Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Αντίθετος στο ξεκίνημα εκσκαφών για τη θεμελίωση ανεμογεννητριών στο Κάβοντορο είναι ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Νότιας Καρυστίας.
Ξεκίνησε εκσκαφές για τη θεμελίωση ανεμογεννητριών στο Καβοντόρο η εταιρεία ENEL
Ξεκίνησε εκσκαφές για τη θεμελίωση ανεμογεννητριών στο Καβοντόρο η εταιρεία ENEL

Η εταιρεία ΕΝΕL ξεκίνησε εκσκαφές για τη θεμελίωση ανεμογεννητριών στον Καβοντόρο στις θέσεις  Κερασιά, Μηλιά και στον Πλατανιστό. Οι όγκοι χώματος και πέτρας που έχουν εκσκαφεί  μέχρι τώρα για δύο ανεμογεννήτριες προϊδέαζουν ποια θα είναι η εικόνα  όταν προχωρήσουν οι εκσκαφές για  συνολικά 79 ανεμογεννήτριες που έχει άδεια εγκατάστασης η παραπάνω εταιρεία. Για την πρόσβαση των μηχανημάτων έχει γίνει διαπλάτυνση υφισταμένων οδών αλλά  διανοίγονται και νέοι δρόμοι. Από πλευράς Δήμου Καρύστου και των ντόπιων κατοίκων δεν φαίνεται να  υπάρχει κάποια αντίδραση. Μερικές από τις πιο άμεσες επιπτώσεις που θα έπρεπε να προβληματίσουν είναι οι αναμενόμενες διαβρώσεις εδαφών και  η αλλαγή της ροής των επιφανειακών υδάτων με πιθανό κίνδυνο να επηρεαστούν οι πηγές υδροληψίας. Μαθαίνουμε επίσης ότι ντόπιοι κάτοικοι που γειτνιάζουν σε ανεμογεννήτριες διαμαρτύρονται ότι έχουν χάσει τον ύπνο τους.

Ο Σύλλογος έχει ζητήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος την αναστολή των έργων προκειμένου να εξεταστεί η νομιμότητα των αδειοδοτήσεων που έχουν δοθεί κατά παράβαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας σύμφωνα με την προειδοποιητική επιστολή της Ευρ. Επιτροπής.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας