Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Επιστολή διαμαρτυρίας του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Αλιβερίου και Περιχώρων προς Υπουργό Περιβάλλοντος - Κλιματικής Αλλαγής και Ενέργειας, ΓΓ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, Νομάρχη Εύβοιας, Αντινομάρχη Περιβάλλοντος ΝΑ Εύβοιας και ΜΜΕ, για παράνομη απόθεση σκουπιδιών. Συγκεκριμένα αναφέρεται στην επιστολή του Συλλόγου:

Παράνομη απόθεση σκουπιδιών στο Αλιβέρι
Παράνομη απόθεση σκουπιδιών στο Αλιβέρι

Σήμερα Πέμπτη 15/10/2009 στις 3.30 μμ Αστυνομικοί, κατόπιν καταγγελίας και με την παρουσία μελών του ΔΣ του Συλλόγου μας, συνέλαβαν επ΄ αυτοφώρω δύο φορτηγά ΙΧ αυτοκίνητα με ρυμουλκούμενα να αποθέτουν στον σκουπιδότοπο του Αλιβερίου αγνώστου ταυτότητας υλικά παρουσία του χειριστή τού μηχανήματος επίχωσης των σκουπιδιών του Δήμου. Όπως διαπιστώθηκε δεν ήταν η πρώτη φορά πού κάτι τέτοιο συνέβαινε. Τα φορτία δεν διέθεταν κανένα συνοδευτικό έντυπο μεταφοράς ούτε κάποιο πιστοποιητικό ταυτοποίησης του υλικού.
Τα μέλη του ΔΣ αμέσως κατήγγειλαν το γεγονός, στον αρμόδιο Αντινομάρχη Περιβάλλοντος, στον Αναπληρωτή Δήμαρχο, στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και στους εκπροσώπους Δημοτικών παρατάξεων.
Αμέσως απομακρύνθηκαν τα αυτοκίνητα, συνελήφθησαν οι δύο οδηγοί και οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα όπου ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος υπέβαλε μήνυση.
Ζητήσαμε από την Νομαρχία και συναίνεσε σ΄ αυτό ο κ. Αντινομάρχης, ότι την επομένη το πρωί να γινόταν έλεγχος από κλιμάκιο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Νομού. Ως τότε φυσικά θα δεσμευόταν το φορτίο και τα αυτοκίνητα θα φυλάσσονταν σε ασφαλή χώρο.
Όπως μας πληροφόρησε το ΑΤ. Αλιβερίου αργά το απόγευμα, με εντολή της Εισαγγελείας οι οδηγοί αφέθηκαν ελεύθεροι; και τους επετράπη να παραλάβουν τα αυτοκίνητα φορτωμένα με τα “ύποπτα” υλικά (πλαστικά συσκευασίας και μεταφοράς –Big bag- με περίεργο περιεχόμενο) τα οποία οδήγησαν σε άγνωστο μέρος. Επεβλήθη πρόστιμο 3000 ΕΥΡΟ για … τροχαία παράβαση στο ένα από τα δύο αυτοκίνητα και η μήνυση θα ακολουθήσει το … δρόμο της. Τα αυτοκίνητα έχουν έδρα το Βασιλικό στο Δήμο Ληλαντίων (μη όμορος Δήμος), κατά δήλωση των οδηγών τα υλικά προέρχονταν από τη Θήβα και φορτώθηκαν από Εταιρεία πού υποτίθεται ότι κάνει ανακύκλωση.
Τρία είναι τα συμπεράσματα πού προκύπτουν από αυτά τα γεγονότα:
1 Για πολλοστή φορά δεν εφαρμόστηκε ο ν.1650/1986 περί προστασίας του Περιβάλλοντος
2 Είναι τουλάχιστον εγκληματικά αυτά πού συμβαίνουν στο σκουπιδότοπο Αλιβερίου. Χωρίς φύλακα, όπως υποχρεούται να έχει ο Δήμος, με ανεξέλεγκτη διαχείριση, με παράνομο υπάλληλο στο σκουπίδοτοπο ….συνταξιούχο της ΔΕΗ, όποιος θέλει πετάει ότι θέλει από όλη σχεδόν την Εύβοια εδώ στο Αλιβέρι. Είναι ντροπή για τον τόπο αυτή η εικόνα του σκουπιδότοπου στο Δήμο μας. Φαίνεται πώς δεν είναι τυχαία η επιλογή της καύσης των σκουπιδιών της Αθήνας στο Αλιβέρι.
3 Πρέπει να τελειώνει η υπόθεση της ανοργάνωτης διαχείρισης των Αστικών αποβλήτων. Γιατί η κατάσταση με τα σκουπίδια στο Δήμο Ταμυνέων έχει εκτραχυνθεί επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία. Δεν υπάρχει πλέον κανένα άλλοθι για του Δημάρχους στην υπόθεση της διαχείρισης των σκουπιδιών στη Νότια Εύβοια. Εάν δεν ολιγωρούν τότε καθυστερούν από σκοπιμότητα. Μέσα σε ένα χρόνο (το 2009) πραγματοποιήθηκαν η ελεύθερη απόθεση μεγάλης ποσότητας επικίνδυνου χαρτοπολτού στη ευρύτερη περιοχή, ακολούθησαν οι αποκαλύψεις για απόθεση επικίνδυνων τοξικών αποβλήτων στο παλιό λατομείο Αλιβερίου, η ΑΓΕΤ αδειοδοτήθηκε από τον κ. Σουφλιά να κάψει τα σκουπίδια της Αθήνας στο Αλιβέρι, και σήμερα εμφανίζεται το συγκεκριμένο γεγονός.
Επιτέλους ένα τέλος.
Αφού η εφαρμογή των νόμων δεν ισχύει στο Αλιβέρι καλούμε τους Υπουργούς Περιβάλλοντος - Κλιματικής Αλλαγής και Ενέργειας καθώς και Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων δικαιωμάτων να μας προστατέψουν.
Το περιβάλλον στο Αλιβέρι βρίσκεται ένα βήμα πριν την ολοσχερή καταστροφή του. Και μαζί του θα καταστραφούμε και όλοι οι κάτοικοι της περιοχής Αλιβερίου. Για άλλη μια φορά κάνουμε έκκληση: Σώστε μας από την καταστροφή.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Σχόλια

[1]
priggos (16/10/2009 8:42:35 μμ)
Ποιος να κάνει κάτι για το Αλιβέρι, η/ο δήμαρχος Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε Η μια τρώει με 10 μασέλες, είναι οφθαλμοφανές άλλωστε κι ο άλλος προσπαθεί να φάει όσα προλαβαίνει, μιας κι από σπόντα έγινε δήμαρχος. Στις επόμενες εκλογές, ούτε το δικό του θα βρει. Ανέκαθεν στο Αλιβέρι, οι διοικούντες ήταν ανίκανοι για το οτιδήποτε, οι σημερινοί όμως, είναι ότι χειρότερο μπορούμε να πάθουμε. Τα σκουπίδια θα φοβηθούμε
Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη του EVIAPORTAL.GR. Σε κάθε περίπτωση όμως το EVIAPORTAL.GR διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας