Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο EVIAPORTAL, ο κ.Κεδίκογλου αν γίνει η Διοικητική Μεταρρύθμιση βάσει των προγραμματικών δηλώσεων του κ.Ραγκούση, τότε δεν τον ενδιαφέρει η ανάμειξή του στις εκλογές του 2010, (είχε ανακοινώσει προ μηνών το ενδιαφέρον του για τη Νομαρχία Εύβοιας).
Βασίλης Κεδίκογλου
Βασίλης Κεδίκογλου
Όπως τόνισε "δεν κυνηγώ καρέκλες. Μάλιστα Ήθελα συγκεκριμένη δράση για την προώθηση ζητημάτων της Εύβοιας, που ενσάρκωνε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Η κατάργησή της και η μετατροπή της Περιφερειακής Διοίκησης σε αιρετή, δε με αφορούν".

Επιπλέον, ο Βασίλης Κεδίκογλου εκφράζει τους προβληματισμούς του για την εφαρμογή του "Καποδίστρια 2", υποστηρίζοντας πως οι λόγοι είναι βαθύτεροι και σχετίζονται με την ένταξη της χώρας μας στην ΟΝΕ, που συνεπάγεται τη μη οικονομική αυτοδυναμία της Ελλάδας. Επίσης, ο πρώην Υπουργός επιμένει, ότι στόχος των κυβερνήσεων είναι η κατάργηση των Νομαρχιών, πρώτον γιατί τα κόμματα περνάνε κρίση απραξίας και απαξίας και δεύτερον γιατί οι Νομαρχίες και τα Νομαρχιακά Συμβούλια έχουν δυνατότητες και δύναμη εξουσίας, αν διοικηθούν σωστά(!), γι' αυτό και η κυβέρνηση θέλει να απαλλαγή απ' αυτές. "Απορώ γιατί κανένας Νομάρχης δεν έχει πάρει θέση να υπερασπιστεί το έργο του και δέχονται σιωπηλά την αλλαγή που προωθεί η κυβέρνηση απαξιώνοντας το έργο των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων. Απο 'κει και πέρα για τους Δήμους, δεν αναφέρονται στις προϋποθέσεις και τους πόρους, που θα συνεπάγεται η συνένωσή τους". Η άποψη του κ.Κεδίκογλου είναι ότι η Εύβοια θα πρέπει να χωριστεί σε τρεις μεγάλους Δήμους, προκειμένου να γίνουν ισχυροί και να καλύψουν το κενό που θα αφήσει η κατάργηση της Νομαρχίας. 

Σχετικά με το νέο εκλογικό νόμο που προωθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στα πρότυπα του γερμανικού μοντέλου, ο Βασίλης Κεδίκογλου είναι κάθετα αντίθετος, τονίζοντας πως ουδεμία σχέση έχει η ελληνική νοοτροπία με τη γερμανική, ούτε "συγγενεύουν" τα καθεστώτα μας. Μάλιστα, χαρακτήρισε "εξωφρενικό" το νεό εκλογικό νόμο βάσει του γερμανικού μοντέλου.
Δημοφιλή σήμερα

Ακόμη τέσσερα άτομα στην παράταξη του Χρήστου Παγώνη

Ακόμη τέσσερα άτομα στην παράταξη του Χρήστου Παγώνη

21/1/2019
Ο νυν και υποψήφιος Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, ανακοίνωσε ακόμη τέσσερα άτομα για την στελέχωση του ψηφοδελτίου του....
Ο Χρήστος Παγώνης θα παρουσιάσει τον συνδυασμό του «Γέφυρα προόδου και ελπίδας»

Ο Χρήστος Παγώνης θα παρουσιάσει τον συνδυασμό του «Γέφυρα προόδου και ελπίδας»

17/1/2019
Ο νυν δήμαρχος Χαλκιδέων και υποψήφιος δήμαρχος στις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου 2019 Χρήσ...
Οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης «Γέφυρα Προόδου και Ελπίδας»

Οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης «Γέφυρα Προόδου και Ελπίδας»

21/1/2019
Υποψήφιος Δήμαρχος Χαλκιδέων στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2019, ο Χρήστος Παγώ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας