Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Εγκρίθηκε πίστωση 70.000 ευρώ για τις εργασίες συντήρησης στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ιστιαίας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε δείξει ο υποψήφιος βουλευτής Εύβοιας της Ν.Δ, Σίμος Κεδίκογλου στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής του δραστηριότητας για τη διάσωση ενός ιστορικού μνημείου, που αποτελεί μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου.
Σίμος Κεδίκογλου
Σίμος Κεδίκογλου

Πρόκειται για τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ιστιαίας, μία τρίκλητη βασιλική εκκλησία που το εσωτερικό της διακοσμούν τοιχογραφίες της μεταβυζαντινής περιόδου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι το μοναδικό σωζόμενο από κτίσεως μνημείο, που υπήρχε επί τουρκοκρατίας στην Ιστιαία, το οποίο πρέπει να προφυλαχτεί ως παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.
Ο ναός βρίσκεται υπό τη γη. Παρόλο που είχαν γίνει ανακαινίσεις με τελευταία το 1987, εντούτοις υπάρχει κίνδυνος να καταστραφούν από την υγρασία και τις ρωγμές οι τοιχογραφίες και τα ακιδογραφήματα, παραστάσεις που χάραξαν οι πιστοί για να έχουν την προστασία του Αγίου Νικολάου.
Μετά από αλλεπάλληλες παρεμβάσεις του Σίμου Κεδίκογλου και τις πιέσεις που είχε ασκήσει όλο το προηγούμενο διάστημα με στόχο τη σωτηρία αυτού του μοναδικού μνημείου, εγκρίθηκε η διάθεση πίστωσης ποσού ύψους 70.000 ευρώ με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού για να γίνουν οι εργασίες συντήρησης.
Ο πάτερ Γεώργιος Χαιρόπουλος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον κ. Κεδίκογλου για τις ενέργειές του, καθώς και την ικανοποίησή του για τη θετική εξέλιξη, αφού λόγω των εργασιών ανακαίνισης στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου, που είχε υποστεί ζημιές από το σεισμό το 1999, δεν είχαν πλέον την οικονομική δυνατότητα να συντηρήσουν τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου.
Δημοφιλή σήμερα

Ανακοίνωση της ΚΟ Καρύστου του ΚΚΕ για τον «περίπατο» των ENEL και ΣΚΑΪ στην Κάρυστο

Ανακοίνωση της ΚΟ Καρύστου του ΚΚΕ για τον «περίπατο» των ENEL και ΣΚΑΪ στην Κάρυστο

20/4/2019
Περίπατος με την ENEL και το ΣΚΑΪ για την εξοικείωση με την παρέμβαση των μονοπωλί...
Ζωή Λιβανίου: Να διεκδικήσουμε την ανάπτυξη που μας ταιριάζει στο Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού

Ζωή Λιβανίου: Να διεκδικήσουμε την ανάπτυξη που μας ταιριάζει στο Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού

20/4/2019
Η Βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Λιβανίου, συμμετείχε στο 1ο Αναπτυξι...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Σχόλια

[1]
Γιώργος (20/9/2009 7:43:25 μμ)
Είναι ο μόνος που πραγματικά έχει δείξει ενδιαφέρον για το τόπο του απο τους κυβερνητικούς και έχει δουλέψει για να γίνουν έργα στην Εύβοια, ενώ παραμένει χαμηλών τόνων και καλό παιδί, δεν έχει σχέση με δολιότητες όπως άλλοι και άλλοι. αξίζει να να μας εκπροσωπεί στη βουλή ο Σίμος
Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη του EVIAPORTAL.GR. Σε κάθε περίπτωση όμως το EVIAPORTAL.GR διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας