υπερημερίας.
  • Υποχρεώνει την εταιρία να αποδέχεται πραγματικά την εργασία της συναδέλφου.

Ταυτόχρονα καταρρίπτεται όλη η επιχειρηματολογία της εργοδοσίας και εκτίθενται όλοι όσοι επιδόθηκαν σε όργιο λασπολογίας που στήθηκε τον Μάρτη - Απρίλη 2014 με δημοσιεύματα αναπαραγωγής των εργοδοτικών ισχυρισμών και μαζικές αποστολές sms ότι δήθεν ο ξενοδόχος είχε κερδίσει το δικαστήριο. Κανένας από τους ισχυρισμούς της εταιρίας δεν έγινε δεκτός, αντίθετα και βάσει των καταθέσεων των μαρτύρων της εταιρίας, έγινε δεκτό ότι η απόλυση έγινε για λόγους εμπάθειας του εργοδότη λόγω της συνδικαλιστικής της δράσης.

Η συγκεκριμένη απόφαση είναι μια θετική εξέλιξη και μπορεί να λειτουργήσει ως εργαλείο στα χέρια των εργαζομένων για να σηκώσουν το ανάστημά τους απέναντι στις συνθήκες τρομοκρατίας στους εργασιακούς χώρους, απέναντι στο πετσόκομμα όλων των δικαιωμάτων τους στην εργασία, στην ασφάλιση, στη συνταξιοδότησή τους. Απαραίτητη προϋπόθεση η ταξική – εργατική αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων όλων των κλάδων.

Συνεχίσουμε τον αγώνα μας!

Καμία έκπτωση στις ανάγκες και τα δικαιώματα μας!

Να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει!
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας