Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Στον Εθνικό χαρακτήρα των ενεργειακών συμφωνιών με τη Ρωσία, αλλά και στην περιφερειακή ανάπτυξη επικέντρωσε την ομιλία του στη Βουλή ο βουλευτής ΝΔ Σίμος Κεδίκογλου, δεσμευόμενος παράλληλα να συνεχίσει να ασκεί κάθε δυνατή πίεση για την υλοποίηση των δρομολογηθέντων έργων υποδομών στην Εύβοια.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, ο Σίμος Κεδίκογλου – μεταξύ άλλων – υπογράμμισε:

"Ανησυχώ που δεν άκουσα να λέει τίποτα ο πρωθυπουργός στις προγραμματικές δηλώσεις του για τις ενεργειακές συμφωνίες με τη Ρωσία. Ποιά είναι τα σχέδια του για τη στρατηγική αυτή συμμαχία; Ιδιαίτερα για τον αγωγό Μπουργκάς Αλεξανδρούπολη θέλω να υπενθυμίσω ότι η πατρότητα της ιδέας ανήκει στον Ανδρέα Παπανδρέου, του οποίου ο στόχος δεν ήταν οικονομικός, ήταν εθνικός στόχος. Με τον αγωγό Μπουργκάς Αλεξανδρούπολη εξουδετερώνεται ένα ισχυρότατο γεωπολιτικό όπλο της Τουρκίας, τα Δαρδανέλια. Ο Κώστας Καραμανλής υλοποίησε την ιδέα του Ανδρέα Παπανδρέου. Ο Γιώργος Παπανδρέου θα τη συνεχίσει;

Το κράτος πρέπει να έχει συνέχεια - κι όχι μόνο στα εθνικά θέματα. Στα πεντέμισυ χρόνια που είμασταν κυβέρνηση έγιναν ορισμένα λάθη, όμως έγιναν και πολλά σωστά- και πρέπει να συνεχισθούν. Ήταν πολύ σημαντικό ότι φέραμε την περιφέρεια της Ελλάδας στο επίκεντρο, ότι έχουμε δεσμεύσει το 80% των πόρων της επόμενης προγραμματικής περιόδου για έργα υποδομών στην Περιφέρεια. Στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, την Εύβοια, έχουν δρομολογηθεί, μελετώνται και εκτελούνται όλα τα έργα υποδομών που χρειάζονται για να μπεί σε τροχιά σταθερής ανάπτυξης, με πρώτο και κύριο το διαμήκη οδικό άξονα. Στο ζήτημα αυτό δεν πρόκειται να αλλάξω στάση. Όπως τα προηγούμενα πεντέμισυ χρόνια πίεζα τους υπουργούς της κυβέρνησης μου για να επισπευσθεί η υλοποίηση των έργων, έτσι θα συνεχίσω να πιέζω τους σημερινούς υπουργούς. Γιατί δεν υπάρχουν γαλάζια και πράσινα έργα υποδομών. Τα έργα ανήκουν στον τόπο.

Εμείς θα ανταποκριθούμε στο θεσμικό μας ρόλο, ασκώντας καλόπιστη και υπεύθυνη αντιπολίτευση. Στις σωστές πρωτοβουλίες- ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τη μεταρρύθμιση του κράτους, θα μας βρείτε συμπαραστάτες. Στις λανθασμένες, θα προσπαθήσουμε να σας δείξουμε το σωστό. Θα ήθελα πάντως να σας υπενθυμίσω να μη βιάζεστε να πανηγυρίσετε. Δεν σας δικαίωσε ο λαός, σας έδωσε την ευκαιρία να δοκιμαστείτε. Στο τέλος της θητείας αυτής της κυβέρνησης θα κριθείτε, βάσει του βαθμού υλοποίησης των πλούσιων προεκλογικών υποσχέσεων σας. Αν δεν τα καταφέρετε, τότε θα έχει δικαιωθεί ο Κώστας Καραμανλής, που κέρδισε το σεβασμό όλων μας με την πολιτική ευθύτητα του".
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας