Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Έκτακτη σύσκεψη με θέμα τις εκτεταμένες ζημιές από τις πλημμύρες  που έπληξαν τους Δήμους της κεντρικής Εύβοιας,  πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου, παρουσία του Νομάρχη Εύβοιας Θανάση Μπουραντά, του Γ. Γ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Παντελή Σκλιά, των Δημάρχων των πληγεισών περιοχών, των εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας και Πολιτικής Προστασίας και αρμοδίων υπαλλήλων των υπηρεσιών της Νομαρχίας. 
Σύσκεψη για τις πλημμύρες
Σύσκεψη για τις πλημμύρες
Σκοπός της σύσκεψης ήταν μια  πρώτη εικόνα των υποδομών και  αποτίμηση του μεγέθους της καταστροφής, η ενημέρωση όλων των υπηρεσιακών μηχανισμών και κυρίως η καταγραφή των άμεσων αναγκών για αποκατάσταση ζημιών, η διάνοιξη δρόμων και ο καθαρισμός ρεμάτων και χειμάρρων.    
Στην τοποθέτηση του ο Νομάρχης χαρακτήρισε πολύ μεγάλη την καταστροφή που έπληξε το Νομό, έθεσε ως προτεραιότητα την αποκατάσταση των δρόμων ώστε να υπάρχει πρόσβαση σε όλες τις περιοχές του Νομού, αναφέρθηκε στις ενέργειες που έγιναν ήδη, με τα κλιμάκια των τεχνικών υπηρεσιών να ελέγχουν και να καταγραφούν τις ζημιές, με κλιμάκιο της Δ/νσης Ανάπτυξης να έχει εντολή να καταγράψει τις ζημιές στις επιχειρήσεις, καθώς και κλιμάκια της Δ/νσης Υγείας για την αντιμετώπιση αναγκών των οικογενειών που επλήγησαν περισσότερο.
 Ο Γενικός Γραμματέας ενημερώθηκε στη συνέχεια από τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Νομαρχίας, τους Δημάρχους των πληγεισών περιοχών και τους εκπροσωπους των Σωμάτων Ασφαλείας, για τα έργα άμεσης αποκατάστασης  ανά Δήμο, αιτήματα τα οποία θα μεταφέρει στην ηγεσία της Κυβέρνησης.
Ως άμεση προτεραιότητα όλων προκρίθηκε η αποκατάσταση της συγκοινωνίας με χωριά τα οποία είναι ακόμα αποκλεισμένα, ο καλύτερος δυνατός συντονισμός, ώστε τα μηχανήματα της Νομαρχίας σε συνεργασία με τις δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας να βρίσκονται στα σημεία, όπου υπάρχει αυτή τη στιγμή μεγαλύτερη ανάγκη και οι επιδιορθώσεις σε έργα υποδομής, τα οποία είναι απολύτως απαραίτητα.
 
Παρόντες στη σύσκεψη ήταν ο Γενικός Γραμματέας κος Σκλιάς και ο εκπρόσωπος της ΔΕΣΕ κος Παπαναστασίου από την Περιφέρεια, οι Δήμαρχοι Αμαρυνθίων κος Μιχαήλ, Ληλαντίων κος Καρυστινός, Κύμης κος Θωμάς, Δίρφύων κος Μπουροδήμος, Ερετρίας κα Αλημπαντέ Ταμυναίων κα Καράπα, Χαλκιδέων κος Ζεμπίλης, ο Δ/της της Πυροσβεστικής κος Νίκας, εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος, του Στρατού και της Πολιτικής Προστασίας, καθώς και εκπρόσωπος του ΥΠΕΧΩΔΕ.
Από τη Νομαρχία το παρών έδωσαν οι Αντινομάρχες κ.κ Αδάμ, Ξυγκόγιαννης, Πίσχινας, Βουρδάνος, ο Αντιπρόεδρος της Αναπτυξιακής, κος Καπελέρης, οι Δ/ντες κος Ηλίας, κος Μάρκου και κος Γιαννάκος, ο Προιστάμενος Πολιτικής Προστασίας κος Τσιμπλής,  και οι κ.κ Λολακάς και Κασιώνης από τις τεχνικές υπηρεσίες. Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας