Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Τη δυνατότητα στην εθνικής - στρατηγικής σημασίας εταιρεία ΛΑΡΚΟ Α.Ε. να τύχει ειδικής μεταχείρισης στο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας που αποτελεί το 30% του συνολικού κόστος παραγωγής της έδωσε μετά από ερώτηση του Νίκου Μαυραγάνη ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης.
ΛΑΡΚΟ
ΛΑΡΚΟ

Ο Βουλευτής Εύβοιας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Νίκος Μαυραγάνης είχε καταθέσει στις 25/5/2015 επίκαιρη ερώτηση στον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Π. Λαφαζάνη, με την οποία ζητούσε να υπάρξει ρύθμιση που να δίνει τη δυνατότητα στην εθνικής -  στρατηγικής σημασίας εταιρεία ΛΑΡΚΟ Α.Ε. να τύχει ειδικής μεταχείρισης στο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας που αποτελεί το 30% του συνολικού κόστος παραγωγής της. Αντίστοιχη ρύθμιση είχε προβλεφθεί για την εταιρεία «Αλουμίνιον της Ελλάδος».

Κατά τη συζήτηση της ερώτησης στις 12/6/2015 ο αρμόδιος Υπουργός συμφωνώντας με τον βουλευτή διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις τον δημόσιο βιομηχανικό γίγαντα που είναι η ΛΑΡΚΟ διασφαλίζοντας παράλληλα τα συμφέροντα του ενεργειακού γίγαντα της χώρας που είναι η ΔΕΗ και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι Διοικήσεις των δυο εταιρειών θα συνεργαστούν προς την κατεύθυνση της λύσης των ζητημάτων μεταξύ των δυο εταιρειών με τον καλύτερο τρόπο.

Μετά από αυτά το Διοικητικό Συμβούλιο  Δ.Ε.Η. σε συνεδρίασή του στις 16/6/2105 αποφάσισε α) την παραπομπή των διαφορών των δυο εταιρειών, σχετικά με την τιμή προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας για τα έτη 2010 έως 2013, σε Διαιτησία και β) την υπογραφή σύμβασης προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στην ΛΑΡΚΟ για τα έτη 2014-2015 με έκπτωση.

Ο Νίκος Μαυραγάνης θεωρεί θετικότατη την εξέλιξη αυτή και πιστεύει ότι δημιουργούνται προϋποθέσεις για να μπορέσει η ΛΑΡΚΟ να συνεχίσει την σημαντική συνεισφορά της στην πραγματική οικονομία των περιοχών που διαθέτει εγκαταστάσεις, προσφέροντας μεταξύ άλλων θέσεις εργασίας, αλλά και συμβάλλοντας στην εθνική οικονομία με ενίσχυση των δημοσίων εσόδων και συνεισφορά στο εμπορικό ισοζύγιο και στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, λαμβανομένου υπόψη και του εξαγωγικού χαρακτήρα της.
Δημοφιλή σήμερα

To 1ο «Chalkida Street Food Festival» είναι γεγονός!

To 1ο «Chalkida Street Food Festival» είναι γεγονός!

19/2/2019
Η μεγαλύτερη γιορτή φαγητού έρχεται για πρώτη φορά στην πόλη της Χαλκίδας από την Παρασκευή 3 έως και την Κυριακή 5 Μαΐου 2019 μπροστά στο Κόκκινο...
Επιδείνωση του καιρού με ψύχος και χιόνια στην Εύβοια από το Σάββατο

Επιδείνωση του καιρού με ψύχος και χιόνια στην Εύβοια από το Σάββατο

19/2/2019
Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία νέο κύμα κακοκαιρίας, με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας θα επικρατήσει το Σα...
Κόπηκε στα δύο το χωριό Μακρυχώρι του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

Κόπηκε στα δύο το χωριό Μακρυχώρι του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

18/2/2019
Διακοπή κυκλοφορίας στο δρόμο Μακρυχωρίου-Μανίκια για λόγους ασφαλείας....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας