Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Επιστολή έστειλε ο Δήμος Κηρέως προς τον Υπουργό, κ.Μπούρα και τον Περιφεριεάρχη, κ.Σκλιά, την οποία υπογράφει ο Ιωάννης Καντζούρας, λόγω της αργίας του Πρόδρομου Ενωτιάδη και αφορά σε ακύρωση πιστώσεων απο το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Στ.Ελλάδας, που προορίζονταν για το  Λιμάνι Μαντουδίου, ενώ ζητείται η ανάκληση της απόφασης.

Η επιστολή έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ, Κύριε Γενικέ,

Στις 26 Μαίου 2009 κατά την επίσκεψή σας στην Εύβοια, ανακοινώσατε τη χρηματοδότηση του Λιμένα Μαντουδίου με 5,0 εκατ. Ευρώ, από το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Στερεάς Ελλάδας. Τότε ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Παντελής Σκλιάς είχε δηλώσει μεταξύ άλλων ότι «Σήμερα (26.5.09) κάνουμε πράξη μια δέσμευση. Είναι πολύ σημαντικό ότι οι πόροι για το Ειδικό Πρόγραμμα είναι ήδη εγγεγραμμένοι στον κρατικό προϋπολογισμό, υπάρχει εγκεκριμένη Σ.Α.Ε., υπάρχουν εγκεκριμένες πιστώσεις και επομένως έργα με ώριμες ολοκληρωμένες μελέτες μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα».

Κι όμως, μόλις τέσσερις μήνες μετά, πληροφορηθήκαμε ότι πρόσφατα με νεότερη απόφασή σας αναιρέσατε τις δεσμεύσεις σας και ακυρώσατε τη χρηματοδότηση των 5,0 εκ Ευρώ για το λιμάνι του Μαντουδίου. Η έκπληξή μας έγινε μεγαλύτερη όταν μάθαμε ότι τα χρήματα αυτά, που αφορούσαν το λιμάνι Μαντουδίου, προορίζονται για έργα ανάπλασης μιας και μόνο πόλης. Αφαιρέθηκαν  δηλαδή χρήματα από ένα βασικό έργο υποδομής με αναπτυξιακή σημασία για μια ολόκληρη περιοχή, για να δοθούν σε εργασίες προβολής σε μια πόλη. Έτσι εννοείτε τον αναπτυξιακό σχεδιασμό;

Η είδηση προκάλεσε δυσφορία και οργή στους πολίτες της περιοχής μας, αφού πρόκειται για εξέλιξη άκρως αρνητική για το Νομό μας και ιδιαίτερα αντιαναπτυξιακή για τη βόρεια Εύβοια. Η χρηματοδότηση των εργασιών του λιμένα Μαντουδίου που εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ δεν φτάνουν για ολοκληρώσουν το λιμάνι. Αντίθετα με τα επιπλέον 5,0 εκ. από το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Στερεάς Ελλάδας Ευρώ, θα ολοκληρωθούν τα βασικά έργα, το λιμάνι θα καταστεί λειτουργικό και επιτέλους η Βόρεια Εύβοια να αποκτήσει έξοδο στο Αιγαίο, σύνδεση με τις βόρειες Σποράδες, ανάπτυξη ο Δήμος Κηρέως.

Κύριε Υπουργέ, Κύριε Γενικέ

Διαμαρτυρόμαστε έντονα γι’ αυτή την εξέλιξη. Διαπιστώνουμε για μια ακόμη φορά ότι αδικείται κατάφορα ο Δήμος Κηρέως.

Ζητάμε ανάκληση της Απόφασής σας και την επαναφορά των 5,0 εκατ. Ευρώ από το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Στερεάς Ελλάδας στη χρηματοδότηση του λιμένα Μαντουδίου.

Η Ελληνική Περιφέρεια, η Βόρεια Εύβοια και ο Δήμος Κηρέως έχουν ανάγκη από έργα υποδομής. Δεν δεχόμαστε άλλη αδικία εις βάρος μας. Διεκδικήσουμε αυτό που μας ανήκει, ζητάμε το αυτονόητο: χρηματοδότηση έργων υποδομής και ανάπτυξης.


 
Δημοφιλή σήμερα

Φωτιά στο Κοντοδεσπότι Ψαχνών στην Εύβοια

Φωτιά στο Κοντοδεσπότι Ψαχνών στην Εύβοια

12/8/2018
Φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στο χωριό Κοντοδεσπότι στην Εύβοια την ώρα που πνέουν πολλοί ισχυροί άνεμοι....
Η φωτιά στο Κοντοδεσπότι βρίσκεται σε ύφεση

Η φωτιά στο Κοντοδεσπότι βρίσκεται σε ύφεση

13/8/2018
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες 12 Αυγούστου 2018 και ώρα 15:23, σε δασική έκταση ανάμεσα στις περιοχές Σταυρός και Κοντοδεσπότ...
Κινητή συντονιστική μονάδα για την αντιμετώπιση της φωτιάς στο Κοντοδεσπότι

Κινητή συντονιστική μονάδα για την αντιμετώπιση της φωτιάς στο Κοντοδεσπότι

13/8/2018
Στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ μίλησε ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Φάνης Σπανός το πρωι της Δευτέρας 13 Αυγ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας