Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Τις δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση των καταστροφών απο τις πλημμύρες και την Πολιτική Προστασία της Εύβοιας ανακοίνωσαν σε Νομάρχη και Δημάρχους, τα στελέχη του κόμματος, Φώφη Γεννηματά και Θύμιος Σιώκος.
Δήμαρχοι της Εύβοιας
Δήμαρχοι της Εύβοιας

"Αυτό που αντικρύσαμε ξεπερνά τη φαντασία", δήλωσε η Φώφη Γεννηματά κατά τη σύσκεψη με τους Δημάρχους της Εύβοιας, οι περιοχές των οποίων επλήγησαν απο τις πρόσφατες πλημμύρες. Η Φώφη Γεννηματά με τον Θύμιο Σιώκο, ο οποίος κατά το παρελθόν είχε διατελέσει Νομάρχης Εύβοιας επισκέφτηκαν ορισμένους απο τους πληγέντες Δήμους, προκειμένου να έχουν εικόνα της καταστροφής και της παρούσας κατάστασης. Αμέσως μετά, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη παρουσία του Νομάρχη, Αντινομαρχών, Δημάρχων και εκπροσώπων Δήμων και Φορέων, ώστε να υπάρξει ενημέρωση του κλιμακίου του ΠΑΣΟΚ γύρω απο το θέμα των ζημιών, αλλά και τι έχει γίνει για την αποκατάστασή τους.  Η Φώφη Γεννηματά απο την πλευρά της και κλείνοντας τη σύσκεψη δήλωσε: "Αυτό που συνέβη οφείλεται σε εγκληματική αμέλεια των τελευταίων 2 ετών, γιατί κανείς αρμόδιος δεν ενδιαφέρθηκε για την αποκατάσταση των καμμένων περιοχών και τη λήψη μέτρων. Είναι αποτέλεσμα αδιαφορίας, πελατειακών συναλλαγών και ανεπάρκειας. Μια ολόκληρη κυβέρνηση κρύβεται πίσω απο έναν Υπηρεσιακό Υπουργό. Η οργή και η αγανάκτηση των πολιτών είναι δικαιολογημένη. Αυτό που πρέπει να γίνει και δεσμευόμαστε ότι το ΠΑΣΟΚ θα πράξει, είναι στο διάστημα των 15 ημερών ως τις εκλογές, να πιέσουμε για να κινηθεί η πολιτεία και μην περάσει πολύτιμος χρόνος. Δεύτερη δέσμευσή μας αφορά στις αποζημιώσεις, προς κατοίκους, αγρότες και επιχειρηματίες που θα πρέπει να δωθούν και τρίτον, αποτελεί στόχο μας η δημιουργία Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος ειδικά στην Εύβοια, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα και να αποκτήσει τις υποδομές πρόληψης καταστροφών απο τέτοιου μεγέθους φυσικά φαινόμενα".

Ο πρώην Νομάρχης Εύβοιας και υπεύθυνος του Τομέα Αυτοδιοίκησης του ΠΑΣΟΚ, Θύμιος Σιώκος ήταν ιδιαίτερα σκληρός στον λόγο του για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Είπε μεταξύ άλλων: "....15.000 ευρώ ξέρουν και δίνουν για συναυλία του Παϊτέρη.... Το 52% μόνο των εσόδων απο την Αυτοδιοίκηση, μοιράζονται με κριτήρια και διαφάνεια, τα υπόλοιπα πάνε κάτω απο το τραπέζι. Η Εύβοια χρειάζεται Πρόγραμμα Πολιτικής Προστασίας και αυτό το δεσμευόμαστε, όπως και ότι τα χρήματα θα δοθούν με διαφάνεια. Η διαδικασία μπορεί να ολοκληρωθεί γρήγορα των αποζημιώσεων, αρκεί να υπάρξει ουσιαστικό ενδιαφέρον. Απο εκεί και πέρα, κύριο μέλημα όλων μας πρέπει να είναι η οριοθέτηση χειμάρρων και ποταμών του Νομού. Ως ΠΑΣΟΚ θα κάνουμε αυτό που πρέπει απο απόψε κιόλας".

Απο την πλευρά του Νομάρχη και των Δημάρχων αυτό που τονίστηκε είναι ότι τα λεφτά που εγκρίθηκαν για την Εύβοια είνα πάρα πολύ λίγα σε σχέση με μέγεθος της καταστροφής και ουσιαστικά υπάρχει αδράνεια στην άμεση αντιμετώπιση απο πλευράς πολιτείας των πρώτων αναγκών των πληγέντων Δήμων και των κατοίκων τους, οι οποίοι τα "μαζεύουν" και φεύγουν, όπως συμβαίνει στο Δήμο Ληλαντίων, φοβούμενοι και νέες καταστροφές, δεδομένου ότι δεν υπάρχει εγγύηση ότι άμεσα το θέμα θα διευθετηθεί και θα δοθεί λύση στο πρόβλημα. Όλοι επισήμαναν την ανάγκη οριοθέτησης των χειμάρρων και ποταμών της Εύβοιας, καθώς και την οργάνωση της Πολιτικής Προστασίας του Νομού υπό άλλες βάσεις και έγκριση ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος, για να καλυφθούν οι ανάγκες σε υποδομές της Εύβοιας. Επιπλέον, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ μίλησε για τη συμβολή του Τεχνικού Επιμελητηρίου στην τεχνική καθοδήγηση της κυβέρνησης στην αντιπλημμυρική πολιτική. Μάλιστα, τόνισε: "Τα αντιπλημμυρικά έργα δεν είναι αβανταδόρικα, αλλά είναι σίγουρα αναγκαία, καθότι οι κλιματικές αλλαγές που παρατηρούνται, ενδεχομένως να μειώσουν το χρονικό διάστημα μεταξύ δύο καταστροφικών πλημμύρων, που μέχρι σήμερα στατιστικά γίνονται κάθε 50 χρόνια περίπου. Άρα θα πρέπει να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα, ώστε ο νομός να είναι θωρακισμένος και έτοιμος να αντιμετωπίσει τέτοιου είδους φυσικά φαινόμενα. Επίσης, η αναδάσωση στις καμμένες περιοχές, είναι σημαντική αντιπλημμυρική προστασία".

 
Δημοφιλή σήμερα

Πλήθος κόσμου στο λαϊκό προσκύνημα για τον Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλο

Πλήθος κόσμου στο λαϊκό προσκύνημα για τον Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλο

14/1/2019
Το βράδυ της Κυριακής 13 Ιανουαρίου 2019 εκοιμήθει ο Μητροπολίτης Σιατίστης Παύλο. Το απόγευμα της Δευτέρας 14...
Τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου του Φάνη Σπανού

Τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου του Φάνη Σπανού

15/1/2019
Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ανακοίνωσε τα ονόματα δύο υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων, από το ψηφοδέλτιο του....
Επαναλειτουργεί η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας

Επαναλειτουργεί η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας

16/1/2019
Από την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019 θα επαναλειτουργήσει ο χώρος της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Χαλκίδας....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας