Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με την αφορμή της Πανελλήνιας ημέρας κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 2M Μαρτίου στο ΓΕΛ Βασιλικού συνάντηση του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Εύβοιας με γονείς και εκπαιδευτικούς με θέμα «Αντιμέτωποι με τη βία μέσα και έξω από το σχολείο».
Ημερίδα για τη βία έξω και μέσα στο σχολείο
Ημερίδα για τη βία έξω και μέσα στο σχολείο

Αρχικά οι καθηγήτριες του Γυμνασίου Βασιλικού κ. Χριστίνα Τζανάκου και κ. Βασιλική Μαδαρού παρουσίασαν τις δράσεις που έχει υλοποιήσει το σχολείο τους στη διάρκεια της χρονιάς με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των μαθητών τους σε φαινόμενα σχολικής βίας και εκφοβισμού. Στη συνέχεια η κ. Έλλη Στάμου, ψυχολόγος στο Χαμόγελο Του Παιδιού, μίλησε για το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού, τα αίτια και τις διαστάσεις του στον ελληνικό χώρο. Κυρίως όμως αναφέρθηκε στον τρόπο που πρέπει τόσο οι γονείς όσο και το σχολείο να παρεμβαίνουν άμεσα σε τέτοια φαινόμενα, χωρίς να τα υποτιμούν, αφού σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να λάβουν σοβαρές διαστάσεις με ανεπανόρθωτες συνέπειες για τα θύματα, αλλά και στον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπίζονται θύματα και θύτες, που χρειάζονται εξίσου την προσοχή και φροντίδα μας.

Για να εξαλειφθούν φαινόμενα βίας και εκφοβισμού μέσα και έξω από το σχολείο πρέπει οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί να στέκονται κοντά στα παιδιά, να τα βοηθούν να διαμορφώσουν αξίες και ιδανικά, να τα μάθουν να νοιάζονται για τους άλλους και να καταδικάζουν τη βία, επιλέγοντας εναλλακτικούς τρόπους για να λύνουν τις διαφορές τους.

Ιωάννα Ηλιοπούλου
Υπεύθυνη του ΣΣΝ Εύβοιας
Δημοφιλή σήμερα

Κλειστή η συρταρωτή γέφυρα Ευρίπου

Κλειστή η συρταρωτή γέφυρα Ευρίπου

17/4/2019
Ο Οργανισμός Λιμένων Νομού Εύβοιας ενημερώνει ότι η γέφυρα του Ευρίπου θα κλείσει ένα χρονικό διάστημα, για τις ανάγκες της ναυσιπλοΐας....
Φέτος το Πάσχα στηρίζουμε τα εμπορικά καταστήματα της Χαλκίδας

Φέτος το Πάσχα στηρίζουμε τα εμπορικά καταστήματα της Χαλκίδας

17/4/2019
Η δημοτική κοινότητα Χαλκίδας καλεί τους Χαλκιδέους πολίτες, ιδιαίτερα κατά την περίοδο των εορτών, να στηρίξουν όσο το δυνατό...
Πρόγραμμα Ιερών ακολουθιών Μεγάλης Εβδομάδος στην πόλη της Χαλκίδος

Πρόγραμμα Ιερών ακολουθιών Μεγάλης Εβδομάδος στην πόλη της Χαλκίδος

18/4/2019
Οι Ακολουθίες του Νυμφίου την Κυριακή των Βαΐων, Μεγ. Δευτέρα, Μεγ. Τρίτη και Μεγ. Τετάρτη θα αρχίζουν στις 19:00....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας