Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Επιστολή απέστειλαν πριν από λίγα 24ώρα, 11 σύμβουλοι της πλειοψηφίας στον Δήμαρχο Μαντουδίου - Λίμνης - Αγ. Άννας Χρήστο Καλυβιώτη.
Οι παραιτηθέντες Κωνσταντίνος Παναγιώτου και Κωνσταντίνος Γιαννιός
Οι παραιτηθέντες Κωνσταντίνος Παναγιώτου και Κωνσταντίνος Γιαννιός

Στην επιστολή τους τον κατηγορούν για συγκεντρωτισμό, αναποτελεσματικότητα, αποξένωση και γραφειοκρατία.

Τέσσερις από τους 11 λίγες ώρες, πριν τη σύνταξη της επιστολής παραιτήθηκαν από τις θέσεις που κατείχαν στο Δήμο, πρόκειται για τους κ.κ Κωνσταντίνο Παναγιώτου – πρώην Αντιδήμαρχος Νηλέα - Παναγιώτη Αρβανίτη – πρώην Αντιδήμαρχος Κηρέως - Κωνσταντίνος Γιαννιός – πρώην Πρόεδρος Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης – και ο Ιωάννης Δανέλης – πρώην Αντιπρόεδρος Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης.

Παραθέτουμε αναλυτικά την επιστολή των 11 Συμβούλων (πηγή Ελεύθερο Βήμα).

Εμείς οι δημοτικοί σύμβουλοι μετά από εννέα μήνες λειτουργίας και προσπάθειας συνεργασίας μαζί σου, διαπιστώνουμε πλέον ότι:

Α) Το ύφος Διοίκησής σου συστηματικά, απαξιώνει τους θεσμούς και πρόσωπα και γίνεται ανασταλτικός παράγοντας, ακόμα και στοιχειώδους συνεργασίας, η οποία περιορίζεται, σε υπηρεσιακά σημειώματα με τη μορφή τελεσίγραφου.

Β) Ο τρόπος Διοίκησής σου είναι συγκεντρωτικός, που έχει σαν αποτέλεσμα τη γραφειοκρατία, την αναποτελεσματικότητα και την αποξένωση από τους συνεργάτες και τους πολίτες του Δήμου μας.
Εμείς όλοι, που αγωνιστήκαμε, να σε εκλέξουμε Δήμαρχο, δηλώνουμε ότι δεν μπορούμε να συνεργαστούμε μαζί σου και είναι στη δική σου κρίση, προκειμένου να μην βρεθούμε σε διοικητικό αδιέξοδο, να επιλέξεις τι θα κάνεις για το καλό του Δήμου μας.

5 Ιουνίου 2015

οι υπογράφοντες Δημοτικοί Σύμβουλοι

1. Γιαννιός Κωνσταντίνος (Πρόεδρος Ύδρευσης Αποχέτευσης)
2.Χατζης Ανδρέας
3. Παναγιώτου Κωνσταντίνος Αντιδήμαρχος Νηλέα
4.Τάρλας Κυριάκος
5. Σκομπρής Νικόλαος
6 Δανέλης Ιωά'νωης (Αντιττρόεδρος Ύδρευσης Αποχέτευσης)
7 Αρβανίτης Παναγιώτης Αντιδήμαρχος Κηρέα
8 Αλατζάς Ευάγγελος
9. Βουλγαρης Αναστάσιος
10.Κουκουρίκος Ηλίας
11 .Κουτσουράς Σταύρος

Διαβάζοντας  την επιστολή προκαλεί εντύπωση ο τρόπος σύνταξής της. Οι 11 απευθύνονται στον κ. Καλυβιώτη σε δεύτερο πρόσωπο, επισημαίνοντας ευθέως πως αυτοί τον εξέλεξαν Δήμαρχο, ενώ δεν γίνεται σαφές αν θα παραμείνουν στην παράταξη ή θα ανεξαρτοποιηθούν ή θα παραιτηθούν.

Επίσης με αυτή την επιστολή φαίνεται πως καλούν τον Δήμαρχο να παραιτηθεί.

Αξίζει να σημειώσουμε, πως οι υπογράφοντες στην πλειοψηφία τους προέρχονται από την Ενότητα Κηρέως, στο σύνολό τους και οι 11 είναι δοκιμασμένοι, παλαίμαχοι αυτοδιοικητικοί, που επί σειρά ετών έχουν συμμετάσχει σε άπειρες εκλογικές αναμετρήσεις καταλαμβάνοντας μάλιστα και υψηλά αξιώματα.

Πρόκειται για χορτασμένους από την εξουσία ανθρώπους, έμπειρους γνώστες των τοπικών θεμάτων αλλά σύμφωνα με πληροφορίες αυτή η κίνησή τους, να αποστατήσουν κατά του Δημάρχου, έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και αρνητικά σχόλια στην τοπική κοινωνία.

Δεν αποτελεί πλέον μυστικό το γεγονός, ότι από τους πρώτους μήνες της νέας θητείας δεν είχαν λείψει τα παρατράγουδα στη συμπολίτευση και η έλλειψη επικοινωνίας.

Νέος Αντιδήμαρχος Κηρέως  ορίστηκε ο Ιωάννης Χαλιούλιας (με αντιμισθία για το υπόλοιπο διάστημα της θητείας).

Έκπληξη προκαλεί ο νέος Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Νηλέως (με αντιμισθία για το υπόλοιπο διάστημα της θητείας), ο οποίος είναι ένας από τους 11 που δήλωσαν ότι δεν μπορούν να συνεργαστούν με τον κύριο Καλυβιώτη, πρόκειται για τον κ. Σταύρο Κουτσουρά.

Η επιλογή του έγινε γνώστη το Σάββατο 6/6 μια μέρα μετά την επιστολή των 11. Όσον αφορά στις  παραιτήσεις των κυρίων Γιαννιού και Δανέλη από την Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης  εκκρεμεί η αποδοχή τους από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Το Eviaportal ζήτησε και την τοποθέτηση του Δημάρχου ο οποίος, επί του παρόντος δεν θέλησε να προχωρήσει σε κάποια δήλωση.

Εν αναμονή των ραγδαίων εξελίξεων στους αυτοδιοικητικούς κόλπους Μαντουδίου - Λίμνης- Αγ. Άννας.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας