Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Υπέγραψε δύο συμβάσεις έργων ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Θανάσης Ζεμπίλης.
Ο Δήμαρχος με τον Στ.Καμαριώτη
Ο Δήμαρχος με τον Στ.Καμαριώτη

Συγκεκριμένα υπεγράφει μεταξύ Δημάρχου και του εργολάβου, Σταύρου Καμαριώτη η σύμβαση του έργου ανάπλασης του Άλσους Κανήθου. Επίσης, μεταξύ Δημάρχου και του εργολάβου, Βαγγέλη Σαμαντούρα η σύμβαση του έργου της παιδικής χαράς στην οδό Μακαρίου.

«ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΛΣΟΥΣ ΚΑΝΗΘΟΥ»

Την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2009, Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων, Θανάσης Ζεμπίλης  και ο εκπρόσωπος της εταιρίας ΚΑΜΑΡΙΩΤΗΣ ΑΤΕΕ, κ. Σταύρος Καμαριώτης,  υπέγραψαν την εργολαβική σύμβαση του έργου: «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΛΣΟΥΣ ΚΑΝΗΘΟΥ».
Η δημοπρασία του έργου  έγινε στις 7-8-09  με προϋπολογισμό Δημοπρασίας 820.000,00 € και μειοδότης αναδείχθηκε η εταιρία ΚΑΜΑΡΙΩΤΗΣ ΑΤΕΕ, με ποσοστό μέσης έκπτωσης 33%.

Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων, Θανάσης Ζεμπίλης, εξέφρασε την ικανοποίησή του καθώς το άλσος Κανήθου, είναι ένας από τους βασικότερους και ομορφότερους χώρους πρασίνου και αναψυχής της πόλης μας, όπου μετά από πολλά χρόνια εγκατάλειψης, με την εκτέλεση του έργου, θα αλλάξει ριζικά η όψη της περιοχής της Κανήθου.
Το έργο σκοπεύει στη  συντήρηση και εμπλουτισμό του φυσικού περιβάλλοντος, την  προστασία και την ανάδειξη του, με τη δημιουργία ενός σύγχρονου και λειτουργικού χώρου αναψυχής, ποικίλων δραστηριοτήτων και αθλοπαιδιών, που θα το καθιστά χρήσιμο για τους κατοίκους της πόλης και τους επισκέπτες της.
Το έργο περιλαμβάνει:

Α. ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ
1)Στο τμήμα του αλσυλλίου που περιβάλλεται από τις οδούς Αρχ. Μακαρίου Αριστοτέλους και Λ. Καρώνη :
- Καθαιρέσεις όλων των υφιστάμενων κατασκευών από σκυρόδεμα και λιθοδομών που βρίσκονται εντός του άλσους (βάσεις παλαιών κλουβιών, εγκατάσταση μπάσκετ κλπ). 
- Εκσκαφές μικρού εύρους για τη θεμελίωση του τοιχίου από λιθοδομή μήκους 350 μ στο πρανές της ανατολικής πλευράς της οδού Καρώνη. 
- Καθαιρέσεις υφιστάμενων πλακοστρώσεων που παρουσιάζουν έντονες φθορές,  και αντικατάσταση τους από λιθόστρωτα. Βελτίωση υφιστάμενων πλακοστρώσεων με χονδρόπλακες όπου είναι δυνατόν. 
- Δημιουργία νέων διαδρομών περιπάτου μεταξύ των χώρων εγκατάστασης των παιδικών χαρών οι οποίοι θα είναι  πλάτους 1.50μ  και θα κατασκευαστούν από λιθόστρωτο, συνολικού μήκους, περίπου 330μ. 
- Τα Υπάρχοντα τοιχία από μπετό, θα διατηρηθούν και θα καλυφθούν από λιθοδομή. 
- Επισκευή της υφιστάμενης λιθοδομής  καθαρισμός με υγρή αμμοβολή, αρμολόγημα, προστασία μέσω αντιγραφιστικών υλικών και κατασκευή νέου σενάζ από σκυρόδεμα. 
- Κατασκευή, επί των χαμηλών πέτρινων τοιχίων,  κιγκλιδωμάτων τα οποία θα αποτελούνται από κάθετα μεταλλικά στοιχεία στήριξης και ενδιάμεσα οριζόντια ξύλα επιπλέον και θυρών στις εισόδους του αλσυλλίου.  
- Δημιουργία δύο χώρων  παιδικής χαράς (για μικρότερα 3-11ετών και για μεγαλύτερα παιδιά 5-14ετών) με την εγκατάσταση οργάνων παιδικής χαράς και αθλοπαιδιών. Τα προτεινόμενα όργανα  κατά το δυνατό θα είναι φτιαγμένα από ξύλα με κατάλληλη επεξεργασία ώστε να αντέχουν στις ειδικές κλιματικές συνθήκες  που υπάρχουν εντός του Άλσους. Οι παιδικές χαρές θα διαμορφωθούν εκεί όπου και σήμερα υπάρχουν κάποια όργανα παιδικής χαράς  (συμβολή οδού Καρώνη και Αριστοτέλους) αλλά και σε υφιστάμενα πλατώματα του αλσυλλίου και θα είναι σύμφωνα με τις απαιτούμενες προδιαγραφές και τους κανόνες ασφαλείας.  Οι προβλεπόμενοι χώροι ασφαλείας  θα οριοθετούνται με ξύλινους κορμούς. 
- Κατασκευή πέργολας, ενώ θα τοποθετηθούν παγκάκια, τραπεζόπαγκοι, δοχεία απορριμμάτων κλπ. 
- Το τμήμα αυτό του Αλσυλλίου θα περιφραχθεί με χαμηλό τοιχάκι λιθοδομής και χαμηλή περίφραξη. Το συνολικό μήκος της περίφραξης θα είναι 680μ. 
- Τοποθέτηση μιας γενικής προσανατολιστικής-ενημερωτικής πινακίδας εισόδου με σχεδιάγραμμα των δρόμων και των μονοπατιών του αλσυλλίου καθώς και μικρών ενημερωτικών πινακίδων που θα αναγράφουν τα ονόματα των διαφόρων ειδών της βλάστησης.

2)Οδός Λ. Καρώνη και πεζοδρόμιο  οδού Αριστοτέλους 
- Καθορισμός της οδού Λ. Καρώνη ως δρόμος χαμηλής κυκλοφορίας –πεζόδρομος, ώστε η οδός αυτή να μπορεί να λειτουργήσει ως  διαδρομή περιπάτου εντός του Άλσους. Στο ανατολικό όριο της οδού θα δημιουργηθεί πεζοδρόμιο (μέσου πλάτους 2,20μ) με χαμηλό κράσπεδο και ρείθρο και επίστρωση με τσιμεντόπλακες τύπου πέτρα και δημιουργία ραμπών πρόσβασης ΑΜΕΑ. 
- Στο ανατολικό όριο του δρόμου, θα δημιουργηθεί αντιστηρικτικό τοιχίο από λιθοδομή, το οποίο θα υπερβαίνει του πεζοδρομίου κατά 40-50εκ. και κατασκευή χαμηλού μεταλλικού κιγκλιδώματος .
- Σε συνέχεια της οδού Καρώνη, θα γίνει ανακατασκευή του πεζοδρομίου και της οδού Αριστοτέλους.

3)Περιοχή Αλσυλλίου δυτικά της οδού Καρώνη μέχρι το Κάστρο 
- Προβλέπονται χαράξεις μονοπατιών μικρού πλάτους, τα οποία θα οριοθετούνται με οριζόντιους και κάθετους κορμούς καστανιάς.  Το συνολικό μήκος των μονοπατιών θα είναι περίπου 650 μ. Οι διαδρομές είναι ενταγμένες στο φυσικό έδαφος ώστε να δίνετε η δυνατότητα προσπέλασης  του Άλσους με κατευθύνσεις  από περιοχές κατοικίας (βορειοανατολικά) προς υπάρχουσες  οδεύσεις  (νοτιοδυτικά) αλλά και προς το Κάστρο Κανήθου,  Επιπλέον αναδεικνύονται  μικροί χώροι στάσης με σημειακές παρεμβάσεις, παγκάκια, φωτισμός, άθληση, τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων, εγκατάσταση κατάλληλης βλάστησης ώστε να δίνεται  και εκπαιδευτική δυνατότητα  κλπ. 
- Η περίφραξη του Αλσυλλίου στο τμήμα πάνω από την δυτικά της Καρώνη θα γίνει με ξύλινη περίφραξη συνολικού μήκους 950μ. 
- Όπου το έδαφος νότια της οδού Δεληγιάννη παρουσιάζει προβλήματα διάβρωσης στο όριο του δρόμου θα κατασκευαστεί τοιχίο από λιθοδομή, όπου και θα στηριχθεί η ξύλινη περίφραξη.

Β. ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ
Θα εγκατασταθεί το απαραίτητο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού με λάμπες φωτισμού χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης και σχεδιασμένο έτσι ώστε να μην ενοχλείται η πανίδα της περιοχής.

-Συγκεκριμένα, στο τμήμα του αλσυλλίου κάτω από την οδό Λουκιανού Καρώνη 
- θα τοποθετηθούν συνολικά 28 στύλοι φωτισμού με λυχνία ατμών υδραργύρου 125W (λευκός φωτισμός). Το φωτιστικό σώμα που έχει επιλεχθεί θα διαχέει το φως στο κάτω μέρος και θα  εμποδίζει την φωτορύπανση, ώστε να μην παρεμποδίζεται η εγκατάσταση πτηνών και άλλων μικρών ζώων.
- Θα εγκατασταθούν σε ειδικά μεταλλικά καλύμματα συνολικά οκτώ προβολείς των 250W έκαστος, ώστε να αναδειχθεί η συστάδα των δένδρων στο όριο του αλσυλλίου με την οδό Μακαρίου. 
- Επιπλέον προβλέπεται  φωτισμός στην πέργκολα και στο κιόσκι, θα γίνει εγκατάσταση φωτιστικών σποτ στα χαμηλά τοιχία από λιθοδομή.
-Στο τμήμα του αλσυλλίου δυτικά της οδού Λ. Καρώνη 
- Θα τοποθετηθούν 16 στύλοι σε κομβικά σημεία παράλληλα με τις προτεινόμενες νέες διαδρομές.

Γ. ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ

Η αναδάσωση του άλσους Κανήθου έχει σαν στόχο την εγκατάσταση και τον εμπλουτισμό δενδρώδους βλάστησης σε μία έκταση η οποία έχει υποβαθμιστεί οικολογικά. Οι βασικοί σκοποί που θα επιτευχθούν από το όλο εγχείρημα είναι οικολογικοί, δασοπονικοί, αισθητικοί και κοινωνικοί.
Πιο συγκεκριμένα αποβλέπουμε :
• στην δημιουργία ενός πνεύμονα πρασίνου στο κέντρο της πόλης.
• στην αύξηση της αναψυχικής δραστηριότητας καθώς το αλσύλλιο χαρακτηρίζεται από προσβασιμότητα. Το έργο βέβαια λόγω της θέση του έχει εξέχουσα σημασία, αφού συνδυάζει την ύπαρξη του υγρού στοιχείου αλλά και τη μεγάλη ιστορική σημασία του "Φρουρίου" της Χαλκίδας.
• στην πλήρη επανεγκατάσταση της προϋπάρχουσας δασικής βλάστησης και στην προστασία των εδαφών από την επιφανειακή απορροή των υδάτων.
• στην συγκράτηση των υδάτων που προέρχονται από μετεωρολογικά κατακρημνίσματα
• στη δημιουργία κατάλληλου περιβάλλοντος, για την πανίδα της περιοχής με την εγκατάσταση της απαραίτητης βλάστησης και την προσπάθεια εμπλουτισμού της.
• στην αισθητική αποκατάσταση σε πρώτο βαθμό της περιοχής.
• στην αύξηση της αντιπυρικής ικανότητας της υπάρχουσας βλάστησης με την εισαγωγή, λιγότερο εύφλεκτων, πλατύφυλλων ειδών.
• στην διατήρηση του δασικού χαρακτήρα της έκτασης προστατεύοντάς την από καταπατήσεις και εκχερσώσεις με σκοπό την οικοπεδοποίηση.
• στη μελλοντική εκπαιδευτική χρήση του αλσυλλίου με την τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων για τα διάφορα είδη βλάστησης καθώς και τη  δημιουργία κατάλληλου ενδιαιτήματος διαφόρων πτηνών .
• στην ανάπτυξη-ενίσχυση του φιλοδασικού πνεύματος με τη συμμετοχή ακόμα και του κοινού στην εγκατάσταση της βλάστησης αλλά και τον εξωραϊσμό του τοπίου.

Γ. ΔΙΚΤΥΟ ΑΡΔΕΥΣΗΣ
Το δίκτυο άρδευσης θα είναι επιφανειακό και μόνο στους χώρους της παιδικής χαράς θα γίνει υπόγειο σε βάθος 0,30 και μήκος περίπου 800,0μ.για να εξυπηρετηθούν αισθητικοί και πρακτικοί σκοποί αφού οι φυτεύσεις στο τμήμα αυτό θα πραγματοποιηθούν χωρίς φυτευτικό σύνδεσμο ανάμεσα στα όργανα παιδικής χαράς και τα μονοπάτια διέλευσης. Παροχές νερού θα δοθούν από την ΔΕΥΑΧ από την υπάρχουσα δεξαμενή στο βορειοδυτικό τμήμα του αλσυλλίου και από τον αγωγό στην Λουκιανού Καρώνη. Η άρδευση στο σύνολό της θα πραγματοποιηθεί διά της βαρύτητας, Οι σταλλάκτες θα είναι αυτορρυθμιζόμενοι  και το δίκτυο θα είναι αυτοματοποιημένο. 

ΙΙ. «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΗΠΕΔΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΛΑΟΥ».

Μετά την ολοκλήρωση της δημοπρασίας του έργου, με προϋπολογισμό δημοπρασίας 710.000,00 €, μειοδότης αναδείχθηκε η εταιρία ΚΑΜΑΡΙΩΤΗΣ ΑΤΕΕ, με ποσοστό μέσης έκπτωσης 38%.
Την ερχόμενη βδομάδα, Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων, Θανάσης Ζεμπίλης  και ο εκπρόσωπος της εταιρίας ΚΑΜΑΡΙΩΤΗΣ ΑΤΕΕ, κ. Σταύρος Καμαριώτης,  θα υπογράψουν την εργολαβική σύμβαση του έργου: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΗΠΕΔΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΛΑΟΥ».
Το έργο θα περιλαμβάνει:
Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου, προβλέπεται να γίνει προσαρμογή του υψομέτρου του γηπέδου ποδοσφαίρου στο πάρκο του Λαού σύμφωνα με τον περιβάλλοντα χώρο, όπως αυτός διαμορφώνεται υψομετρικά από τις εργασίες ανάπλασης του πάρκου. Προβλέπεται επίσης η αντικατάσταση της επιφάνειας του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου ποδοσφαίρου που σήμερα είναι από άμμο, ο οποίος θα επιστρωθεί με συνθετικό χλοοτάπητα, πληρούμενος με χαλαζιακή άμμο και ελαστικούς κόκκους.
Επίσης εξωτερικά θα τοποθετηθεί ειδικός φωτισμός για το γήπεδο και περιμετρικά του χώρου θα κατασκευασθούν  φρεάτια, μετά από συνεννόηση ως προς τις θέσεις τους με την ΔΕΥΑΧ, στα οποία θα συγκεντρώνονται τα ύδατα από τις σχάρες και από τα κανάλια αποστράγγισης του αγωνιστικού χώρου.


ΙΙΙ. «ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ» (πρώην Αλέξανδρος).

Εντός των προσεχών ημερών ξεκινούν οι εργασίες του έργου: «ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ» (πρώην Αλέξανδρος). Η εργολαβική σύμβαση του έργου υπογράφηκε στις 18/9/09 από το Δήμαρχο Χαλκιδέων, Θανάση Ζεμπίλη  και τον εκπρόσωπο της Κ/Ξ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Ι. ΣΑΜΑΝΤΟΥΡΑΣ- ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ι. ΤΣΙΑΝΑΒΑΣ- ΚΩΝ/ΝΟΣ Η. ΜΠΑΖΙΓΟΣ, κ. Ευάγγελο Σαμαντούρα, που  αναδείχθηκε μειοδότης κατά τη δημοπρασία του έργου, με προϋπολογισμό 165.000,00€ και ποσοστό μέσης έκπτωσης 5%.
Το έργο θα περιλαμβάνει:

Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου,  ανακατασκευάζεται πλήρως η υφιστάμενη παιδική χαρά επί της λεωφόρου Μακαρίου. Οι εργασίες που προβλέπονται είναι εκσκαφές, καθαιρέσεις πλακοστρώσεων, κατασκευή διαδρόμων και – επιστρώσεις - επενδύσεις με μάρμαρο, κατασκευή βοτσαλωτού δαπέδου, και διαμόρφωση της υπάρχουσας παιδικής χαράς με αντικατάσταση των υπαρχόντων οργάνων με νέα σύγχρονα.
Επίσης πέραν της συντήρησης του ήδη υπάρχοντος πρασίνου, θα εμπλουτιστεί με φυτά,  θα γίνουν διαμορφώσεις χώρων πρασίνου (παρτέρια), ενώ θα τοποθετηθούν και νέα καλαίσθητα σώματα ηλεκτροφωτισμού.

 

 
Δημοφιλή σήμερα

Χρήστος Παγώνης και Γιάννης Μπάκας μαζί για τον Δήμο Χαλκιδέων

Χρήστος Παγώνης και Γιάννης Μπάκας μαζί για τον Δήμο Χαλκιδέων

15/2/2019
Δήλωση συμπόρευσης από κοινού ανακοίνωσαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι για τον Δήμο Χαλκιδέων Γιάννης Μπάκας και Χρήστος Παγώνης....
Η ταινία «LEGO η ταινία 2» μεταγλωτισμένη σε 3D, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «LEGO η ταινία 2» μεταγλωτισμένη σε 3D, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

14/2/2019
Η ταινία «LEGO η ταινία 2» μεταγλωτισμένη σε 3D, έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ mo...
Η ταινία «Αλίτα: Ο άγγελος της μάχης» σε 3D, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Αλίτα: Ο άγγελος της μάχης» σε 3D, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

14/2/2019
Η ταινία «Αλίτα: Ο άγγελος της μάχης» σε 3D, έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone από...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Σχόλια

[1]
Χαλκιδέος (20/10/2009 10:06:28 πμ)
Επιτέλους να γίνει κάτι με το άλσος. Με την ευκαιρία καλό θα ήταν να διορθωθεί και η λανθασμένη επιλογή φύτευσης κυπαρισιών και άλλων ψηλών δένδρων ψηλά στο λόφο, με συνέπεια να καλύπτουν τα τείχη και να μην φαίνονται από την Χαλκίδα. Είμαστε η μοναδική πόλη που κρύβει το κάστρο της. Να αντικατασταθούν με χαμηλότερου ύψους δέντρα.
Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη του EVIAPORTAL.GR. Σε κάθε περίπτωση όμως το EVIAPORTAL.GR διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας