Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ενημερωτική συνάντηση για το ζήτημα της νομιμοποίησης των σταυλικών και εν γένει κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου (4 Απριλίου) στο κτήριο του ΚΕΠ στην Ερέτρια.
Γιώργος Κελαϊδίτης, Αμφιτρίτη Αλημπατέ και Νίκος Μαυραγάνης
Γιώργος Κελαϊδίτης, Αμφιτρίτη Αλημπατέ και Νίκος Μαυραγάνης

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Βουλευτής Νίκος Μαυραγάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας σε θέματα Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Κελαϊδίτης, η Δήμαρχος Ερέτριας Αμφιτρίτη Αλημπατέ με τον Αντιδήμαρχο Ανάπτυξης & Τεχνικών Έργων Γιάννη Λάμπρου, ειδικοί επιστήμονες-υπάλληλοι των συναρμοδίων Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας , ο εκπρόσωπος του τοπικού Αγροτικού Συλλόγου Πέτρος Κυριαζής και πολλοί κτηνοτρόφοι της περιοχής.

Στα όρια της επικράτειας του Δήμου Ερέτριας λειτουργούν 140 μικρές και μεγαλύτερες κτηνοτροφικές μονάδες.

Το θέμα της νομιμοποίησης των αυθαίρετων σταυλικών εγκαταστάσεων και των συνοδών καταλυμάτων των κτηνοτρόφων, αποτελεί μείζον ζήτημα για την τοπική αγροτική οικονομία, μιας και η αδειοδότησή τους θα σημάνει αυτόματη ανάκληση των όποιων εκδοθέντων διοικητικών πράξεων επιβολής προστίμου, αποβολής και κατεδάφισης και θα βάλει τέλος στα προβλήματα από τη γειτνίαση με οικιστές ενώ παράλληλα, θα αποτελεί αυστηρό προαπαιτούμενο για την εξασφάλιση των προβλεπόμενων επιδοτήσεων και αποζημιώσεων.

Οι κτηνοτρόφοι, από πλευράς τους, θέτουν ζητήματα γραφειοκρατίας, από τις αλληλεπικαλύψεις των συναρμοδίων υπηρεσιών καθώς και κόστους της διαδικασίας, που προβλέπει τοπογραφικό διάγραμμα κάλυψης, χάρτες ΓΥΣ με προσαρτημένο τον πίνακα ελαχίστων αποστάσεων από οικιστικές ζώνες και παράβολο.

Η μεγάλη τους πλειοψηφία είτε λόγω υποκειμενικών (οικονομική δυσπραγία, προβληματικοί τίτλοι ιδιοκτησίας κ.α.) είτε λόγω αντικειμενικών (απουσία καθορισμού χρήσης γης, κήρυξη εκτάσεων ως αναδασωτέων κ.α.) αιτιών, δεν έχουν προχωρήσει τη διαδικασία και δεν διαθέτουν την απαιτούμενη άδεια εγκατάστασης.

Ήδη, η παράταση της σχετικής διαδικασίας νομιμοποίησης (που έληγε στις 11 Μαρτίου) με ταυτόχρονη εξαίρεση της εφαρμογής των όποιων διοικητικών πράξεων περί αυθαιρέτων, δρομολογήθηκε. Με ανακοίνωση του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου έγινε γνωστό ότι με νομοθετική πρωτοβουλία (την οποία είχε επιδιώξει και ο παριστάμενος Βουλευτής) θα οριστεί ως νέα προθεσμία η 12η Σεπτεμβρίου 2016.

Η Δήμαρχος, με την παρουσία της στη σύσκεψη, επιβεβαίωσε ότι ο Δήμος, όπως και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας, στέκεται αρωγός σ’ αυτήν την προσπάθεια.

Κάλεσε τους κτηνοτρόφους της περιοχής να ανταποκριθούν στη διαδικασία νομιμοποίησης των αυθαιρέτων εγκαταστάσεών τους και τις συναρμόδιες Υπηρεσίες να σταθούν συμπαραστάτες, ελαχιστοποιώντας τα όποια γραφειοκρατικά προβλήματα.
Και προανήγγειλε νέα στοχευμένη σύσκεψη, με αντικείμενο τα προβλήματα που δημιουργούνται κατά την εφαρμογή της διαδικασίας και ειδικότερα, την αντιμετώπισή τους.
Δημοφιλή σήμερα

Χρήστος Παγώνης και Γιάννης Μπάκας μαζί για τον Δήμο Χαλκιδέων

Χρήστος Παγώνης και Γιάννης Μπάκας μαζί για τον Δήμο Χαλκιδέων

15/2/2019
Δήλωση συμπόρευσης από κοινού ανακοίνωσαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι για τον Δήμο Χαλκιδέων Γιάννης Μπάκας και Χρήστος Παγώνης....
Υποψήφιος Δήμαρχος Ερέτριας ο Μπάμπης Καραβάς

Υποψήφιος Δήμαρχος Ερέτριας ο Μπάμπης Καραβάς

13/2/2019
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ο Μπάμπης Καραβάς θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος Ερέτριας στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2019....
Η ταινία «LEGO η ταινία 2» μεταγλωτισμένη σε 3D, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «LEGO η ταινία 2» μεταγλωτισμένη σε 3D, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

14/2/2019
Η ταινία «LEGO η ταινία 2» μεταγλωτισμένη σε 3D, έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ mo...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας