Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ξεκίνησαν οι εργασίες υπογείωσης του δικτύου της ΔΕΗ στο Δήμο Κύμης.
Ξεκίνησαν οι εργασίες υπογείωσης των καλωδίων του δικτύου της ΔΕΗ στο κεντρικό τμήμα της Κύμης. Ένα έργο που πραγματοποιείται μετά από πρωτοβουλία του Δήμου σε συνεργασία με την ΔΕΗ, με συνολικό προϋπολογισμό 353.304 € , από τα οποία τα 176.652 € διατίθενται από τον Δήμο και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα έτος.
Το έργο που αφορά το πιο «ζωντανό» κομμάτι της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας της Κύμης, πραγματοποιείται με γνώμονα την αισθητική αναβάθμιση του Ιστορικού Κέντρου, η οποία θα καταστήσει τη πόλη της Κύμης ελκυστική και λειτουργική και θα τονώσει την τοπική αγορά.
Με την ολοκλήρωση των εργασιών θα απαλλαγούν οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια, από τις κολώνες (ξύλινες και τσιμεντένιες), τα εναέρια δίκτυα, τους μετασχηματιστές και τις άλλες εγκαταστάσεις της Δ.Ε.Η., που καταλαμβάνουν «ζωτικό χώρο»  στα πεζοδρόμια και καταπνίγουν την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική ομορφιά της Κύμης.
Σημαντικό περιβαλλοντικό πλεονέκτημα της υπόγειας  λύσης είναι η ελαχιστοποίηση των επιδράσεων στους κατοίκους των μαγνητικών και ηλεκτρικών πεδίων, ενώ θα εκλείψουν μειονεκτήματα, όπως κίν¬δυνος ατυχημάτων από βραχυ¬κυκλώματα, και μικρότερο κόστος συντήρησης λόγω της προστασίας του δικτύου από βλάβες εξ αιτίας φυσικών  φαινόμενων, όπως αστρα¬πές , αέρας , πάγος,  χιονοθύελλες και εναπόθεση αλάτων από την υγρασία της θάλασσας.
Αμέσως μετά, θα ακολουθήσει η τοποθέτηση καλαίσθητου δικτύου φωτισμού και η ανακατασκευή των δρόμων και των πεζοδρομίων, που θα οδηγήσουν σε ουσιαστική αναβάθμιση του Ιστορικού Κέντρου της Κύμης.
Ζητούμε την κατανόηση όλων για τη όποια αναστάτωση, καθώς η όχληση από τα έργα θα είναι προσωρινή σε αντίθεση με τα οφέλη που θα προκύψουν.Δημοφιλή σήμερα

Τα λεφτά της λαϊκής της Κύμης και το τετράδιο της ντροπής

Τα λεφτά της λαϊκής της Κύμης και το τετράδιο της ντροπής

16/03/2018
Ο Αντιδήμαρχος Δήμου Κύμης-Αλιβερίου κ. Αλέξανδρος Θεοδώρου σχετικά με την χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αναφέρει μεταξύ ...
Αισχύλου Ορέστεια στο Θέατρο Σέττας «Νίκος Παπακωνσταντίνου»

Αισχύλου Ορέστεια στο Θέατρο Σέττας «Νίκος Παπακωνσταντίνου»

16/03/2018
Ο Θίασος «Κασταλία», σε μια ξεχωριστή Σκηνική Συνάντηση με το Θεατρικό Εργαστήρι Κύκλος, Αμαρύνθου, παρουσιάζει την Τριλογία του Α...
Παρουσίαση του προγράμματος του 2ου bio-Mechanical festival στη Χαλκίδα

Παρουσίαση του προγράμματος του 2ου bio-Mechanical festival στη Χαλκίδα

15/03/2018
Την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018 και ώρα 20:00 μμ το Θέατρο Χαλκίδας θα κάνει την παρουσίαση του 2ου προγράμματος b...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας