Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ορκίστηκε πρωθυπουργός, ο Γ. Παπανδρέου ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς και η νέα κυβέρνηση.
Πρωθυπουργός ορκίστηκε ο Γ.Παπανδρέου ενώπιον Κ.Παπούλια
Πρωθυπουργός ορκίστηκε ο Γ.Παπανδρέου ενώπιον Κ.Παπούλια

Ορκίστηκε πρωθυπουργός ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας ο Γιώργος Παπανδρέου. Εν τω μεταξύ, εντείνονται οι διαβουλεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης, που αναμένεται να ανακοινωθεί το απόγευμα της Τρίτης.

Σήμερα, ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση, με την αλλαγμένη της δομή, όπως προβλέπουν τα Προεδρικά Διατάγματα που είναι ήδη έτοιμα. Επιπλέον αναλαμβάνει δουλειά και το στενό επιτελείο του νέου πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου, που θα έχει συντονιστικό ρόλο. Αυτήν την ώρα, πραγματοποιείται η πανηγυρική συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στη Βουλή, κατά την οποία ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου θα δώσει τις κατευθύνσεις για την υλοποίηση των στόχων της νέας κυβέρνησης. Θα ακολουθήσουν οι τελετές παράδοσης - παραλαβής των υπουργικών χαρτοφυλακίων.

Η τελετή της ορκωμοσίας, πραγματοποιήθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, λίγα λεπτά μετά τις 11:00 το πρωί της Τετάρτης.

Το πρωτόκολλο ορκωμοσίας υπέγραψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου -και ως υπουργός Εξωτερικών.

Πρώτος από τα μέλη της νέας κυβέρνησης υπέγραψε -όρθιος- ο αντιπρόεδρος Θόδωρος Πάγκαλος και ακολούθησαν ο πρώτος τη τάξει υπουργός Εσωτερικών Γ.Ραγκούσης και ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου για να ακολουθήσουν οι υπόλοιποι υπουργοί και υφυπουργοί.

Εν συνεχεία θα ακολουθήσουν οι τελετές παράδοσης - παραλαβής των υπουργικών χαρτοφυλακίων.

Διεργασίες για τη νέα κυβέρνηση

Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα, ως αργά το βράδυ της Δευτέρας ο Γ.Παπανδρέου είχε αλλεπάλληλες συναντήσεις στην Ιπποκράτους, στη Βουλή και στο Καστρί με τους στενούς συνεργάτες του, Γ.Ραγκούση, Γ.Παπακωνσταντίνου, Ν.Αθανασάκη και Ρεγγίνα Βάρτζελη για τη δομή και τη σύνθεση της νές κυβέρνησης.

Ο Γ.Παπανδρέου με την ιδιότητα του πρωθυπουργού θα υπογράψει τα Προεδρικά Διατάγματα ίδρυσης των νέων υπουργείων, ώστε την Τετάρτη να ορκιστεί η νέα κυβέρνηση. Διαφορετικά θα έπρεπε να ορκιστούν οι νέοι υπουργοί και έπειτα να ορκιστούν ξανά στα νέα τους καθήκοντα.

Όλοι οι άνθρωποι του πρωθυπουργού

Από το μεσημέρι της Τετάρτης τίθεται σε εφαρμογή το νέο μοντέλο διακυβέρνησης που έχει εξαγγείλει ο Γ.Παπανδρέου.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα Το Βήμα, στον πυρήνα της νέας κυβερνητικής διάρθρωσης βρίσκεται το πρωθυπουργικό γραφείο, το οποίο, όπως έχει περιγραφεί, θα ασκεί συντονιστικό και εποπτικό ρόλο, με ιδιαίτερη έμφαση στην παρακολούθηση και υποστήριξη του κυβερνητικού έργου, καθώς και στην τήρηση των κανόνων διαφάνειας και νομιμότητας.

Στο γραφείο του Πρωθυπουργού θα λειτουργούν τα εξής γραφεία:

- Σχεδιασμού Στρατηγικής, με βασικό αντικείμενο την επεξεργασία προτάσεων των στρατηγικών στόχων της κυβέρνησης.
- Διπλωματικό Γραφείο, για την παρακολούθηση των θεμάτων εξωτερικής πολιτικής.
- Οικονομικό Γραφείο, με θέμα την παρακολούθηση των αντίστοιχων θεμάτων.
- Γραφείο για θέματα Ποιότητας Ζωής, Γραφείο Κοινωνικού Διαλόγου και Επικοινωνίας και Γραφείο Οργάνωσης και Διοίκησης, με έξι επί μέρους τμήματα: Διοίκησης, Σχέσεων με τους πολίτες, Γραμματείας, Τύπου, Δημοσίων Σχέσεων και Ασφαλείας.

Σε συνδυασμό με όλα τα παραπάνω και με απευθείας υπαγωγή στον πρωθυπουργό, προβλέπονται δέκα θέσεις ειδικών συμβούλων.

Πηγή: www.in.gr
Δημοφιλή σήμερα

Ακόμη τέσσερα άτομα στην παράταξη του Χρήστου Παγώνη

Ακόμη τέσσερα άτομα στην παράταξη του Χρήστου Παγώνη

21/1/2019
Ο νυν και υποψήφιος Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, ανακοίνωσε ακόμη τέσσερα άτομα για την στελέχωση του ψηφοδελτίου του....
Ο Χρήστος Παγώνης θα παρουσιάσει τον συνδυασμό του «Γέφυρα προόδου και ελπίδας»

Ο Χρήστος Παγώνης θα παρουσιάσει τον συνδυασμό του «Γέφυρα προόδου και ελπίδας»

17/1/2019
Ο νυν δήμαρχος Χαλκιδέων και υποψήφιος δήμαρχος στις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου 2019 Χρήσ...
Δύο ακόμη άτομα ανακοίνωσε ο Φάνης Σπανός

Δύο ακόμη άτομα ανακοίνωσε ο Φάνης Σπανός

21/1/2019
Ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας και υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ανακοίνωσε ακόμη δύο άτομα για το ψηφοδέλτιο του....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας