Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Η πρόληψη της υγείας στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων του «ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ Γ. Ν. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ». Ενδιαφέρουσες ομιλίες επιστημόνων της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

Ομιλίες για το καρκίνο στην Κύμη
Ομιλίες για το καρκίνο στην Κύμη

Τον περασμένο Ιούνιο το Ινστιτούτο Τεκμηρίωσης Πληροφόρησης και Έρευνας του καρκίνου «Γ.Ν. Παπανικολάου», σε συνεργασία με το Παράρτημα Χαλκίδας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και το Δήμο Κύμης διοργάνωσαν εξετάσεις μαστογραφίας σε 230 περίπου γυναίκες της ευρύτερης περιοχής της Κύμης, στο πλαίσιο εξόρμησης για την εξέταση γυναικών που κατοικούν σε περιοχές που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε εξεταστικά κέντρα. Οι εξετάσεις έγιναν σε χώρο του Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Κύμης από κινητή μονάδα μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.
Στις 25 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο ενδιαφέρουσες ομιλίες του Χειρουργού, Αναπληρωτή Διευθυντή Κλινικής  Μαστού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Άγιος Σάββας και Γενικού Γραμματέα της Ελληνικής Αντικαρκινικής  Εταιρείας κ. Ευάγγελου Φιλόπουλου και της Ακτινολόγου, Διευθύντριας Τμήματος Διαγνωστικής Μαστού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Άγιος Σάββας κ. Ουρανίας Αγγελάτου. Ακολούθησε συζήτηση με τις παραβρισκόμενες και η διανομή των αποτελεσμάτων των εξετάσεων. 
Ο κ. Φιλόπουλος μίλησε για την «Πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση καρκίνου του μαστού». Με λόγο απλό και κατανοητό, παρουσίασε στατιστικά στοιχεία σε σχέση με την πραγματικότητα και τους μύθους για τον καρκίνο του μαστού και επεσήμανε τους παράγοντες που συμβάλλουν στην εμφάνιση της νόσου.
«Ο ρόλος της μαστογραφίας στη διάγνωση των παθήσεων του μαστού» ήταν στο επίκεντρο της ομιλίας της κ. Αγγελάτου, η οποία παρέθεσε πλούσιο οπτικό υλικό, προκειμένου να γίνει περισσότερο κατανοητός ο ρόλος και η σπουδαιότητα της εξέτασης αυτής.
Ο Δήμος Κύμης εκπροσωπήθηκε από την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και μέλος του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Γ.Ν. Παπανικολάου κ. Αρετή Μπάτσα – Θωμά. Παραβρέθηκαν επίσης η αντιδήμαρχος κ. Ευαγγελία Βελισσαρίου και η κ. Αντέλλα Μπίλιου, μέλη του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Γ. Ν. Παπανικολάου. Την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία εκπροσώπησε η πρόεδρος του παραρτήματος Χαλκίδας κ. Έρικα Δερμιτζάκη και η γραμματέας κ. Παπαμιχαήλ. 
Το Ινστιτούτο Γ. Ν. Παπανικολάου σε συνεργασία πάντα με τον Δήμο Κύμης και κάθε αρμόδιο φορέα θα συνεχίσει την προσπάθεια για την διοργάνωση ομιλιών και εκδηλώσεων ενημέρωσης σε θέματα πρόληψης της υγείας.
Δημοφιλή σήμερα

Audi Moment: Ετοιμοπαράδοτα Audi σε μοναδικές τιμές!

Audi Moment: Ετοιμοπαράδοτα Audi σε μοναδικές τιμές!

17/10/2018
Έφτασε η στιγμή για Audi σε απίστευτη τιμή, μέχρι 31 Οκτωβρίου 2018 και για περιορισμένο αριθμό οχημάτων....
Οι γεύσεις της Στερεάς Ελλάδας στο Τελ Αβίβ

Οι γεύσεις της Στερεάς Ελλάδας στο Τελ Αβίβ

18/10/2018
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας βρέθηκε στην γιορτή αγροδιατροφής και τουρισμού που διοργάνωσαν με την ελληνική πρεσβεία στο Τελ Αβίβ και το ελληνικό γραφείο τουρισμού...
Εορτασμός του Προστάτου του Σώματος και της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας» στη Χαλκίδα

Εορτασμός του Προστάτου του Σώματος και της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας» στη Χαλκίδα

17/10/2018
H 20η Οκτωβρίου, εκτός από ημέρα εορτασμού του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας