Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Στην Κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην παραλία της Χαλκίδας μίλησε στις 25/9, ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής στην Εύβοια.
Ο Βουλευτής Ευβοίας, Γιώργος Μαρίνος.
Ο Βουλευτής Ευβοίας, Γιώργος Μαρίνος.

Μεταξύ άλλων ο Γιώργος Μαρίνος σημείωσε: η αναμέτρηση στις εκλογές που έρχονται είναι αναμέτρηση ανάμεσα σε δύο πολιτικές, σε δύο δρόμους ανάπτυξης. Ο ένας είναι ο δρόμος που ζούμε όλα αυτά τα χρόνια, ο δρόμος που εκφράζει τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και κινείται πάνω στη γραμμή των αποφάσεων του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Είναι ο δρόμος, η πολιτική που στερεί το δικαίωμα στη δουλειά σε εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, που τους καταδικάζει στην ανεργία και στην υποαπασχόληση, σε άθλιους μισθούς και συντάξεις. Ο δρόμος των ιδιωτικοποιήσεων, η πολιτική που αντιμετωπίζει την υγεία, την πρόνοια, την παιδεία σαν εμπόρευμα. Είναι η πολιτική των ελαστικών μορφών απασχόλησης, της ενοικίασης εργαζομένων, της μείωσης των ημερών και του εισοδήματος, των προγραμμάτων STAGE της ανασφάλιστης, πολύ φτηνής εργασίας.
Καλούμε τους εργαζόμενους που ψήφισαν το προηγούμενο διάστημα τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να μην συμβιβαστούν με την αθλιότητα που καυτηριάζουν καθημερινά, να καταψηφίσουν τους υπευθύνους και να δώσουν τη μάχη μαζί με το ΚΚΕ.
Η πραγματικότητα δεν επιτρέπει αυταπάτες. Ο ένας συνεχίζει εκεί που σταμάτησε ο άλλος, εφαρμόζοντας τους αντεργατικούς αντιλαϊκούς νόμους, παίρνοντας κάθε φορά νέα αντιλαϊκά μέτρα.
Και οι δύο συνδιαμορφώνουν και υλοποιούν τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΝΑΤΟ. Και οι δύο υπηρετούν τα συμφέροντα των Βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των μεγαλεμπόρων. Γι’ αυτό είναι αρεστοί στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και στην πλουτοκρατία. Γι’ αυτό επιλέγονται από αυτές τις δυνάμεις κάθε φορά ανάλογά με τις συνθήκες.
Τώρα επιλογή είναι το ΠΑΣΟΚ, γιατί έχει μεγάλη φθορά η ΝΔ λόγω της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής. Η πλουτοκρατία εκτιμά ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να χειραγωγήσει, να κοροϊδέψει καλύτερα, πιο αποτελεσματικά, τις εργατικές – λαϊκές δυνάμεις. Να περάσει πιο καλά τα σκληρά μέτρα στις συνθήκες της κρίσης, αξιοποιώντας τις υποταγμένες πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, τα παραδομένα όργανα στο συνδικαλιστικό κίνημα των αγροτών, των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων.
Το σχέδιο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για έξοδο από την κρίση έχει ένα στόχο: Να στηρίξει το μεγάλο κεφάλαιο, να δώσει ώθηση στην κερδοφορία του για να είναι ακόμα πιο ισχυρό και επικίνδυνο στις συνθήκες της ανάκαμψης που θα ακολουθήσει. Η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές, ανεξάρτητα αν είναι της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ, θα πάρει πολύ σκληρά αντιλαϊκά μέτρα.
Πάρτε τώρα αποφάσεις. Υπάρχει και της δρόμος ανάπτυξης, υπάρχει άλλη πολιτική, η πολιτική του ΚΚΕ που εκφράζει τα λαϊκά συμφέροντα, τις λαϊκές προσδοκίες. Το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που υποστηρίζει ότι ο πλούτος ανήκει στους εργαζόμενους που τον παράγουν. Είναι το μοναδικό κόμμα που συγκρούεται με συνέπεια με τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις και τα μεγάλα συμφέροντα.
Δυνατό ΚΚΕ σημαίνει δυνατή λαϊκή αντιπολίτευση, που θα διαθέσει νέες  δυνάμεις για την οργάνωση και την κινητοποίηση των εργαζομένων, ώστε την επαύριο των εκλογών να αναπτυχθεί ένα μαζικό, μαχητικό εργατικό – λαϊκό κίνημα σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, σε κάθε γειτονιά, για να μην περάσουν τα αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα.
Δυνατό ΚΚΕ σημαίνει αποφασιστική πάλη για να πληρώσει την κρίση η πλουτοκρατία, για να διεκδικήσουν οι εργαζόμενοι αιτήματα, στόχους πάλης που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους.
Δυνατό ΚΚΕ σημαίνει συγκέντρωση και οργάνωση λαϊκών δυνάμεων για να ανοίξει ο δρόμος ανάπτυξης που υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα, το μέλλον του λαού μας, της νέας γενιάς».
Δημοφιλή σήμερα

Βαθιά σιωπή των τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις πλημμυρισμένες περιοχές της Χαλκίδας

Βαθιά σιωπή των τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις πλημμυρισμένες περιοχές της Χαλκίδας

19/4/2019
Ο πρώην Υπουργός Κώστας Μαρκόπουλος για τις πλημμυρισμένες περιοχές σ...
Δωρεά ελαστικών στον Ερυθρό Σταυρό Χαλκίδας από την εταιρεία Φ.Σταθόπουλος

Δωρεά ελαστικών στον Ερυθρό Σταυρό Χαλκίδας από την εταιρεία Φ.Σταθόπουλος

19/4/2019
Η επίσημη αντιπροσωπεία των εταιρειών Volkswagen και Audi στην Χαλκίδα, Φίλιππος Σταθόπουλος ΑΒΕΕ προσ...
Πρόγραμμα Ιερών ακολουθιών Μεγάλης Εβδομάδος στην πόλη της Χαλκίδος

Πρόγραμμα Ιερών ακολουθιών Μεγάλης Εβδομάδος στην πόλη της Χαλκίδος

18/4/2019
Οι Ακολουθίες του Νυμφίου την Κυριακή των Βαΐων, Μεγ. Δευτέρα, Μεγ. Τρίτη και Μεγ. Τετάρτη θα αρχίζουν στις 19:00....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας