Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Πρόσκληση στους συναρμόδιους Υπουργούς για τη συμμετοχή τους στη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου απο τον Νομάρχη Εύβοιας, Θανάσης Μπουραντάς.

Ο Νομάρχης Ευβοίας έστειλε την ακόλουθη επιστολή-πρόσκληση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομίας & Οικονομικών, ΥΠΕΧΩΔΕ, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Υγείας & προς το Γ.Γ. Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας:

Χαλκίδα 22/9/2009

Αρ.Πρωτ: οικ.2786

ΘΕΜΑ: Αντιμετώπιση καταστροφών από τις πλημμύρες της 11ης & 12ης Σεπτεμβρίου 2009 στο Νομό Ευβοίας.

Σχετικά: α) Α.Π. 2662/15-9-2009 έγγραφό μας

              β) Α.Π. 2756/18-9-2009 έγγραφό μας

Με τα σχετικά έγγραφά μας, σας ενημερώνουμε για τις πρωτοφανείς καταστροφές που γνώρισε η κεντρική Εύβοια, στις ιδιοκτησίες στην Αγροτική Παραγωγή, στις κατοικίες στις οικοσκευές και κυρίως στις δημόσιες υποδομές.

Παρά το γεγονός ότι η έκταση των καταστροφών είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων 60 και πλέον χρόνων και η ενημέρωσή σας ήταν άμεση, κυρίως για τις δημόσιες υποδομές, μέχρι σήμερα δεν είχαμε καμιά ουσιαστική ανταπόκριση από τα αρμόδια Υπουργεία.

Επαναλαμβάνουμε και πάλι ότι οι καταστροφές είναι πολύ μεγάλες και ιδιαίτερα στις δημόσιες υποδομές δεν υπάρχει παρόμοιο προηγούμενο.

Το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο δεν αποτελεί εμπόδιο, αφού και το 2007 η χώρα βρισκόταν σε προεκλογική περίοδο.

Σήμερα αν δεν δράσουμε αμέσως κινδυνεύουμε να αντιμετωπίσουμε ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα, σε περίπτωση νέας θεομηνίας.

Σας έχουμε επίσης ενημερώσει ότι υπάρχουν άνθρωποι, κυρίως αγρότες, των οποίων η παραγωγή εξαφανίστηκε κάτω από τόνους λάσπη και αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης.

Επειδή πρέπει να δοθούν άμεσα απαντήσεις, σας ενημερώνουμε ότι έχουμε προγραμματίσει συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου και πριν από την ημερήσια διάταξη θα συζητηθεί το θέμα της θεομηνίας που έπληξε την Εύβοια και η ανάγκη να ληφθούν μέτρα χωρίς άλλη καθυστέρηση.

Προσκαλούμε
εσάς ή εκπροσώπους σας, στη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου στη Χαλκίδα, την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, στις 7 το βράδυ.

Είναι ανάγκη να ενημερωθεί το Νομαρχιακό Συμβούλιο, οι πλημμυρόπληκτοι Δήμοι, οι φορείς του τόπου και κυρίως οι ενδιαφερόμενοι Πολίτες και ο Ευβοϊκός Λαός για τις Κυβερνητικές αποφάσεις.

Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑΣ
Δημοφιλή σήμερα

Αποτελέσματα εκλογών Επιμελητηρίου Ευβοίας, ποιοι εκλέγονται

Αποτελέσματα εκλογών Επιμελητηρίου Ευβοίας, ποιοι εκλέγονται

10/12/2017
Σαρωτική νίκη της Βούλας Αγιοστρατίτη και οριακά αυτοδυναμία δείχνουν τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των εκλογών του Επιμελητηρίου Ευβ...
Η παιδική ταινία «Coco» 3D έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑ.ΓΙΑ movietone

Η παιδική ταινία «Coco» 3D έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑ.ΓΙΑ movietone

11/12/2017
Η παιδική ταινία «Coco» 3D έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑ.ΓΙΑ movietone μόνο την Πέμπτη 14 εώς και την Τετάρτη ...
Πρωταθλήτρια για δεύτερη συνεχή χρονιά η κόρη του Λιμενάρχη Κύμης

Πρωταθλήτρια για δεύτερη συνεχή χρονιά η κόρη του Λιμενάρχη Κύμης

13/12/2017
Πρωταθλήτρια για δεύτερη συνεχή χρονιά η κόρη του Λιμεναρχη Κύμης Αντιπλοιάρχου ΛΣ Βέτσικα Ευθυμίου, στο Πανελλήνιο Πρωτ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας