Τη δική του απάντηση με αφορμή δημοσιεύματα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης αλλά και στον ηλεκτρονικό Τύπο σχετικά με τη μη στήριξη του Δήμου Χαλκιδέων στους 40 εργαζομένους που κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα για παραμονή τους στην εργασία δίνει με επιστολή του ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης.

Η δήλωση του έχει ως εξής

«Θεωρώ λυπηρή την προσπάθεια κάποιων να κρατούν ομήρους, ανθρώπους που διεκδικούν το δικαίωμα στην εργασία και την αξιοπρέπεια. Ο Νόμος για την εργασία ορισμένου χρόνου στο Δημόσιο είναι σαφής. Σκληρός αλλά σαφής. Δεν επιτρέπεται καμία παράταση εργασίας σε συμβάσεις ορισμένου χρόνου (8μηνες) ή μετατροπή τους σε αορίστου. Αυτό άλλωστε αναγράφεται ρητά στη σύμβαση που υπογράφουν οι εργαζόμενοι.

Η κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων για να παραμείνουν κάποιοι στην εργασία τους είναι αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων. Αποτελεί όμως υποχρέωση των υπηρετούντων την Τοπική Αυτοδιοίκηση, να μην καλλιεργούν στους πολίτες φρούδες ελπίδες, στα πλαίσια  συναισθηματισμού ή πολιτικού παιχνιδιού. Κανείς δεν πρέπει να παίζει στις πλάτες των πολιτών. Ο Δήμος γνωρίζει ότι οι εργαζόμενοι που προσλαμβάνει για ορισμένο χρόνο, όσο εργατικοί και πολύτιμοι κι αν αποδείχθηκαν για την υπηρεσία, δεν μπορούν να παραμείνουν. Σαφέστατα ο Δήμος μας χρειάζεται προσωπικό, ειδικά αυτών των ειδικοτήτων.

Περισσότερο από τον καθένα, ως Δήμαρχος αυτής της πόλης, επιθυμώ την απασχόληση όλων των συμπολιτών μου. Άλλωστε οι συνεχείς και άοκνες προσπάθειές μου είναι να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για θέσεις εργασίας. Σ’ αυτό αποβλέπουν ο σχεδιασμός των έργων και η υλοποίησή τους . Στον Δήμο Χαλκιδέων είναι ήδη σε εξέλιξη η πρόσληψη 80 ατόμων με 2μηνη σύμβαση. Στη συνέχεια ο Δήμος μας θα απασχολήσει 221 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων μέσα από το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας που θα προκηρυχθεί τις επόμενες ημέρες και ήδη αποστέλλεται στο Υπ. Εσωτερικών προς έγκριση η πρόσληψη 80 ατόμων με 8μηνη σύμβαση».

Ακολουθείστε μας στο Google News