Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο βουλευτής Νίκος Μαυραγάνης συναντήθηκε με τον κ. Chainarong Indharameesup με σκοπό της συνάντησης την ενημέρωση για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα.
Νίκος Μαυραγάνης και Chainarong Indharameesup
Νίκος Μαυραγάνης και Chainarong Indharameesup

Ο Νίκος Μαυραγάνης παρέστη με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, ΔημόσιαςΤάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής των Ελλήνων, ενώ ο Chainarong Indharameesup ως μέλος της Επιτροπής Ανάπτυξης του Δημόσιου Τομέα της Ταϊλάνδης.

Στα βασικά σημεία της τοποθέτησης του ο Νίκος Μαυραγάνης ανέφερε ότι η κρίση που έπληξε την Ελλάδα, είναι μια κρίση που μετετράπη από κρίση χρέους, που πράγματι ήταν υψηλό, σε κρίση δανεισμού. Το χρέος αυτό, εν πολλοίς, είναι ένα χρέος που είχε ήδη πληρωθεί και έδωσε ως παράδειγμα ένα από τα δάνεια που έλαβε η Ελλάδα το 2001 και το οποίο ήταν 1,3 δισ. Ευρώ το οποίο εγγράφηκε στον προϋπολογισμό της Ελλάδας το 2010, στο ποσό των 21 δισ. ευρώ, δηλ. με ετήσιο επιτόκιο 88%. Το 70% του ελληνικού χρέους, όπως αποτιμάται σήμερα, αφορά τόκους, δηλαδή το μέγιστο μέρος έχει αποπληρωθεί. Για να εξυπηρετηθεί, σύμφωνά με τις επιταγές των δανειστών, τις οποίες ακολούθησαν πιστά οι προηγούμενες κυβερνήσεις, δημιουργήθηκε μια τεράστια ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα.Η ανεργία έφτασε περίπου στο 30%. Το κάθε νοικοκυριό έχασε 50% από το εισόδημά του. Το ακαθάριστο εθνικό προϊόν έπεσε κατά 30% . Άρα η συνταγή που μας πρότειναν διέλυσε την οικονομία.

Αναφέρθηκε επίσης στα δημόσια έργα που έγιναν στην Ελλάδα από ξένες εταιρείες, που σήμερα ελέγχουν τα άσχημα οικονομικά της χώρας, οι οποίες πληρώθηκαν 2 ή 3 φορές πάνω από το μέσο όρο κόστους αντίστοιχων έργων σε  άλλες χώρες. Για να πληρωθούν βεβαίως, η Ελλάδα δανείστηκε χρήματα.

Ο Ν. Μαυραγάνης ενημέρωσε επίσης ότι από τους δανειστές μας ζητήθηκε και ζητείται ακόμα η ιδιωτικοποίηση πολλών οργανισμών που διαθέτει το ελληνικό δημόσιο έναντι οποιασδήποτε τιμής.  Ανέφερε χαρακτηριστικά το παράδειγμα της Δ.Ε.Η. που διαθέτει μεγάλα αποθέματα λιγνιτών, έναντι του ποσού των 2 δισ. ευρώ, που αυτό είναι ένα υποπολλαπλάσιο ακόμα και αυτής καθαυτής της ποσότητας των αποθεμάτων. Άλλοι τομείς διαλύθηκαν τελείως, όπως το Ινστιτούτο Γεωλογικών Μελετών στην Ελλάδα, το οποίο διέθετε όλους τους χάρτες και μελέτες των ορυκτών της χώρας.

Ζητήθηκε από τους δανειστές η μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων με τη δικαιολογία ότι ήταν υπεράριθμοι, ενώ ο μέσος όρος ήταν όπως και στην Ευρώπη. Ζητήθηκε λοιπόν, άμεσα η απόλυση πολλών δημοσίων υπαλλήλων.
Δημοφιλή σήμερα

Χρήστος Παγώνης και Γιάννης Μπάκας μαζί για τον Δήμο Χαλκιδέων

Χρήστος Παγώνης και Γιάννης Μπάκας μαζί για τον Δήμο Χαλκιδέων

15/2/2019
Δήλωση συμπόρευσης από κοινού ανακοίνωσαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι για τον Δήμο Χαλκιδέων Γιάννης Μπάκας και Χρήστος Παγώνης....
Υποψήφιος Δήμαρχος Ερέτριας ο Μπάμπης Καραβάς

Υποψήφιος Δήμαρχος Ερέτριας ο Μπάμπης Καραβάς

13/2/2019
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ο Μπάμπης Καραβάς θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος Ερέτριας στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2019....
Η ταινία «LEGO η ταινία 2» μεταγλωτισμένη σε 3D, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «LEGO η ταινία 2» μεταγλωτισμένη σε 3D, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

14/2/2019
Η ταινία «LEGO η ταινία 2» μεταγλωτισμένη σε 3D, έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ mo...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας