Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Το Σάββατο 9 Μαΐου ο Γιώργος Ακριώτης επισκέφτηκε την Ιστιαία και είχε συνάντηση με φορείς και κατοίκους της περιοχής.
Γιώργος Ακριώτης
Γιώργος Ακριώτης
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του διαπιστώθηκαν προβλήματα και ελλείψεις στο λιμάνι των Ωρεών και στο Κέντρο Υγείας για τις οποίες γίνονται κινήσεις για την αντιμετώπισή τους. Επίσης επισκέφτηκε και τον ΧΥΤΑ Ιστιαίας.

Ειδικότερα, το ιστορικό λιμάνι, που χρησιμεύει και ως μαρίνα, είναι μεγάλης σημασίας για την οικονομία της περιοχής, αλλά δεν φαίνεται να έχει τη φροντίδα της Πολιτείας ούτε για τα απολύτως αναγκαία. Η κατάσταση φαίνεται μάλιστα να έχει επιδεινωθεί ραγδαία μετά την εφαρμογή του Προεδρικού διατάγματος 81, της 29ης Μαΐου 2014, με βάση το οποίο πραγματοποιήθηκε μνημονιακού χαρακτήρα συγχώνευση λιμενικών σταθμών πανελλαδικά.

Σε κάθε περίπτωση, επειδή η τουριστική περίοδος έχει ξεκινήσει ήδη και πρέπει να ανταποκριθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις ήδη διαμορφωμένες συνθήκες, οι κάτοικοι μετέφεραν τα ακόλουθα ζητήματα για άμεση επίλυση:

  • Ενίσχυση των συστημάτων παροχής νερού και ρεύματος. Πρόκειται για ανταποδοτικές υπηρεσίες, για τις οποίες οι καταναλωτές πληρώνουν.
  • Αύξηση των ημερών λειτουργίας του Λιμενικού Ταμείου για να διασφαλιστούν τα έσοδα του Ελληνικού Δημοσίου.
  • Τοποθέτηση αποχωρητηρίων και καθαρισμός της περιοχής.
  • Τοποθέτηση μια ενημερωτικής ταμπέλας με τα αναγκαία τηλέφωνα στις βασικές γλώσσες.
  • Λειτουργία ΑΤΜ από τραπεζικό φορέα.
  • Επαρκής αστυνόμευση.

Ο Γ. Ακριώτης ενημέρωσε τον ΟΛΝΕ και τη Δευτέρα 11/5 πραγματοποίησε συνάντηση, όπου ο ΟΛΝΕ εξέφρασε τη βούλησή του να προχωρήσει άμεσα στην επίλυση όσων από αυτά τα ζητήματα εμπίπτουν της δικαιοδοσίας του. Επιπλέον, ο βουλευτής ενημερώθηκε ότι προγραμματίζεται και διαμόρφωση του λιμένα στον Αγιόκαμπο.

Αντίστοιχα, για τις ελλείψεις του Κέντρου Υγείας, κυρίως σε απολύτως αναγκαία αναλώσιμα, ελλείψεις που προκύπτουν από το διοικητικό χάος και την οικονομική στενότητα που συνεπάγεται η υπαγωγή των ΚΥ στην Περιφέρεια, με απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης, ο Γ. Ακριώτης πραγματοποίησε συνάντηση με τον Διοικητή του νοσοκομείου Χαλκίδας. Σε μια περίοδο που ο πληθυσμός της περιοχής αυξάνεται δραματικά με την παρουσία παραθεριστών, οφείλουμε να αξιοποιήσουμε κάθε διαθέσιμο μέσο για την επαρκή λειτουργία των ΚΥ, αλλά και να ξεπεράσουμε τα γραφειοκρατικά εμπόδια με σχετική τροπολογία την οποία και θα ετοιμάσουμε.
Δημοφιλή σήμερα

Κλειστή η συρταρωτή γέφυρα Ευρίπου

Κλειστή η συρταρωτή γέφυρα Ευρίπου

17/4/2019
Ο Οργανισμός Λιμένων Νομού Εύβοιας ενημερώνει ότι η γέφυρα του Ευρίπου θα κλείσει ένα χρονικό διάστημα, για τις ανάγκες της ναυσιπλοΐας....
Φέτος το Πάσχα στηρίζουμε τα εμπορικά καταστήματα της Χαλκίδας

Φέτος το Πάσχα στηρίζουμε τα εμπορικά καταστήματα της Χαλκίδας

17/4/2019
Η δημοτική κοινότητα Χαλκίδας καλεί τους Χαλκιδέους πολίτες, ιδιαίτερα κατά την περίοδο των εορτών, να στηρίξουν όσο το δυνατό...
Πρόγραμμα Ιερών ακολουθιών Μεγάλης Εβδομάδος στην πόλη της Χαλκίδος

Πρόγραμμα Ιερών ακολουθιών Μεγάλης Εβδομάδος στην πόλη της Χαλκίδος

18/4/2019
Οι Ακολουθίες του Νυμφίου την Κυριακή των Βαΐων, Μεγ. Δευτέρα, Μεγ. Τρίτη και Μεγ. Τετάρτη θα αρχίζουν στις 19:00....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας