Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Απάντηση του Επιτρόπου Σαμέκι στον ευρωβουλευτή Ν.Χουντή: "Η Κομισιόν δεν έχει λάβει ακόμη αίτηση από την Ελλάδα για αποζημίωση από το Ταμείο Αλληλεγγύης για τις πρόσφατες πυρκαγιές σε Αττική και Εύβοια ενώ η προθεσμία λήγει τέλος Οκτωβρίου!"
ΣΥΡΙΖΑ
ΣΥΡΙΖΑ
Σύμφωνα με την απάντηση του Επιτρόπου Σαμέκι: "Η Κομισιόν δεν έχει λάβει ακόμη καμία αίτηση για ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης για τις πρόσφατες πυρκαγιές του Αυγούστου σε Αττική και Εύβοια ενώ η προθεσμία για την αίτηση λήγει 10 εβδομάδες μετά την πρώτη καταστροφή δηλαδή στο τέλος Οκτωβρίου. Αυτό απαντά ο Επίτροπος για την περιφερειακή πολιτική κ.Σαμέκι στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν.Χουντή.
Ο Έλληνας ευρωβουλευτής, στην ερώτησή του, αναφερόταν στις καταστροφικές πυρκαγιές, που έπληξαν την Αττική και την Εύβοια στο τέλος Αυγούστου προκαλώντας τεράστια οικολογική καταστροφή, οικονομική και κοινωνική ζημιά στις τοπικές και αγροτικές κοινωνίες και ζητούσε από την Επιτροπή, μεταξύ άλλων, να κινητοποιήσει άμεσα το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ και να εξασφαλίσει ότι όλα τα διαθέσιμα κεφάλαια των πιστώσεων που παρέχονται από τα Διαρθρωτικά Ταμεία μπορούν να χορηγηθούν αμέσως και αποτελεσματικά για την ανόρθωση και αποκατάσταση των πληγεισών ζωνών.
Ο Πολωνός Επίτροπος στην απάντησή του τονίζει ότι: «Το Ταμείο Αλληλεγγύης μπορεί να κινητοποιηθεί μόνο ύστερα από αίτηση των εθνικών αρχών του κράτους μέλους που έχει πληγεί•η Επιτροπή δεν μπορεί να το κινητοποιήσει με δική της πρωτοβουλία. Οι αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν στην Επιτροπή εντός 10 εβδομάδων από την ημερομηνία κατά την οποία συνέβη η πρώτη καταστροφή. Η Επιτροπή δεν έχει λάβει ακόμη αίτηση από την Ελλάδα.»
Σημειώνεται ότι με βάση τον σχετικό Κανονισμό 2012/2002 επιτρέπεται «η ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης εντός ανωτατου ετήσιου ορίου 1δις ευρώ».
Αναλύοντας περαιτέρω την διαδικασία ο κ. Σαμέκθι, στην απάντησή του, επισημαίνει ότι: «Μόλις παραληφθεί η αίτηση, η Επιτροπή πρέπει να αξιολογήσει κατά πόσον πληρούνται οι όροι χορήγησης χρηματοδοτικής βοήθειας, που προβλέπονται από τον κανονισμό 2012/2002 του Συμβουλίου για την ίδρυση του Ταμείου Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επειδή το Ταμείο Αλληλεγγύης χρηματοδοτείται με νέους πόρους εκτός του κανονικού προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενίσχυση μπορεί να καταβληθεί μόνον εφόσον το Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο εγκρίνουν διορθωτικό προϋπολογισμό τον οποίο θα πρέπει να προτείνει η Επιτροπή, εάν κρίνει ότι η αίτηση είναι επιλέξιμη για χρηματοδοτική ενίσχυση, σύμφωνα με τους όρους που θέτει ο κανονισμός.»
Λόγω του επείγοντως χαρακτήρα του ζητήματος και προκειμένου να κινητοποιηθούν άμεσα οι αρμόδιες υπηρεσίες ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν.Χουντής ενημέρωσε σχετικά το γραφείο της Υπουργού Περιβάλλοντος κας Μπιρμπίλη".Δημοφιλή σήμερα

Ανεξαρτητοποιήθηκε η Ιωάννα Δαριβέρη

Ανεξαρτητοποιήθηκε η Ιωάννα Δαριβέρη

19/11/2018
Ανεξαρτητοποιήθηκε η δημοτική σύμβουλος της παράταξης του Θανάση Ζεμπίλη «Γέφυρα στο Μέλλον», Ιωάννα Δαριβέρη....
Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας ο Φάνης Σπανός

Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας ο Φάνης Σπανός

19/11/2018
Ο Φάνης Σπανός ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στην κατάμεστη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου στη Λαμία απόψε Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018....
Κλειστή θα παραμείνει η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας λόγω ακαταλληλότητας του κτιρίου

Κλειστή θα παραμείνει η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας λόγω ακαταλληλότητας του κτιρίου

20/11/2018
Ακατάλληλο για χρήση κρίθηκε το κτίριο της Δημόσιας Κεντρικής Βι...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας