Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Coffee Island - Χαλκίδα
Με πρωτοβουλία Βουλευτή και εισηγητή του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας Ανάπτυξης ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Πιπεργιά, οι βουλευτές Δημήτρης Πιπεργιάς, Βασίλης Κεγκέρογλου, Αλέξανδρος Ακριβάκης, Βασίλης Τόγιας Ροδούλα Ζήση, και Χρήστος Πρωτόπαπας, κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή, προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, σχετικά με το αίτημα της "Αλουμίνιον της Ελλάδος" για την παράταση της προνομιακής σύμβασης παροχής ηλεκτρικής Ενέργειας από τη ΔΕΗ. Στην ερώτησή τους οι βουλευτές καλούν την κυβέρνηση να απαντήσει πως προτίθεται να αντιμετωπίσει το αίτημα της "Αλουμίνιον της Ελλάδος" για την ανανέωση της σύμβασης. Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:
"Με την υπ. αριθμ. 2558/26.09.05 ερώτηση, που απευθύναμε στους υπουργούς Ανάπτυξης και Οικονομίας και Οικονομικών, θέταμε το ερώτημα αν είναι στις προθέσεις της Κυβέρνησης να υιοθετήσει το αίτημα της "Αλουμίνιον της Ελλάδος" να παραταθεί η προνομιακή σύμβαση με την οποία προμηθεύεται ηλεκτρική ενέργεια από την ΔΕΗ.
Στην υπ αρίθμ. 17953/27-9-2005 απάντηση του Υπουργού Ανάπτυξης, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι: "Η Διοίκηση της εταιρίας (σ.σ. της ΔΕΗ) είναι η μόνη αρμόδια για να αποφασίσει την τιμολογιακή πολιτική για τους μεγάλους καταναλωτές της μέσα στο πλαίσιο της νέας απελευθερωμένης αγοράς ηλεκτρισμού".
Όταν όμως ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Δημήτριος Μανιατάκης, μεσούσης της πρόσφατης κακοκαιρίας και ενώ πολλές περιοχές της χώρας ήταν βυθισμένες στο σκοτάδι, ζήτησε αύξηση των τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος, μπροστά στην γενική κατακραυγή, ο Υπουργός Ανάπτυξης, δήλωνε ότι η Κυβέρνηση είναι αυτή που θα αποφασίσει για τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος.
Με προχθεσινές δηλώσεις τους, οι ιδιοκτήτες της "Αλουμίνιον της Ελλάδος", έθεσαν εκ νέου το θέμα της τιμολόγησης του ηλεκτρικού ρεύματος προτείνοντας τη λύση του ειδικού τιμολογίου και κάλεσαν την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της σε ενδεχόμενα προβλήματα στη λειτουργία της επιχείρησης σε περίπτωση που δεν συμφωνήσει η ΔΕΗ για παράταση της σύμβασης του ειδικού τιμολογίου.
Η κυβέρνηση, όμως, παρά τα προβλήματα που δημιουργούνται τόσο για την προοπτική της "Αλουμίνιον της Ελλάδος", όσο και στα οικονομικά αποτελέσματα της ΔΕΗ, από την παράταση αυτής της εκκρεμότητας, δεν παίρνει καμία θέση, επικαλούμενη την αυτονομία της ΔΕΗ.
 
Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
Πως προτίθεται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση το αίτημα της "Αλουμίνιον της Ελλάδος" να παραταθεί η σύμβαση με την οποία προμηθεύεται ηλεκτρική ενέργεια από την ΔΕΗ;
Πως σκοπεύει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα λειτουργίας της "Αλουμίνιον της Ελλάδος", σε περίπτωση που δεν συμφωνήσει η ΔΕΗ για παράταση της σύμβασης;"Δημοφιλή σήμερα

Η ταινία Annabelle Creation στον Κινηματογράφο ΜΑ.ΓΙΑ movietone

Η ταινία Annabelle Creation στον Κινηματογράφο ΜΑ.ΓΙΑ movietone

13/09/2017
Η ταινία Annabelle Creation έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑ.ΓΙΑ movietone από την Πέμπτη 21 εώς την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου....
Η παιδική ταινία Emoji έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑ.ΓΙΑ movietone

Η παιδική ταινία Emoji έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑ.ΓΙΑ movietone

19/09/2017
Η παιδική ταινία Emoji έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑ.ΓΙΑ movietone από την Πέμπτη 21 εώς και την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίο...
Νέο πρόγραμμα, νέα πρόσωπα και ο mr Ράδιο Αρβύλα Χρήστος Κιούσης στον Home Radio 89.1

Νέο πρόγραμμα, νέα πρόσωπα και ο mr Ράδιο Αρβύλα Χρήστος Κιούσης στον Home Radio 89.1

20/09/2017
Ο αγαπημένος σταθμός της πόλης μας, που τα τελευταία χρόνια κάνει τη διαφορά στα...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας