Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Skyros Fest - Παπακωνσταντίνου, Μάλαμας, Χαρούλης, Χαϊνηδες
Ξεκίνησαν οι εργασίες υπογείωσης του δικτύου της ΔΕΗ στο Δήμο Κύμης.
Ξεκίνησαν οι εργασίες υπογείωσης των καλωδίων του δικτύου της ΔΕΗ στο κεντρικό τμήμα της Κύμης. Ένα έργο που πραγματοποιείται μετά από πρωτοβουλία του Δήμου σε συνεργασία με την ΔΕΗ, με συνολικό προϋπολογισμό 353.304 € , από τα οποία τα 176.652 € διατίθενται από τον Δήμο και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα έτος.
Το έργο που αφορά το πιο «ζωντανό» κομμάτι της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας της Κύμης, πραγματοποιείται με γνώμονα την αισθητική αναβάθμιση του Ιστορικού Κέντρου, η οποία θα καταστήσει τη πόλη της Κύμης ελκυστική και λειτουργική και θα τονώσει την τοπική αγορά.
Με την ολοκλήρωση των εργασιών θα απαλλαγούν οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια, από τις κολώνες (ξύλινες και τσιμεντένιες), τα εναέρια δίκτυα, τους μετασχηματιστές και τις άλλες εγκαταστάσεις της Δ.Ε.Η., που καταλαμβάνουν «ζωτικό χώρο»  στα πεζοδρόμια και καταπνίγουν την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική ομορφιά της Κύμης.
Σημαντικό περιβαλλοντικό πλεονέκτημα της υπόγειας  λύσης είναι η ελαχιστοποίηση των επιδράσεων στους κατοίκους των μαγνητικών και ηλεκτρικών πεδίων, ενώ θα εκλείψουν μειονεκτήματα, όπως κίν¬δυνος ατυχημάτων από βραχυ¬κυκλώματα, και μικρότερο κόστος συντήρησης λόγω της προστασίας του δικτύου από βλάβες εξ αιτίας φυσικών  φαινόμενων, όπως αστρα¬πές , αέρας , πάγος,  χιονοθύελλες και εναπόθεση αλάτων από την υγρασία της θάλασσας.
Αμέσως μετά, θα ακολουθήσει η τοποθέτηση καλαίσθητου δικτύου φωτισμού και η ανακατασκευή των δρόμων και των πεζοδρομίων, που θα οδηγήσουν σε ουσιαστική αναβάθμιση του Ιστορικού Κέντρου της Κύμης.
Ζητούμε την κατανόηση όλων για τη όποια αναστάτωση, καθώς η όχληση από τα έργα θα είναι προσωρινή σε αντίθεση με τα οφέλη που θα προκύψουν.Δημοφιλή σήμερα

Η Δήμαρχος Ερέτριας και ο Πρόεδρος  ΔΕΥΑΕ στο Υπουργείο Ναυτιλίας

Η Δήμαρχος Ερέτριας και ο Πρόεδρος ΔΕΥΑΕ στο Υπουργείο Ναυτιλίας

13/7/2018
Στα πλαίσια της ολοκλήρωσης των έργων του Δήμου Ερέτριας,η Δήμαρχος Αμφιτρίτη Αλημπατέ και ο Πρόεδρος ΔΕΥΑΕ, Γιάννης Λάμ...
Η θεατρική παράσταση «Πολυτεχνίτης και Ερημοσπίτης» στη Χαλκίδα

Η θεατρική παράσταση «Πολυτεχνίτης και Ερημοσπίτης» στη Χαλκίδα

16/7/2018
Η θρυλική κωμωδία των Σακελλαρίου και Γιαννακόπουλου, σε σκηνοθεσία Βασίλη Θωμόπουλου, έρχεται στη Χαλκίδα....
Επίσκεψη του Προϊσταμένου της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας στη Στερεά Ελλάδα

Επίσκεψη του Προϊσταμένου της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας στη Στερεά Ελλάδα

14/7/2018
Τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Κιούλο υποδέχτηκε...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας