Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για το νέο σύστημα χιλιομετρικής χρέωσης των διοδίων:
ΣΥΡΙΖΑ
ΣΥΡΙΖΑ
H υπέρμετρη αύξηση των διοδίων τα τελευταία χρόνια έχει προκύψει σαν συνέπεια της πορείας ιδιωτικοποίησης των αυτοκινητοδρόμων, για γρηγορότερη απόδοση κερδών στους ιδιώτες εργολάβους.
Η λογική της χιλιομετρικής χρέωσης χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση για εισπρακτικούς λόγους ορίζοντας τέτοιο ύψος χιλιομετρικού τέλους που θα αποφέρει σημαντικά κέρδη στους ιδιώτες.
Δεν είναι δυνατόν να επιβάλλονται διόδια σε δρόμους που δεν τηρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές (δηλαδή δεν έχουν ολοκληρωθεί και δεν είναι τα χαρακτηριστικά τους όπως προβλέπουν οι κοινοτικές οδηγίες). Για όσο διάστημα επιβάλλονται διόδια, η αύξηση του χιλιομετρικού τέλους δεν πρέπει να ξεπερνά τον τιμάριθμο.
Η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο κοινωνικά άδικη και επιζήμια από τη στιγμή που δεν υπάρχουν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας εναλλακτικές υποδομές για την κάλυψη των συγκοινωνιακών αναγκών των πολιτών.
Ως ΣΥΡΙΖΑ ζητάμε για όσο διάστημα επιβάλλονται διόδια, το δημόσιο μερίδιο από τα έσοδά τους να δεσμευθεί για επενδύσεις στις δημόσιες συγκοινωνίες και το σιδηρόδρομο, όπως γίνεται ήδη σε άλλες χώρες.Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας