Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Σε σύσκεψη των εργαζομένων του Παπουτσάνη μίλησε το Σάββατο 12/9 ο Γιώργος Μαρίνος μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
Ο Βουλευτής Ευβοίας, Γιώργος Μαρίνος.
Ο Βουλευτής Ευβοίας, Γιώργος Μαρίνος.
Ανάμεσα σε άλλα σημείωσε: « το ΚΚΕ θέλει να σας ευχαριστήσει ειλικρινά. Να ευχαριστήσει τις εργάτριες και τους εργάτες του Παπουτσάνη που έδωσαν μια πολύ σκληρή πολυήμερη μάχη με εργατική παλικαριά. Αυτό έχει μεγάλη σημασία.
Οι αγώνες αυτοί μας δίνουν σημαντικά εφόδια, μας κάνουν πιο έμπειρους, πιο δυνατούς να ανταπεξέλθουμε στις μεγάλες απαιτήσεις της ταξικής πάλης. Στον απεργιακό αγώνα των δέκα εβδομάδων οι εργάτες και οι εργάτριες αντιτάχθηκαν αποφασιστικά στις απολύσεις της εργοδοσίας, έκαναν δικό τους πρόβλημα την αφαίρεση του δικαιώματος δουλειάς των συναδέλφων τους και διεκδίκησαν την επαναπρόσληψη με εργατικό πάθος, με γερή οργάνωση, με ενότητα και συσπείρωση γύρω από το ταξικό συνδικάτο.
Το ΚΚΕ αντιμετωπίζει τις εκλογές σαν μια αποφασιστική μορφή πάλης, μέσα στην οποία μπορεί να αποκρυσταλλωθεί η προηγούμενη πείρα και να διαμορφωθεί με την ψήφο το αποτέλεσμα που θα δώσει δύναμη στον αγώνα της εργατικής τάξης.
Το κριτήριο είναι ταξικό και η επιλογή στις εκλογές πρέπει να παίρνει υπόψη ποια πολιτική δύναμη εκφράζει τα εργατικά συμφέροντα και ποια τα καταπατά. Η δυσαρέσκεια δεν αρκεί, δεν αρκεί ακόμα και ένας επιτυχημένος αγώνας. Οι εξελίξεις είναι πιο σύνθετες και απαιτητικές.
Η εργατική τάξη, οι βιομηχανικοί εργάτες ζούνε το κυνήγι του μεροκάματου, την εργοδοτική πίεση, την ανεργία, τους χαμηλούς μισθούς και συντάξεις.
Ζούνε την άθλια κατάσταση στη Υγεία, στην Πρόνοια, στην Παιδεία, την καταστροφή του περιβάλλοντος, το άγχος και την ανασφάλεια.
Αυτά τα προβλήματα αλλά πολύ περισσότερο αυτά που θα δημιουργήσει στη συνέχεια η επίθεση του κεφαλαίου και η αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι βασικά κριτήρια για την επιλογή στις εκλογές.
Την ώρα που εκατομμύρια εργάτες και εργάτριες στενάζουν, την ώρα που τα λαϊκά στρώματα υποφέρουν, οι πλουτοκράτες περνάνε χρυσή ζωή, αυξάνουν τα κέρδη τους και ισχυροποιούν τη δύναμη τους.
Η κατάσταση που ζούμε είναι αποτέλεσμα του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης που την εξουσία έχουν οι δυνάμεις του κεφαλαίου οι οποίες έχουν στην ιδιοκτησία τους τα μέσα παραγωγής, τις πηγές του πλούτου και εκμεταλλεύονται τη δουλειά, τον κόπο των εργαζομένων.
Η κατάσταση που ζούμε είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που εφαρμόζουν τόσα χρόνια οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για να υπηρετήσουν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.
Αυτή είναι η πηγή του κακού και έχουμε υποχρέωση να συγκρουστούμε, να την αντιπαλέψουμε, να την ανατρέψουμε.
Το ΚΚΕ μέσα στην καθημερινή πάλη προσπαθεί να ανοίξει έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που έχει κριτήριο τις ανάγκες, τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, της μικρής αγροτιάς, των μικρών Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων.
Το ΚΚΕ έχει πρόταση συμμαχίας αυτών των κοινωνικών δυνάμεων, έχει πρόταση εξουσίας, λαϊκής εξουσίας που θα αναλάβει την ευθύνη οργάνωσης της οικονομίας με εργαλεία τα κοινωνικοποιημένα, συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, τις μεγάλες επιχειρήσεις και τον παραγωγικό συνεταιρισμό για την αγροτιά, τον κεντρικό σχεδιασμό και τον εργατικό – κοινωνικό έλεγχο.Δημοφιλή σήμερα

Ανακοίνωση πέντε νέων υποψηφίων του συνδυασμού «Αλλάζουμε»

Ανακοίνωση πέντε νέων υποψηφίων του συνδυασμού «Αλλάζουμε»

17/1/2019
Πέντε νέα πρόσωπα προστίθενται στην ομάδα του συνδυασμού «Αλλάζουμε» με επικεφαλής την Έλενα Βάκα....
Αποζημίωση σε καταναλωτή για ανεπιθύμητες κλήσεις προώθησης υπηρεσιών και προϊόντων

Αποζημίωση σε καταναλωτή για ανεπιθύμητες κλήσεις προώθησης υπηρεσιών και προϊόντων

17/1/2019
Ο ενάγων έλαβε με απόφαση του δικαστηρίου ποσό αποζημίωσης 3.000 ευρώ....
Επαναλειτουργεί η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας

Επαναλειτουργεί η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας

16/1/2019
Από την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019 θα επαναλειτουργήσει ο χώρος της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Χαλκίδας....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας