Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ανακοίνωση των Οικολόγων Πρασίνων με αφορμή την πυρκαγιά στη Λιχάδα Εύβοιας:

"Εδώ και μερικές μέρες η πολύπαθη Εύβοια ξαναδοκιμάζεται. Μέσα σε 2 χρόνια, το φυσικό της περιβάλλον και η τοπική οικονομία βάλλονται διαρκώς, ενώ η ασφάλεια και η υγεία των κατοίκων της τίθενται ολοένα και σε μεγαλύτερους κινδύνους. Οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούμε ότι με αφορμή την πρόσφατη πυρκαγιά στη Λιχάδα Εύβοιας, η νέα κυβέρνηση πρέπει να υιοθετήσει άμεσα δύο προτεραιότητες:

Α. Αυτή της Δασοπροστασίας, προτεραιότητα εθνικής σημασίας, όπως δεν θα πάψουμε ποτέ οι Οικολόγοι Πράσινοι να λέμε, αφού ο δασικός πλούτος της χώρας μας είναι εξίσου σημαντικός τόσο για την επιβίωσή μας στον πλανήτη όσο και ως βάση της πράσινης οικονομίας. Για πετυχημένη δασοπροστασία απαιτείται συνεκτική περιβαλλοντική και δασική πολιτική, που θα δίνει μεγάλη βαρύτητα στην οικολογική διαχείριση των φυσικών πόρων και στην πρόληψη των καταστροφών, χωροταξική πολιτική που θα προστατεύει το περιβάλλον και θα οριοθετεί σαφώς τις χρήσεις γης, υλοποίηση του δασολογίου, αναβαθμισμένη και πλήρως στελεχωμένη Δασική Υπηρεσία, εφαρμογή της νομοθεσίας που προστατεύει τα δασικά οικοσυστήματα, συντονισμός κατά τη δασοπυρόσβεση και εξάλειψη των πελατειακών σχέσεων που οδηγούν στην ανοχή και «επιβράβευση» παραβάσεων και αυθαιρεσιών.

Η πράσινη οικονομία δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς τα δασικά οικοσυστήματα και θέλουμε να πιστεύουμε πως η νέα κυβέρνηση το έχει λάβει σοβαρά υπόψη της. Κρίνουμε ως θετική, μάλιστα, τη μεταφορά της αρμοδιότητας των δασών από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο νεοσυσταθέν υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και αναμένουμε τη συνέχεια. Επίσης, ευελπιστούμε ότι με την ένταξη της ενέργειας σε αυτό, τα θέματα που άπτονται της ΔΕΗ και του τρόπου μεταφοράς της ενέργειας, θα αντιμετωπιστούν με τη δέουσα υπευθυνότητα. Η περιβαλλοντική πολιτική που ασκήθηκε στη χώρα τις τελευταίες δεκαετίες με ευθύνη κυρίως του ΠΑΣΟΚ πρέπει να αλλάξει άμεσα!

Β. Αυτή της περιβαλλοντικής, κοινωνικής και οικονομικής ανασυγκρότησης της Εύβοιας. Η υποβάθμιση που υφίσταται ο νομός είναι συνεχής και τίποτα δεν δείχνει ότι μπορεί να σταματήσει. Η μη διεκδίκηση αποζημιώσεων για τις πυρκαγιές του 2007 και η ανυπαρξία πολιτικών αποκατάστασης των πυρόπληκτων περιοχών, όπως αυτή καταγγέλθηκε από τον "Συνήγορο του Πολίτη" για την Κεντρική Εύβοια, επιβεβαιώνουν τα παραπάνω και μας προετοιμάζουν για πολλά νέα "Ληλάντια Πεδία"."


 
Δημοφιλή σήμερα

Χρήστος Παγώνης και Γιάννης Μπάκας μαζί για τον Δήμο Χαλκιδέων

Χρήστος Παγώνης και Γιάννης Μπάκας μαζί για τον Δήμο Χαλκιδέων

15/2/2019
Δήλωση συμπόρευσης από κοινού ανακοίνωσαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι για τον Δήμο Χαλκιδέων Γιάννης Μπάκας και Χρήστος Παγώνης....
Η ταινία «LEGO η ταινία 2» μεταγλωτισμένη σε 3D, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «LEGO η ταινία 2» μεταγλωτισμένη σε 3D, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

14/2/2019
Η ταινία «LEGO η ταινία 2» μεταγλωτισμένη σε 3D, έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ mo...
Ημερίδα του ΤΕΕ Εύβοιας για το Κτηματολόγιο στην Σκύρο

Ημερίδα του ΤΕΕ Εύβοιας για το Κτηματολόγιο στην Σκύρο

15/2/2019
Το ΤΕΕ/Π.Τ.Ευβοίας στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών και συναδέλφων μηχανικών, διοργανώνει την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019 ώρα 20:00 στην...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας