Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ερώτηση στους Υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών με θέμα την καταστροφή του πρωτεύοντος επαρχιακού δικτύου Χάνια Αυλωναρίου- Πλατάνα - Παραλία Κύμης κατέθεσε ο βουλευτής Ευβοίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νίκος Μαυραγάνης
Νίκος Μαυραγάνης
Νίκος Μαυραγάνης

Στις 17 Φεβρουαρίου η Εθνική Οδός Β΄ Τάξης καταστράφηκε κατά το ήμισυ, ως εικονίζεται στην κάτωθι εμφιλοχωρούμενη φωτογραφία. Η καταστροφή της Εθνικής Οδού Β΄ Τάξης απαιτεί άμεση επέμβαση επισκευής, αφού έχει ουσιαστικά καταστραφεί το ήμισυ του πλάτους της οδού, ενώ η οδός στερείται οδοφωτισμού.

Η εν λόγω Εθνική Οδός Β΄ Τάξης, ήτοι πρωτεύον επαρχιακό δίκτυο, χαρακτηρίσθηκε ως τέτοια διατης ΔΜΕΟ/6105/ε/1052/π.ε απόφασης του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 15 της 11 Φεβρουαρίου 2011, με την οποία χαρακτηρίζεται ως επαρχιακή και  η Επαρχιακή Οδός υπ’ αρ. 8 του Πρωτεύοντος Δικτύου «Χάνια Αυλωναρίου – Όριο-Οξύλιθος – Πλατάνα-Παραλία Κύμης» με αφετηρία χιλιομέτρησης τα Χάνια Αυλωναρίου».

Η ευθύνη κατασκευής, επισκευής  και συντήρησης της άνω Οδού, σύμφωνα με το άρθρο 5 παρ. 2 του ν. 3155/1955, ως ισχύει σήμερα, έχει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ως διάδοχο νομικό πρόσωπο της Νομαρχίας Ευβοίας, που επόπτευε το Ταμείο Οδοποιίας.

Πράγματι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος έχει ήδη στον τρέχοντα προϋπολογισμό της εκτελούμενη σύμβαση συντήρησης κι επισκευής του επαρχιακού δικτύου της Εύβοιας, που έχει αναλάβει η εταιρεία ΕΥΒΟΚΑΤ Α.Ε με διαθέσιμο κονδύλι 3.600.000 € .

Τις πρώτες ημέρες, που ανέκυψε το πρόβλημα, πράγματι η εργολήπτρια εταιρεία κινητοποιήθηκε για την επισκευή του τόσο κρίσιμου σημείου, αλλά αίφνης σταμάτησε κάθε ενέργεια και έτσι η Εθνική Οδός Β΄ Τάξης παραμένει έως και σήμερα αποκομμένη και εξαιρετικά επικίνδυνη για τη δημόσια ασφάλεια

ΕΡΩΤΑΣΘΕ Κύριοι Υπουργοί:

1) Τι προτίθεσθε να πράξετε, ώστε να ελέγξετε για ποιο λόγο σταμάτησε η διαδικασία επισκευής της Οδού και

2) Για ποιο λόγο έως τώρα ΔΕΝ έχει γίνει καμία ουσιαστική επισκευή;
Δημοφιλή σήμερα

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Δήμαρχος Κύμης Θεόδωρος Θεοδώρου

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Δήμαρχος Κύμης Θεόδωρος Θεοδώρου

20/3/2019
Πενθεί η Κύμη στο άκουσμα της θλιβερής είδησης του θανάτου πρώην Δημάρχου....
Ακτοπλοϊκή σύνδεση Δήμου Καρύστου με τις Κυκλάδες

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Δήμου Καρύστου με τις Κυκλάδες

20/3/2019
Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας για την σύνδεση με τα νησιά των Κυκλάδων και την Κάρυστο....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας