Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Συζητήθηκε η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Ευβοίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νίκου Μαυραγάνη για την επαναλειτουργία της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης.
Νίκος Μαυραγάνης
Νίκος Μαυραγάνης

Ο Βουλευτής Εύβοιας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Νίκος Μαυραγάνης είχε καταθέσει στις 29/5/2015 επίκαιρη ερώτηση στον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας Κ. Ήσυχο σχετικά με το εργοστάσιο αμυντικής βιομηχανίας «Ηλεκτρομηχανική Κύμης» με την οποία ζητούσε από τον Αναπληρωτή Υπουργό 1) Να καταρτιστεί ένα βιώσιμο, λειτουργικό, εξωστρεφές επιχειρησιακό πλάνο της εταιρείας 2) Να επιτευχθεί η άμεση επαναλειτουργία του εργοστασίου, η οποία κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη και αναγκαία για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την ευημερία της περιοχής της Κύμης  που πλήττεται με ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά ανεργίας και 3) Να αξιοποιηθεί αυτή η στρατιωτική βιομηχανία από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Κατά τη συζήτηση ο βουλευτής τόνισε ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις απαξίωσαν την εταιρεία παρά το γεγονός ότι αυτή μπορούσε να καλύπτει ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και θα μπορούσε ακόμα να παρουσιάσει και εξαγωγική δραστηριότητα και ρώτησε τι θα πράξει το Υπουργείο και ο Αναπληρωτής Υπουργός προσωπικά για την πλήρη επαναλειτουργία του εργοστασίου.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός συμφώνησε ότι η εταιρεία είχε οδηγηθεί στην απαξίωση, την περιθωριοποίηση και το αφανισμό και απάντησε ότι το πρώτο βήμα έγινε με την παύση της ειδικής εκκαθάρισης της εταιρείας και ότι αυτή τη στιγμή γίνεται μελέτη για την αποτύπωση των δυνατοτήτων της εταιρείας και κατάρτισης ενός νέου επιχειρησιακού σχεδίου με στόχο την παραγωγική ανασυγκρότησή της και την οικονομική εξυγίανσή της για να στηριχθεί και η περιοχή της Κύμης, πρόβαλλε όμως ζητήματα νομικά που έχουν σχέση με την εθνική νομοθεσία και την ευρωπαϊκή νομολογία τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Ο Νίκος Μαυραγάνης επεσήμανε στον υπουργό ότι και η εθνική νομοθεσία αλλά και η Συνθήκη των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων δίνει το δικαίωμα στο κάθε κράτος-μέλος να δημιουργεί βιομηχανία για τη θωράκιση της ασφάλειάς του. Έδωσε ως παράδειγμα της δυνατότητας άμεσης παραγωγής τα αλεξίσφαιρα γιλέκα της Ελληνικής Αστυνομίας. Τέλος ζήτησε την επιτάχυνση των διαδικασιών ώστε να υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα προς την κατεύθυνση της πλήρους παραγωγικής λειτουργίας του εργοστασίου.
Δημοφιλή σήμερα

Εορτασμός 25ης Μαρτίου και Μαθητική Παρέλαση 2019 στην Χαλκίδα

Εορτασμός 25ης Μαρτίου και Μαθητική Παρέλαση 2019 στην Χαλκίδα

25/3/2019
Σε μία ηλιόλουστη Χαλκίδα και με πλήθος κόσμου ολοκληρώθηκαν οι εορτασμοί για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στην Χαλκίδα, 186 χ...
Γιάννης Τζαβάρας - Βιογραφικό

Γιάννης Τζαβάρας - Βιογραφικό

24/3/2019
Ο Γιάννης Τζαβάρας είναι 42 ετών και κατοικεί στη Χαλκίδα. Είναι Τεχνολόγος Γεωπονίας ζωικής παραγωγής, εργαζόμενος στις επιχειρήσεις συμφερόντων Ζούρα....
Εκδήλωση του υποψήφιου Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μουζάλα στην Χαλκίδα

Εκδήλωση του υποψήφιου Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μουζάλα στην Χαλκίδα

22/3/2019
Την Τρίτη 26 Μαρτίου 2019, θα επισκεφτεί την Χαλκίδα ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μουζ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας