Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
ΓΛΥΦΑ - ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ Δρομολόγια
Η ΚΛΙΜΑΚΑ είναι ένας κοινωνικός φορέας μη κερδοσκοπικός που παρέχει υπηρεσίες ψυχικής υγείας και δραστηριοποιείται για την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. Το μεγαλύτερο μέρος των δράσεων του φορέα στηρίζεται και εποπτεύεται από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Έχουν συμπληρωθεί ήδη πέντε χρόνια από τότε που η ΚΛΙΜΑΚΑ πιλοτικά και σε εθελοντική βάση ξεκίνησε το πρόγραμμα που αφορά στην ψυχοκοινωνική στήριξη των αστέγων της Αθήνας.
Αρχικά με streetworking διερεύνησε και κατέγραψε το φαινόμενο σε στέκια αστέγων στο Κέντρο της Αθήνας διαπιστώνοντας το μέγεθος του προβλήματος και την ανάγκη για άμεση και πολυδιάστατη αντιμετώπιση του.
Αξιοποιώντας τη βούληση για εθελοντική δράση των στελεχών της η ΚΛΙΜΑΚΑ λειτουργεί από το 2002 το Κέντρο Στήριξης Αστέγων, ως ένα πολυχώρο "στέκι πρώτης γραμμής" για τους εκατοντάδες συμπολίτες μας που διαβιούν στους δρόμους της Αθήνας. Μέσα σε ένα φιλικό περιβάλλον δίνεται η δυνατότητα για ξεκούραση, φροντίδα προσωπικής υγιεινής, ψυχολογική στήριξη, ψυχιατρική εκτίμηση, θεραπεία και παρακολούθηση (όπου απαιτείται), ιατρική φροντίδα από ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, επίλυση κοινωνικών, ασφαλιστικών ή νομικών προβλημάτων κ.λ.π. Με την ευγενική χορηγία φίλων- εθελοντών  και συνεργατών τουλάχιστον δύο φορές την βδομάδα παρέχεται δείπνο δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στις διατροφικές ανάγκες των αστέγων. 
Επίσης λειτουργεί και Ξενώνας Αστέγων τρίμηνης φιλοξενίας.  Απώτερος στόχος του Προγράμματος Στήριξης Αστέγων είναι η πολύπλευρη ενδυνάμωση των συμπολιτών μας που είναι άστεγοι έτσι ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους , να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους και έτσι να τους δοθεί η δυνατότητα να επανενταχθούν στην κοινωνία.

Παράλληλα με το Κέντρο Στήριξης Αστέγων λειτουργεί και το Εργαστήρι Ανακύκλωσης χαρτιού. Πρόκειται για μια κοινωνική επιχειρηματική δραστηριότητα που στοχεύει στην εργασιακή κινητοποίηση για την  επαγγελματική αποκατάσταση των αστέγων. Άμεσος στόχος αυτής της δραστηριότητας είναι η εξασφάλιση ενός(έστω και μικρού)  εισοδήματος που θα συμβάλλει στην αυτονομία και στην ανάπτυξη του αισθήματος αυτοεκτίμησης των απασχολουμένων του.


Φιλοσοφία και σκοπός του προγράμματος δεν είναι η προσφορά βοήθειας από φιλανθρωπική διάθεση αλλά η αντιμετώπιση του αστέγου ως ένα άτομο κοινωνικά αποκλεισμένο που στερείται βασικών και θεμελιωδών αγαθών και κυρίως ως ένα άτομο που βιώνει πολύπλευρα ψυχοκοινωνικά προβλήματα. Το ζητούμενο δεν είναι μόνο η βοήθεια  για την επίλυση άμεσων και βασικών αναγκών (διατροφή, ένδυση, στέγη, εργασία) είναι η αντιμετώπιση των πραγματικών αιτιών που οδηγούν έναν άνθρωπο στο δρόμο και στο περιθώριο. Μέσα από αυτή την οπτική η ΚΛΙΜΑΚΑ επιδιώκει την στήριξη των αστέγων διερευνώντας και αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα, όπως είναι προβλήματα ψυχικής υγείας, έξη σε ουσίες, δυσκολία στις διαπροσωπικές σχέσεις, μακροχρόνια ανεργία, απουσία οικογενειακού-υποστηρικτικού περιβάλλοντος κ.ά
Δημοφιλή σήμερα

Η Νατάσσα Μποφίλιου και το «Όμορφο Όνειρό» της έρχεται στην Χαλκίδα

Η Νατάσσα Μποφίλιου και το «Όμορφο Όνειρό» της έρχεται στην Χαλκίδα

20/7/2018
Η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Θέμης Καραμουρατίδης και ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος παρουσιάζουν αυτό το καλοκαίρι σε επιλεγμένο...
Ψαράς έπεσε νεκρός από τσιμπήματα μελλισών ύστερα από τροχαίο στην Αμάρυνθο

Ψαράς έπεσε νεκρός από τσιμπήματα μελλισών ύστερα από τροχαίο στην Αμάρυνθο

20/7/2018
Τραγική κατάληξη είχε το τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε τη Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018, στην παραλία της ...
Το μεγαλύτερο Beach Festival του Καλοκαιριού στο Νησί των Ονείρων στην Ερέτρια

Το μεγαλύτερο Beach Festival του Καλοκαιριού στο Νησί των Ονείρων στην Ερέτρια

20/7/2018
Από τις 6 έως και τις 10 Αυγούστου 2018, το Νησί των Ονείρων μετατρέπεται σε ένα μοναδικό Beac...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας